Přejít na obsah

Igen - rozebrani a rozlesteni skla

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jednoduse tam mezi lunetu a pouzdro cokoliv vraz, trochu paceni a mezirka vznikne, neboj se toho. Delam to nozem na otvirani dynka, ale slo by to asi cimkoliv.

Tak jsem to tam vrazil a povedlo se, hurá . Díky za psychologickou podporu.

• po 4 týdnech...
  • Odpovědi 93
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Dobrý večer pánové,

mám jednu otázku. Sice to není o skle, ale nechtěl jsem zakládat nové vlákno. I jsem tu hledal podobné info a nic. Mám doma jeden starý použitý červený ciferník na PSI, který si dlouho schovávám. Pořád v dobré kondici, tak jsem pořídil PSI s černým cifrem na odpis, že si to přehodím. Vše šlo O.K. až do chvíle nasazování ruček. Né a né je pořádně nasadit. Raději jsem nechal snažení, abych ten ciferník neponičil a zašel ke svému hodináři. Vše zkontroloval,rozebral,složil a zkusil ručky nasadit. Bohužel bez úspěchu. Prý se s tím ještě nesetkal, ale ciferník je o nějakou tu setinku silnější a ručky nejdou pořádně zasunout na své místo. Setkal se už někdo z Vás s tím??? Mě to překvapilo, protože je ciferník nošený, tak musel už v hodinkách být.

Odesláno

Dobrý večer pánové,

mám jednu otázku. Sice to není o skle, ale nechtěl jsem zakládat nové vlákno. I jsem tu hledal podobné info a nic. Mám doma jeden starý použitý červený ciferník na PSI, který si dlouho schovávám. Pořád v dobré kondici, tak jsem pořídil PSI s černým cifrem na odpis, že si to přehodím. Vše šlo O.K. až do chvíle nasazování ruček. Né a né je pořádně nasadit. Raději jsem nechal snažení, abych ten ciferník neponičil a zašel ke svému hodináři. Vše zkontroloval,rozebral,složil a zkusil ručky nasadit. Bohužel bez úspěchu. Prý se s tím ještě nesetkal, ale ciferník je o nějakou tu setinku silnější a ručky nejdou pořádně zasunout na své místo. Setkal se už někdo z Vás s tím??? Mě to překvapilo, protože je ciferník nošený, tak musel už v hodinkách být.

Blbě nasazenej ciferník?

Odesláno

Ne ne, to určitě není. Hodinář rozebral pul stroje, vše prohlédl. Sám znovu nasadil a nic. Musím říct, že hodinář ke kterému chodím je machr.

Ono o nic nejde, pořídím jiný ciferník. Jen jsem byl překvapený, nic podobného mě dosud nepotkalo  :guiltysmiley:

Odesláno

Neznám jeho historii a nasazený jsem ho neměl (nakupuji celé pozůstalosti a tenhle byl v jedné z nich) . Jen jsem předpokládal, že vzhledem k opotřebení v hodinkách někdy byl. Jinak nožky jsou v pořádku a nečistoty ve stroji nejsou.

Asi to bude opravdu zmetek. No nedá se nic dělat.

Odesláno

Taky mi to přijde nějaký záhadný. Nestačilo by připilovat nožičky (změřit nejdřív ty původní, jestli nejsou kratší) ? Nebo prostě použít jinou sadu ruček? Kápnout do ruček trochu bílého šelaku? Nejdou nasadit obě ručky, nebo jen hodinová?  Strašně mi to vrtá hlavou.

Odesláno

Byl tam černý ciferník a hodinky byly v pořádku. Po nasazení červeného (použitého) ciferníku, tam nasadit hodinová ručka jde. Nezasune se ale dost hluboko (i když je ručka těsně na ciferníku) a potom se minutová a vteřinová ručička o sebe třou a vypadávají.

Říkal jsem si že jsem levej a nechtěl jsem ciferníček poškodit, tak je dostal odborník. Nejdříve říkal že jsem možná nedostatečne nasadil a přitáhl ciferní, tak je rozebral. Sundal cifr, rozdělal půl stroje, vše prohlédl, utáhl a znovu složil. I tak to nešlo. 

Hodinky jsem nechal u hodináře a objednal jiný ciferník. Až ten nepoužitelný ciferník budu mít doma, udělám fotku a zkusím přeměřit nožičky. Nechtěl jsem tam ty ručky cpát jenom na oko. Raději investuji do jiného.

Odesláno (upraveno)

Otazka je, zda cifr nebyl mirne prohnuty. Staci par desetin milimetru, nozky nedosednou do strojku a muze se to chovat presne tak, jak popisujes. Mozna ho nekdo nekdy "rozsedl" ;)

Upraveno uživatelem JaRooN
Odesláno

Byl tam černý ciferník a hodinky byly v pořádku. Po nasazení červeného (použitého) ciferníku, tam nasadit hodinová ručka jde. Nezasune se ale dost hluboko (i když je ručka těsně na ciferníku) a potom se minutová a vteřinová ručička o sebe třou a vypadávají.

Říkal jsem si že jsem levej a nechtěl jsem ciferníček poškodit, tak je dostal odborník. Nejdříve říkal že jsem možná nedostatečne nasadil a přitáhl ciferní, tak je rozebral. Sundal cifr, rozdělal půl stroje, vše prohlédl, utáhl a znovu složil. I tak to nešlo. 

Hodinky jsem nechal u hodináře a objednal jiný ciferník. Až ten nepoužitelný ciferník budu mít doma, udělám fotku a zkusím přeměřit nožičky. Nechtěl jsem tam ty ručky cpát jenom na oko. Raději investuji do jiného.

Nemůže být naprasklá ručka? Už i to jsem zažil.  Zažil jsem i ručku co měla moc velkou díru a nějaký dobrák ji na osu přilepil...

Odesláno

Čekám další Sporty, mají taky k.o. ciferník. Až to přijde, zkusím na ně dát ten červený a jiné ručky. Pokud to bude pořád na prd, jeto špatný ciferník. Já to sem psal jenom proto, že také nevím vše. Říkal jsem si že se raději poptám než poletí do koše.

Každopádně děkuji za reakce. Určitě napíši jak jsem dopadl-

• Po letech...
Odesláno

Spytam sa inak :) je niekde fotka toho armovacieho kruzku? Na ps2 ho viem najst, ale na igenoch som to nikde nevidel.

A ked uz pisem, tak si aspon ujasnim dalsiu vec :) kukam na svoje igeny a je toto tretisroubek?

322fdf40ee8f5e33e66953d283ba6ad7.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...