Seamaster Odesláno 27. května 2014 Nahlásit Odesláno 27. května 2014 Je to dle meho nazory renonc Hanaka, to by odpovidalo spis cene kompletniho servisu + nova luneta. A i tak je to ranec, dle meho by se to melo vlezt do 10k CZK. schvalne si nech stejny ukon nacenit u Dusaka.
sashator Odesláno 27. května 2014 Nahlásit Odesláno 27. května 2014 Kluci, i když je to už staršího data, tak mně to přijde dost reálná částka- nová luneta i s prací je přes 6tis a přeleštění s přetěsněním opět přes 6tis, u Dušáka jsou to totožné ceny (z nich vycházím, u Hanáka v servisu jsem nikdy nebyl). Jenom komplet servis bez výměny větších dílů je dnes již přes 10tis
CL95 Odesláno 28. května 2014 Nahlásit Odesláno 28. května 2014 Uznám, že jsem možná divný, ale 6tis za přeleštění tahu je dle mého názoru docela dost (slušně řečeno). A to přetěsnění je co? Odšroubuje se dýnko a vymění se těsnění, které má reálnou cenu blížící se nule?
323GT Odesláno 28. května 2014 Nahlásit Odesláno 28. května 2014 Uznám, že jsem možná divný, ale 6tis za přeleštění tahu je dle mého názoru docela dost (slušně řečeno). A to přetěsnění je co? Odšroubuje se dýnko a vymění se těsnění, které má reálnou cenu blížící se nule? Přeleštění pouze tahu je u Dušáka za 1.500,- Kč. V částce 6.000,- Kč je i přeleštění pouzdra a to znamená kompletní odstrojení pouzdra vč. vyjmutí strojku, samozřejmě. Těsnění jsou na korunkách a dýnku.
Seamaster Odesláno 28. května 2014 Nahlásit Odesláno 28. května 2014 Porad tam nevidim praci za 6. Odstrojeni pouzdra a vyjmuti strojku je operace na 15 minut. Me castka 6tis prijde jako cena komplet servisu vcetne strojku, nemuzu si pomoct. Me komplet servis SMP u Dusaka stal pred 4 lety ccca 5tis CZK, dva roky zaruka.
sashator Odesláno 28. května 2014 Nahlásit Odesláno 28. května 2014 O tom, že je cena docela mazec, tady asi nikdo nepochybuje. Bohužel je to ale fakt- samotné přetěsnění vyjde na 3,5tis a přitom práce je na tom minimálně, hold díly má Omega už teď prostě drahý. 2 Seamaster- na tvém případu je bohužel vidět jak se za poslední roky rapidně zvýšily u Omegy ceny, dnes se u kompletky pod 10tis nedostaneš, pokud se tedy bavíme o Dušákovi (ale Hanák a autorizovaný servisy v zahraničí to budou mít cca stejný)
Seamaster Odesláno 29. května 2014 Nahlásit Odesláno 29. května 2014 Pokud je to tak, tak akorat napalili ceny umerne k narustu ceny jejich hodinek. Pokud cena servis stoupla o 100% za par let, tak je to fakt smutny.
Slim_brno Odesláno 11. června 2014 Nahlásit Odesláno 11. června 2014 K tomu Hanákovi se přidávám, k mému dotazu asi dva měsíce zpátky kompletní servis za 11.300,- Kč a hodinky u nich na šest týdnů... Což jsem vyřešil koupí nových Steinů a ještě mi zbylo na večeři. SMP půjdou na servis až přestanou fungovat
cosmo Odesláno 21. června 2014 Nahlásit Odesláno 21. června 2014 Jako kazdy chronomagor i ja zvazuji postup do vyssi ligy, quartz omegy mely byt dostupnym stupnem....nicmene toto vlakno a par dalsich me presvedcilo, ze neni kam spechat...ceny servisu a dilu omegy, nemoznost vymeny jine lunety a chybejici meziclanek u longines spolecne se srovnanim servisu a dilu na obycejne certiny mi podava jasny vysledek - zustat spokojene tam kde sem...
Deny.Bily Odesláno 15. července 2014 Nahlásit Odesláno 15. července 2014 Můj hodinář říká "Když chceš mít koně musíš mít na seno" :-)
misoo Odesláno 23. července 2014 Nahlásit Odesláno 23. července 2014 ...a chybejici meziclanek u longines spolecne se srovnanim servisu a dilu na obycejne certiny mi podava jasny vysledek - zustat spokojene tam kde sem...chybajuci clanok u Longi neni problem doobjednat za 17?... toto by ta nemalo odradit od kupy hodiniek...
Paprick Odesláno 2. září 2014 Nahlásit Odesláno 2. září 2014 Zdravím zkušené chronomágy. Vážně uvažuji o koupi černých bondovek. Neporadíte prosím, kde by se tyto hodinky daly v současné době výhodně koupit? A bude lepší nakupovat spíš v ČR nebo v Německu?
