Přejít na obsah

Teraristicke okenko

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 861
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pavouky už chovám hodně dlouho, jestli bude čas naházím fotky třeba z krmení Lasiodora parahybana - bězně chroupe menší bílé myši takové ty co se dávaj malým hadům :-) Jinak jsem měl Avicularia versicolor jeden z nejkrásnějších sklípkanů jaký jsem kdy viděl, pak Acanthoscurria geniculata koukal jsem, že jí tu někdo taky má a pak ještě před dvěma týdny jsem měl Barachypelmu smithi ale ta se odebrala do věčných lovišť. Tu jsem měl úplně od malýho pavoučka velkýho sotva jako nehet až do pavouka co se nebál slupnout pořádný saranče.

Posted Image

Tu Haplopelmu lividum jsem měl na seznamu pavouků co jsem chtěl, ale údajně žije raději hodně skrytě což moc nemusím. Pak jsem chtěl ještě Poecilotheria metallica ale její ceny jsou astronomický a v Evropě jsou snad jen dva chovy, alespoň v době kdy jsem jí chtěl tomu tak bylo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, do budoucna bych velice rád nějakou želvičku, konkrétněji suchozemskou. Mohli by mi místní zkušení teraristé poradit. Aby to pro začátek bylo co nejméně náročné - to kvůli případným chybám během chovu, aby to rychle roslto a aby to mělo pěkný velký masivní krunýř. Díky za případné tipy.

Odkaz ke komentáři

Pavouky už chovám hodně dlouho, jestli bude čas naházím fotky třeba z krmení Lasiodora parahybana - bězně chroupe menší bílé myši takové ty co se dávaj malým hadům :-) Jinak jsem měl Avicularia versicolor jeden z nejkrásnějších sklípkanů jaký jsem kdy viděl, pak Acanthoscurria geniculata koukal jsem, že jí tu někdo taky má a pak ještě před dvěma týdny jsem měl Barachypelmu smithi ale ta se odebrala do věčných lovišť. Tu jsem měl úplně od malýho pavoučka velkýho sotva jako nehet až do pavouka co se nebál slupnout pořádný saranče.

Posted Image

Tu Haplopelmu lividum jsem měl na seznamu pavouků co jsem chtěl, ale údajně žije raději hodně skrytě což moc nemusím. Pak jsem chtěl ještě Poecilotheria metallica ale její ceny jsou astronomický a v Evropě jsou snad jen dva chovy, alespoň v době kdy jsem jí chtěl tomu tak bylo.

Acanthoscurria geniculatu mám já.

Koukám máme podobný vkus a koukáme po stejných věcech :)

Upraveno uživatelem pete
Odkaz ke komentáři

Sežral bys to? Třeba pečený na klacku? Já sežeru skoro všechno, tak by mě to zajímalo :)
Odkaz ke komentáři

Sežral bys to? Třeba pečený na klacku? Já sežeru skoro všechno, tak by mě to zajímalo :)

Nemám s tím problém, špatně se mi z toho určitě nedělá. Kámoš měl takový velký akvarijní ryby (viz foto) a tak jednu hodil na pánev. No prý nic moc. Chutnalo to blbě kvůli tomu umělýmu krmení... Tedy říkal. Já nikdy tak velký ryby doma v akvárku neměl, takže jsem nezkoušel. A svého pavouka žrát nebudu, ale kdybych byl někde, kde je normálně připravují, tak jo...dám si klidně.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

A svého pavouka žrát nebudu, ale kdybych byl někde, kde je normálně připravují, tak jo...dám si klidně.

V Pardubicích ho normálně připravujeme, tak ho přivez, sežereme ho, já bych to chtěl zkusit...
Odkaz ke komentáři

To jo, geniculatu jsem koupil v Praze na nějakým terebazaru už jako většího pavouka. Ale to už bude tak minimálně 6 let :-) Ono když to jsou samice opravdu začínám věřit, že 20 let života není problém. Jinak jsem měl vždycky všechny pavouky od úplně mrňavejch. S tím jak se mi narodil skřítek, na pavouky nemám moc času a nový nepořizuju, ale až se k tomu zase dostanu a budu mít víc času pořídím si Poecilotherie ty jsem vždycky chtěl a znovu Avicularii versicolor :-)

Posted Image

Když pak dosáhne dospělosti chlupy na nohou má jasné červené.

Upraveno uživatelem VasekN
Odkaz ke komentáři

Vyfoceny bleskem tak muze vypadat.

Mam cca 10 kousku tak 5cm v tele a namodrale jsou pekne. Ted jsem videl porpve jednu dospelou samici nazivo a byla to krasa. Mam jeste nekolik dospelych samic Poecek, ale metallica se fakt vyjima.

Jsem rad, ze je nas tady vic. Aviculariim se u me nejak moc nedari :(, ale moc se mi libi. Nekolik jich mam a pred lety jsem choval 3 v jednom obrovskem terarku a vypadali spokojene.

