rosicv Odesláno 16. února 2011 Nahlásit Odesláno 16. února 2011 Dobrý den Mám hodinky po tatínkovi a když mi je před lety dával, říkal, že si ve 40ti letech za ně koupím dům. Chtěl bych se zeptat, zda nevíte o někom, kdo by mě mohl tyto hodinky ohodnotit ??? Mockrát předem děkuji. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
NIGHTinGALE Odesláno 16. února 2011 Nahlásit Odesláno 16. února 2011 O tom domě docela pochybuju, to mi přijde dost přestřelené. Ohledně ceny dneska - pokud jsou zlaté a funkční, tak bych to tipnul tak na 12.000 - 15.000Kč. Doxa není až tak cenná značka, ale zase jim pomáhá ta originál krabička a doklady.
rosicv Odesláno 16. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 16. února 2011 Ano jsou zlaté, puncované a jdou přesně, vždy je tak jednou za půl roku natánu, aby nezlenivěli
Návštěvník YPO Odesláno 16. února 2011 Nahlásit Odesláno 16. února 2011 O tom domě docela pochybuju, to mi přijde dost přestřelené. v Aši by se za to dal koupit dům pro ptáka tak na dva dny i s potravou - kdyby to bylo NOS tak i na tři dny děda mi taky říkával - máš spoustu polí, luk a lesů, ty budeš dobrá partie - he he --- to je sice pravda, ale ropa, diamanty a měď žádná - jenom furt platím daně a polejvám to travexem
kutilprim Odesláno 16. února 2011 Nahlásit Odesláno 16. února 2011 Dům třeba ne, ale nějakej starej ošklivej karavan by se za to snad koupit dal
sureshot Odesláno 16. února 2011 Nahlásit Odesláno 16. února 2011 Mozno myslel DOOM (nejaku exclusive box-set package)
Potkan Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 Kolegové nevíte někdo jaký strojek se do takových kapsáčů dával? Resp. kým byl vyroben? Mám doma podobné a moc toho o nich nevím. Možná je to dost hloupá otázka, ale dá se tady hovořit o "in-housu"?
mechano Odesláno 22. března 2011 Nahlásit Odesláno 22. března 2011 Možná je to dost hloupá otázka, ale dá se tady hovořit o "in-housu"? A kde jinde, když ne tady?
Potkan Odesláno 22. března 2011 Nahlásit Odesláno 22. března 2011 A kde jinde, když ne tady? No to víš mechano, na fóru se to hemží Roládama, Paneraikama, Zenithama....to je samej in-house sem, in-house tam, až se v tom člověk ztrácí :-) Fakt nevím, kdo ten strojek dělal, ale rád se nechám poučit od mistra hodináře. Mohl bys to tedy trošičku rozvést prosím? Chápu to správně, že to vymyslela a vyrobila sama Doxa a dodavatelé přispěli jen vláskem setrvačky a kameny? Nejsem znalec, možná to zní hloupě pro člověka, který v tom dělá, ale opravdu bych se o tom něco rád dověděl. Díky za tvou trpělivost
mechano Odesláno 23. března 2011 Nahlásit Odesláno 23. března 2011 (upraveno) No to víš mechano, na fóru se to hemží Roládama, Paneraikama, Zenithama....to je samej in-house sem, in-house tam, až se v tom člověk ztrácí :-) Fakt nevím, kdo ten strojek dělal, ale rád se nechám poučit od mistra hodináře. Mohl bys to tedy trošičku rozvést prosím? Chápu to správně, že to vymyslela a vyrobila sama Doxa a dodavatelé přispěli jen vláskem setrvačky a kameny? Nejsem znalec, možná to zní hloupě pro člověka, který v tom dělá, ale opravdu bych se o tom něco rád dověděl. Díky za tvou trpělivost Tady mluvíme o starých hodinkách. Né že by v té době nikdo nemontoval cizí strojky, nebylo to ale tak strašné, jako dnes. Takže, v té době docela veliká továrna Doxa si prostě vyráběla svoje hodinky sama, stejně jako si je vyráběla třeba Omega. Teprve "moderní" doba přinesla masové využití strojků ETA a podobných. Je prostě lepší , koupit to za dvojčičku, nežli se mořit s výrobou a vývojem. Dnešní pídění po in-house strojcích, je snaha dostat aspoň nějaký originál, a tím něco víc, než "pouhou" překabátěnou ETU, a taky