Micey Odesláno 2. září 2014 Nahlásit Odesláno 2. září 2014 Poptej je u pana Stuchlika ve Zline (Gold Eligius), ale obavam se ze je to celkove dost poptavanej model takze ta sleva nebude uplne zasadni. Jinak jsem je videl nejlevnejc v Italii, na chrono24..
prischera Odesláno 2. září 2014 Nahlásit Odesláno 2. září 2014 Zdravím zkušené chronomágy. Vážně uvažuji o koupi černých bondovek. Neporadíte prosím, kde by se tyto hodinky daly v současné době výhodně koupit? A bude lepší nakupovat spíš v ČR nebo v Německu?Zkus Provazníka
Paprick Odesláno 9. září 2014 Nahlásit Odesláno 9. září 2014 Zkus ProvazníkaDěkuju za radu. Parádní přístup, výborná cena. Hodinky jsou doma
malda Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 Obracím se na další majitele seamasterů s ocelovým tahem, který obsahuje ono "divers extension" tedy prodloužení řemínku pro potápěče. Mám s ním tak trochu problém. Tah nemám nijak natěsno, ale když mi hodinky na ruce sjedou až k zápěstí a zápěstí zatnu, vyskočí mi západka onoho prodloužení, čehož si občas nevšimnu. Když pak hodinky sundám, samo sebou se rozbalí celá spona včetně potápěčského prodloužení. Když si toho opět nevšimnu a hodinky dám na ruku a zacvaknu sponu, najednou zjistím, že mám ono prodloužení pro potápěče otevřené. Pochopitelně musím sponu rozevřít, zacvaknout potápěče a pak celou sponu. Celkem mě to leze na nervy. Proto se ptám. Má s tím někdo podobný problém nebo mám něco špatně? Jak je uvedeno v mém podpisu, jedná se o seamastery s chronem model 2225.80. Staré jsou něco přes rok.
Seamaster Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 Marne premyslim, jak se tohle muze stat, pokud to mas spravne zaple. Musis jazycek raminka te extanze pri zavirani zasunout pod tu osu, co jde napric sponou, snad pochopis co tim myslim.Pokud to vyskakuje i tak, mas tam nejkou mechanickkou zavadu, me osobne to jde odjistit dost ztuha.
malda Odesláno 10. září 2014 Nahlásit Odesláno 10. září 2014 (upraveno) Ne, v tom problém není. Je jedno, jestli ten "jazýček" mám pod nebo nad osou. Prostě při zapnuté sponě na zápěstí ta pojistka držící to menší prodloužení povolí a při rozepnutí se rozbalí. Mrkni na to, jak je to divers extension zajištěné - dva výstupky na vnitřním rameni, které při zavření zapadnou do vnějších ramen. Nedrží to ale tak, jak by mělo. Bohužel tady v práci z nějakého důvodu nemůžu vkládat odkazy, ale našel jsem ale na internetu anglicky psané vlákno, kde víc lidí popisovalo stejný problém. Podle fotek (jen ze zadní strany) to byly diversky bez chrona. Asi se to vyřešit nedá... EDIT: na internetu píšou, že problém se dá vyřešit tak, že do té vnitřní části spony potápěčského prodloužení, která vypadá jak vidlička, vrazíš šroubovák a páčením ji trochu rozevřeš. Díky tomu to pak bude při zacvaknutí dělat větší odpor a tím pádem víc držet. Zajímavé řešení pro hodinky této cenové kategorie... Upraveno 10. září 2014 uživatelem malda
Seamaster Odesláno 11. září 2014 Nahlásit Odesláno 11. září 2014 Tak resenim problemu pro bezne zakazniky Omega je odnest to k AD, kde ti prodaji novou sponu. To, ze nekdo pouzije logicke reseni a narve tam sroubovak uz je jeho problem, nicmene pokud se to udela setrne a sroubovak jeste necim ovines, melo by to byt bez nasledku.Pokud nemuzes vkladat obrazky, vkladej aspon linky na ktere se odkazujes, pouzivej cisla referenci spony, hodinek atd, ti nam dost ulehcis praci.Jinak co jsem googlil, tak stejny problem popisoval 1 clovek a to tady:http://forums.watchuseek.com/f20/omega-smp-bracelet-lose-diver-clasp-590921.html to jeasi to co myslis.Me to prijde fakt jako vyjmecna vada, me to jde zaklapnout az pri vynalozeni celkem slusneho tlaku.reseni bych videl v techto kroci:1. Ujisti se, ze to opravdu zacvaknes2. sroubovak3. AD
malda Odesláno 11. září 2014 Nahlásit Odesláno 11. září 2014 Seamastere díky. Sorry, že jsem nedal referenční číslo. Jednak ho mám v podpisu a jednak jsem si myslel, že systém toho prodloužení je všude stejný. Takže jsou to Omegy ref. čísla 2225.80. Ten odkaz je přesně ten, co jsem našel já. Bohužel tady v práci to máme nějak bloklé a nezkopíruju ani link! Nechápu to, ale nejde to. Doma s tím nemám problém - tolik na vysvětlenou.Jinak zacvaklé to mám určitě - to by přece jinak nešla dovřít ta hlavní část spony. A ke šroubováku - jsem od malička modelář (i když už teda teď po soutěžích nejezdím), takže mi věř, že jakýsi cit pro práci rukama mám - rozhodně bych tam netlačil šroubovák jen tak:) Novou sponu za snad 4 litry kvůli tomu kupovat nebudu... Zásadní problém to není, jen mě to překvapilo, že se něco takového může u omeg přihodit...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se