Do ruky zadne z nich neberu. Mam alergii na chloupky + vsichni pavouci jsou jedovati a vim jake potize muze kousnuti prinest.

Odkaz ke komentáři

Vyfoceny bleskem tak muze vypadat.

Mam cca 10 kousku tak 5cm v tele a namodrale jsou pekne. Ted jsem videl porpve jednu dospelou samici nazivo a byla to krasa. Mam jeste nekolik dospelych samic Poecek, ale metallica se fakt vyjima.

Jsem rad, ze je nas tady vic. Aviculariim se u me nejak moc nedari :(, ale moc se mi libi. Nekolik jich mam a pred lety jsem choval 3 v jednom obrovskem terarku a vypadali spokojene.

Do ruky zadne z nich neberu. Mam alergii na chloupky + vsichni pavouci jsou jedovati a vim jake potize muze kousnuti prinest.

U těch Poeciltoherii se obecně doporučuje s nima manipulovat co nejméně ... všade uváděj, že se jedná o agresivnější a velmi rychlé pavouky .... jakou zkušenost s nima máš ty? Třeba u té geniculaty se to obecně uvádí taky a u mne byl mnohem agresivnější třeba Brachypelma Smithi, kterej se obecně považuje za "hodnýho" pavouka.

BTW: takže i ta metalica už je v ČR běžně dostupná?

Upraveno uživatelem VasekN
Odkaz ke komentáři

U těch Poeciltoherii se obecně doporučuje s nima manipulovat co nejméně ... všade uváděj, že se jedná o agresivnější a velmi rychlé pavouky .... jakou zkušenost s nima máš ty? Třeba u té geniculaty se to obecně uvádí taky a u mne byl mnohem agresivnější třeba Brachypelma Smithi, kterej se obecně považuje za "hodnýho" pavouka.

BTW: takže i ta metalica už je v ČR běžně dostupná?

Geniculatě jsem čistil terárko, jen takové to seškrábnutí vrchní vrstvy a ona "čůza" přeskočila cca 15cm a hurá na "kořist", kterou byla stará lžíce. No málem jsem si cvrkl. Smithka tohle nikdy neudělala! Na druhou stranu pandinus, o kterém všichni píší, jak je klidný a jak jen cvakne klepety při podobném čištění, od zbytků krmení, chytil klepetem lžíci a začal do ní bodat jak o život. Takže k těmto zvířatům respekt a opatrnost.

Jinak uvažuji o pořízení nového "chlupáče" :)

http://www.spidy.goliathus.com/brachypelma-ruhnaui-id131.html

Odkaz ke komentáři

P. metallica se sehnat da, ale stoji hodne. Ale v jinych zemich je jeste drazsi.

Vseobecne jsou poecky vsechny hodne rychle. Do rukou rozhodne nebrat, manipulovat s nima jen tak, ze je nazenes do krabicky a privres viko. Ja to delam jeste tak, ze kdyz vim, ze budu treba stehovat tak je nakrmim.

S tou agresivitou je to takove.... osobne bych na popis co je agresivni a co neni daval pozor... ale zalezi to jeste vice od kazdeho samotneho kusu a to jeste jak kdy. (muze se napr. svleci a pak se zase chova jinak) Napr. mel jsem v zivote nekolik a stale mam, Grammostela rosea. Vsude uvadeny pavouk jako velmi klidny, s moznosti brat do rukou apod. Jeden z mych kousku byl neuveritelne agresivni, utocil uplne na vse. Ostatnich cca 10 uplne v pohode.

Jj neni nic prijemnejsi, kdyz clovek neco dela s pinzetou a najednou uslysi cvaknuti chelicer o kov :)

Br. ruhnuai mam jednu samicku, krasny pavouk.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník quartzik

Obyčejné týrání zvířat, nic víc. Pochopím, když má někdo kočku nebo psa - zvířata žíjící s člověkem již několik tisíc let, ale todle? Nechápu ani ptáka v kleci ani morče v akvárku... To je dle mě na psychiatra. Tak to vidím já. Nezlobte se na mě, ale na zvířata žijící v zajetí jsem hrozně alergický již od mlada...

Odkaz ke komentáři

Obyčejné týrání zvířat, nic víc. Pochopím, když má někdo kočku nebo psa - zvířata žíjící s člověkem již několik tisíc let, ale todle? Nechápu ani ptáka v kleci ani morče v akvárku... To je dle mě na psychiatra. Tak to vidím já. Nezlobte se na mě, ale na zvířata žijící v zajetí jsem hrozně alergický již od mlada...

Pavouky najdeš na každý chalupě. A určitě žili i dřív v jeskyních. Takže až takhle tragicky bych to neviděl. A někde je to výborný vítaný zdroj bílkovin.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

domestikace morčete proběhla zhruba před 4 500 lety a čižba neboli chytání a prodej zpěvných ptáků je v Evropě popisována od středověku. Co tam máš dál? :)
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...