víc, než mají ostatní. Jako příklad ti řeknu třeba to, že se tu před časem prodávaly cca po 15 stovkách hodinky Buren, ve kterých byl stejný strojek jako v jiných , desetkrát a více, dražších hodinkách. Tím nechci říct, že by to byl nějaký špatný strojek, naopak. Hrozí ale, že po skončení boomu hodinek, bude cena takových věcí podobná tomu Burenu. Ale k těm Doxám: z fotky není poznat, jestli jsou ty hodinky intaktní. Pokud ano, je ta cena úplně jinde, než u nošených. Chce to, v případě prodeje, obrátit se na seriózní obchod, kam chodí hledači pokladů (fajnšmekři). Tam je naděje, že je někdo dobře zaplatí. To, že to má krabičku a záruku, bude taky velká výhoda (jak už ti někdo psal). Bohužel ale dům, který za to pořídíš, prodávají v Bauhauzu na parkovišti. Asi to bylo myšleno obrazně a taky vyřčeno v době, kdy se za ně dalo utržit maximálně 3 tisíce. Fuj, to jsem se rozžvanil. Upraveno 23. března 2011 uživatelem mechano
VS Odesláno 23. března 2011 Nahlásit Odesláno 23. března 2011 (upraveno) že se tu před časem prodávaly cca po 15 stovkách hodinky Buren Gruen a ne Buren Ale jako zdroj ETA 2824/2 skvělé, za ty peníze. Upraveno 23. března 2011 uživatelem VS
Potkan Odesláno 24. března 2011 Nahlásit Odesláno 24. března 2011 Tady mluvíme o starých hodinkách. Né že by v té době nikdo nemontoval cizí strojky, nebylo to ale tak strašné, jako dnes. Takže, v té době docela veliká továrna Doxa si prostě vyráběla svoje hodinky sama, stejně jako si je vyráběla třeba Omega. Teprve "moderní" doba přinesla masové využití strojků ETA a podobných. Je prostě lepší , koupit to za dvojčičku, nežli se mořit s výrobou a vývojem. Dnešní pídění po in-house strojcích, je snaha dostat aspoň nějaký originál, a tím něco víc, než "pouhou" překabátěnou ETU, a taky víc, než mají ostatní. Jako příklad ti řeknu třeba to, že se tu před časem prodávaly cca po 15 stovkách hodinky Buren, ve kterých byl stejný strojek jako v jiných , desetkrát a více, dražších hodinkách. Tím nechci říct, že by to byl nějaký špatný strojek, naopak. Hrozí ale, že po skončení boomu hodinek, bude cena takových věcí podobná tomu Burenu. Ale k těm Doxám: z fotky není poznat, jestli jsou ty hodinky intaktní. Pokud ano, je ta cena úplně jinde, než u nošených. Chce to, v případě prodeje, obrátit se na seriózní obchod, kam chodí hledači pokladů (fajnšmekři). Tam je naděje, že je někdo dobře zaplatí. To, že to má krabičku a záruku, bude taky velká výhoda (jak už ti někdo psal). Bohužel ale dům, který za to pořídíš, prodávají v Bauhauzu na parkovišti. Asi to bylo myšleno obrazně a taky vyřčeno v době, kdy se za ně dalo utržit maximálně 3 tisíce. Fuj, to jsem se rozžvanil. Děkuju moc mechano za všeříkající, rozsáhlou odpověď. Druhá polovina patřila zakladateli článku, já svoje hodinky neprodám, takže informace ohledně domu se mě netýká :-)
mechano Odesláno 25. března 2011 Nahlásit Odesláno 25. března 2011 (upraveno) Gruen a ne Buren Ale jako zdroj ETA 2824/2 skvělé, za ty peníze. Buren, Gruen, vsjo ravno. Upraveno 25. března 2011 uživatelem mechano
mechano Odesláno 25. března 2011 Nahlásit Odesláno 25. března 2011 Děkuju moc mechano za všeříkající, rozsáhlou odpověď. Druhá polovina patřila zakladateli článku, já svoje hodinky neprodám, takže informace ohledně domu se mě netýká :-) Jak to mám sakra poznat?
Potkan Odesláno 25. března 2011 Nahlásit Odesláno 25. března 2011 Jak to mám sakra poznat? Ten co mluvil o baráku má jinej nick než ten co mluvil o strojku vevnitř
mechano Odesláno 25. března 2011 Nahlásit Odesláno 25. března 2011 Ten co mluvil o baráku má jinej nick než ten co mluvil o strojku vevnitř
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se