Přejít na obsah

Igen - rozebrani a rozlesteni skla

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ano, toto je třetišroubek.

Armovák na Igenech je velmi tenký, nenápadný  lesklý kroužek schovaný částečně ve vybrání skla. Narozdíl od PS2  na něm nejsou natištěné indexy a tak je dost málo viditelný. 

• Odpovědi 93
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Aha . dik moc. No aspon z toho tretisroubku mam radost, aj ked je to nepodstatne :D

Trochu ti pokazím radost. Můstek setrvačky je z novějšího provedení strojku, tedy bez ozdobného frézování. Ale na funkčnost hodinek to rozhodně nemá žádný vliv. :)

• Po letech...
Odesláno

Kluci, kde seženu do IGENů nový distančiní kroužek, který by byl větší? Teď mám v "novém" pouzdře (asi Parexo) strojek 68.4 v nějakém kroužku, který vypadá jak soustružený z duralu nebo hliníku. Strojek v něm jakžtakž drží, ale kroužek v pouzdře kloktá. U ostatnich PS 2 je ten kroužek jiný, lze v několika prořezech napružit a vymezit vůli. Tyhle kroužky co ta tam mám jsou "plné", bez prořezů. Má smysl do nich na třech, čtyřech místech udělat šikmé zářezy a tyhle vymezovací packy vytvořit? Je to trochu čuňárna a ten materiál nevypadá, že by se mu líbilo něajké napružování.

Prosím o jinou odpověď, než ať zkusím hodináře. Optimální by byl typ na někoho konkrétního, kdo v primky restauruje jak na běžícím páse a prostě sáhne pro kroužek do šuplíku. Díky za tip.

Odesláno

No zrovna vložky stroje jsou docela náchylné na poškození. Tak jich moc v šuplíkách nebude. Taky jsem dostal do ruky neprořezané. Toho proříznutí bych se nebál a nebo k hodináři. Hlavně zda tam je správný rozměr 30,3-4, bývá to často zaměňováno 29,7 mm

Odesláno

no právě - správný rozměr... Je určitě přes 30mm, tak 30,3mm  A přesto v pouzdře vaklá. Po pročtení vlákna o "zvláštním pouzdře" to bude asi to zvláštní pouzdro, které mám. Asi mi nezbyde než kroužek tangenciálně na několika místech naříznout a vyklonit ty vzniklé uši ven a tím vzepřít kroužek do pouzdra. Ale správný kroužek by byl určitě lepší řešení. Tak kdyby někdo měl... týká se to dvou identických kusů, takže kdyby byly kroužky dva... :notworthy:

• po měsíci...
Odesláno

Dovolím si sem přidat skripta, která mi byla velkým učitelem. Možná již tu někde jsou, ale v tomto případě to myslím nevadí.

http://www.ozs-ji.cz/projekt_hodinar/data/Skripta_kompletni.pdf

Děkuji moc, hned jsem o mnoho moudřejší, nikde jsem nic takového neviděl, tedy kromě nějakých knih na Antik primu o kterých zvažuju, že si nějakou koupím...Vždycky se náhodou na foru dovím něco zajímavého..

Odesláno

Taky moc děkuji za skripta.Zrovna včera jsem rozebral strojek protože mi nechtěla držet korunka s hřídelkou tak jsem si myslel že tu západku nějak vyřeším no nevyřešil jsem nic ba naopak začali mi vypadávat různé podložky a kolečka no a tím sem skončil.Takže strojek 66.3 je toho času z části rozebraný tak snad to podle skript dám dohromady no a když né tak to holt odnesu všechno k hodináři a budu dělat že jsem to tak koupil jako stavebnici urob si sám ? No každopádně se mi oprava prodraží.Já vůl že jsem se do toho pouštěl.:-(:-(:-(

Odesláno

Oprava strojek 68.3 kuva.Takhle vypadá to nadělení.?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...