solidus Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2014 Já bych se k těm kobrám neměl vůbec vyjadřovat, mám zkušenosti krátké a s jednou a mohlo by to být zavádějící. Prostě kobry, mamby, atd. jsou extrémné nebezpečná zvířata a tak by se k tomu mělo přistupovat. Jakékoliv bagatelizování nebo zlehčování není na místě, jedná se o zvířata s tak potentním jedem, že jakákoliv chyba může být ta poslední!!! A přesně do této kategorie patří i velcí chřestýši, různé zmije (Daboia, atd.) a i ta líná gabuna Mě ten had přijde - když to schválně přeženu - přímo děsivej a největší chyba je, si myslet, že je línej. Zkus na toho hada koukat jako na obrovskou hroudu energie, bude ležet nehnutě měsíc a pak, v té správné chvíli, vystřelí brutální rychlostí a veškerou hmotu dá toho útoku. K tomu až 6(!!!)cm dlouhé zuby. Zdrcující. Absolutně bez šance. Mimochodem, mrkni na příbuznou nasicornisku, ta je pěkná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník cecil Odesláno 24. února 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2014 Mrknu děkuji,6cm zuby to musí být již samo o sobě bolestivé kousnutí,nemluvě o uštknutí.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 25. února 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2014 Gabunky ma kamarad. Line jsou... ale kdyz chteji, tak vyvinou neuveritelnou rychlost. Ale nadherna zvirata. Osobne mam radeji mamby apod. Mam rad, kdyz se zvire v terarku nekdy i hybe Ale to zbarveni nasicornisek je taky lakave. Vubec nedokazu urcit, jestli se mi libi vice gabunka nebo nasicorniska Pak jeste doporucuji rohatou formu cerastesek. Nemuzu ted najit fotky co jsem je fotil u kamarada, tak se mrkni na google. Jsou super, kdyz se v pisku skoro cele zahrabou a jsou videt jen ty ruzky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zbynda Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 Solidus: Máš nádhernej chov. Moc pěkně udělaný... Škoda, že bydlíš tak daleko, rád bych to někdy viděl na vlastní oči a třeba časem nějaké to mládě pořídil.. :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 Máme doma takové malé terárium a v něm asi 2 roky starou korálovku ... v poslední době nám trochu přidělává starosti, viz. foto. Je to normální ? Vždy ji popostrčím rukou a ona se "pustí" ale přijde mi to zvláštní ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zbynda Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 To je Lempropeltis getulus californiae, ne? Je to had, který se v přírodě rád loví jiné hady.. To, že si požírají ocas se mi taky stalo.. Dokonce se žerou i mezi sebou.. Koukni na tento článek: http://www.ifauna.cz/terarijni-zvirata/clanky/r/detail/5346/koralovky-serial-3-druhy-a-poddruhy/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 Teda jestli to není nějaká montáž nebo vtip, tak mi to teda přijde taky hodně zvláštní. Korálovky se sice v přírodě živí i jinými hady, takže se nedoporučuje mít spolu mláďata ani větší hady (u adultů to většinou už jde), ale tohle je teda hardcore. Mimochodem dvouletá korálovka by měla být o HODNĚ větší, pokud teda nemate fotka, ve dvou letech by měla mít kolem 60cm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 (upraveno) Teda jestli to není nějaká montáž nebo vtip, tak mi to teda přijde taky hodně zvláštní. Korálovky se sice v přírodě živí i jinými hady, takže se nedoporučuje mít spolu mláďata ani větší hady (u adultů to většinou už jde), ale tohle je teda hardcore. Mimochodem dvouletá korálovka by měla být o HODNĚ větší, pokud teda nemate fotka, ve dvou letech by měla mít kolem 60cm. Edit: Zbynda byl rychlejší, ale jen o vteřinu Korálovky jsem choval, ale právě getuly se mi nikdy moc nelíbily a tak jsem je neměl, vím o jejich nadšení pro kanibalizmus, ale nevěděl jsem, viz článek, že si někdy uloví i vlastní ocas, to teda koukám, člověk se pořád učí Upraveno 1. března 2014 uživatelem solidus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 Teda jestli to není nějaká montáž nebo vtip, tak mi to teda přijde taky hodně zvláštní. Korálovky se sice v přírodě živí i jinými hady, takže se nedoporučuje mít spolu mláďata ani větší hady (u adultů to většinou už jde), ale tohle je teda hardcore. Mimochodem dvouletá korálovka by měla být o HODNĚ větší, pokud teda nemate fotka, ve dvou letech by měla mít kolem 60cm.Další foto ... montáž to tedy není .... jinak měří tak 70 cm ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 (upraveno) Pak to odpovídá. A musím říct, že je moc pěkná Tak jedině zkusit víc krmit, zdá se, že je při chuti a tak loví Upraveno 1. března 2014 uživatelem solidus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zbynda Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 (upraveno) Bohužel víc krmit moc nepomáhá. Oni jsou magoři a nejvíc se mi to stávalo právě po krmení.. Sinaloe toto nedělají.. aspoň v mém chovu ne a podle mne jsou i hezčí :-) Upraveno 1. března 2014 uživatelem Zbynda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 1. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2014 Bohužel víc krmit moc nepomáhá. Oni jsou magoři a nejvíc se mi to stávalo právě po krmení.. Sinaloe toto nedělají.. aspoň v mém chovu ne :-)Krmení bylo před 10 dny ... a máš pravdu, po krmení je to častější ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FrantisekH Odesláno 17. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2014 ja bych pro zmenu přispěl asi takto.. i kdyz to moc terarijni neni Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2014 Náhodou, taky pěkné Včera jsem pořídil dva kousky mimin Bitis nasicornis, přiletěl import z Pobřeží Slonoviny. Tak držte palce, ať hezky rostou. Brzo hodím fotky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2014 (upraveno) Poprosím o identifikáciu. Určite niekto budete vedieť, čo je toto za živočícha? Dosť často ho vidieť v Thajsku. Pardon za kvalitu foto, výrez 1:1 z mobilu, je dosť plachý. Dĺžka tela aj s chvostom cca 35 cm, obvykle ale menši, toto bol veľký kus. Mne to vychádza na nejakú agamu, ale istý si zďaleka nie som. edit: častejšie ho vidieť s červenou hlavou, netuším, či to je iný druh, alebo vie meniť farbu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 18. dubna 2014 uživatelem McStinger Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2014 Dej mi chvilku Ještěry moc nedělám. Je to nějaká stromová agama, možná bazilišek. Hodil jsem to kolegovi, určitě brzy napíše Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Altruista Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2014 Myslím že po jejich všeobecně kingka, stromový ještěr. Poddruh asi přesně nezjistíš, ale mohlo by to být něco jako Calotes Versicolor. Už jsi je jedl? Běžně je chytají a jedí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
solidus Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2014 Tak prý nejpravděpodobněji Calotes mystaceus. Mě by zajímali spíš hadi z této oblasti, ale chápu, že mi asi žádného nepřivezeš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McStinger Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2014 Myslím že po jejich všeobecně kingka, stromový ještěr. Poddruh asi přesně nezjistíš, ale mohlo by to být něco jako Calotes Versicolor. Už jsi je jedl? Běžně je chytají a jedí. Pán sa vyzná, všetka česť. Naozaj im hovoria kinká, manželka ale tvrdí, že ich nejedia, ani Thajčania, ani "Isánčania". Vraj "Isánčania" jedia radi toho nešťastníka na obrázku a v linku. Neviem, či tomu veriť, lebo oni naozaj hlavne na severovýchod zjedia prakticky všetko živé. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Tak prý nejpravděpodobněji Calotes mystaceus. Mě by zajímali spíš hadi z této oblasti, ale chápu, že mi asi žádného nepřivezeš Ďakujem za info. No, hada voziť asi nebudem . Priznám sa, že z hadov mám rešpekt a našťastie som ich veľa nestretol. Už mi ale dva kúsky podbehli pod skúter, keďže sa jazdí po krajnici a občas na cestu niečo vylezie. Našťastie som ani jedného neprešiel, ale je to dosť panika. Vpravo autá, vľavo had reagujúci jak oceľová struna, kolená pod bradou, plný plyn... Málo času na určovanie druhu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Altruista Odesláno 18. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2014 Je-li Tvoje drahá polovička místní, tak určitě ví lépe a docela závidím. Já mám bohužel dost informací tohoto ranku přeneseně. Zatím se mi víceméně cele potvrdily mýty o apetitu Číňanů. Trhy občas pro otrlé. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se