Dantechno Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 (upraveno) V 24. 2. 2011 v 14:18, 'NIGHTinGALE' napsal: A k těm Seiko strojkům - kdysi jsem měl Riki Watanabe (moc krásný hodinky) se základním Seiko kalibrem a ve winderu se mi blbě natahovaly a průhled na strojek byl taky nic moc. S 7sXX zakladnim seiko kalibrem jsem mel da se rict dost hodinek. At uz s presnosti, spolehlivosti nebo rezervou nikdy nebyl problem. Jestli chyba nebyla v tom, ze jsem je nosil a netocil na grilu. Vim , ze ten strojek neni zadna hitparada (s pruhledem jsem mel, pokud si dobre pamatuju, jenom jedny a to ty prvni) ale je velice spolehlivy. Ono to asi bude i tak, ze kde kdo chce mit na cifru swiss made (coz prodava) a co ma potom jineho na vyber.... Upraveno 24. února 2011 uživatelem Dantechno
sureshot Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 (upraveno) mozno OT ale mozno aj k veci, tak priklad eta 2824-2 co mam v hodinkach mi robi po mesiaci a stvrt +13sek. (cez den prevazne kancldiving a cez noc odpocivaju na stoliku) Upraveno 24. února 2011 uživatelem sureshot
Juraj11 Odesláno 24. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2011 (upraveno) Kašlu na Miyotu-chci už nějaký lepší hodinky a musí to být potápky a taky se o ně nechci moc bát.Proto volím Steinhart TRITON-jen se nemohu rozhodnout které.Ty Steinhart TRITON 30ATM se mi líbí,pro mě i přijatelnější cena,myslím,že nějaký ten šrám se tam líp stratí.Steinhart TRITON 100 ATM stainless steel mě přitahují ale o trochu víc,myslím že díky barevné lumi budou člověka i déle bavit,jen mám trochu strach o lunetu a její blbovzdornost Tak které??? Upraveno 24. února 2011 uživatelem Juraj11
NIGHTinGALE Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 Ty levé 30ATM vypadají parádně, ty by mě bavily. Vypadají jak ojínělá kovadlina, chlapský hodinky.Ty černožlutý jsou taky fajn, ale trošku pouťovka, asi by mě brzo omrzely.
Horhe Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 (upraveno) Přesně tak, ty barvičky brzo omrzej. A musej to bejt mermomocí štajny? Co Glycine? ...za pár korun.. Aha, sorry, až teď jsem zaregistroval, že to musej bejt potápky. Ale stejně to tady nechám.. Upraveno 24. února 2011 uživatelem Horhe
Juraj11 Odesláno 24. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2011 V 24. 2. 2011 v 18:50, 'NIGHTinGALE' napsal: Ty levé 30ATM vypadají parádně, ty by mě bavily. Vypadají jak ojínělá kovadlina, chlapský hodinky. Ty černožlutý jsou taky fajn, ale trošku pouťovka, asi by mě brzo omrzely. Přesně tohle jsem chtěl slyšet
Horhe Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 Potápěčský Glycine, ty už stojej víc kaček.
Petr_P Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 Komu: boo-beek V 24. 2. 2011 v 10:02, 'boo-beek' napsal: Petr_P, Little_w: Cetli jste to srovnani? Ten, kdo to psal, by se mel radsi venovat zahradkareni, takovej priblblej mix pitomosti a pravd, z hlediska problematiky s naprosto bezcenym zaverem. To, co tam pise o kamenech nebo o BPH, jsou bezceny kecy, ktery jsou pravda jenom castecne (vetsina strojku jeden na 18000 bph? Vetsina levnejsich strojku ma 7 az 15 kamenu? Mozna pred 40-80 lety)... Navic nema tak uplne pravdu s antishock systemem u ETA strojku, podle urovne jsou tam ruzne. Za dalsi - to, co pise o zpracovani, je sice pekny, ale opet naprosto o nicem - mnohem dulezitejsi nez povrch je treba uchyceni rotoru a pouziti masivnejsich materialu, kde vede jednoznacne ETA. Za dalsi - primy vs. neprimy pohon vterinovky - jednak to ma ten nepeknej efekt trhani rucicky, o kterym pise, ze nic neznamena, ale, sakra, od hodinek cekam, ze budou hezky a hezky fungujici. A druhak je to udajne mene spolehlive a hure opravovatelne reseni - o tom by ale asi vedel vic treba mechano, ja jsem to jenom slysel a hodinar nejsem. Mno, kazdopadne, ETA stoji 2x tolik a priblizne tolikrat je podle me i lepsi - mel jsem nekolikrat oba strojky. Milý boo-beeku, Juraj11 si už svůj strojek vybral (blahopřeji), přesto považuji za slušné odpovědět na tebou vznesenou otázku. Ano, já jsem to srovnání četl. A velice ti děkuji, že jsi díky své osobní zkušenosti s oběma typy strojků upozornil na nejasnosti, nepřesnosti a zastaralé údaje v mnou uvedeném odkazu. Velice si tvého názoru vážím a věřím že Jurajovi11 pomohl v jeho rozhodnutí. Chtěl jsem Tě ale se vší úctou požádat, jestli by si prosím příště mohl ve svém příspěvku zvolit více formální styl vyjadřování. Použitím tolika expresivních výrazů, by mohl vzniknout zajisté mylný dojem, že toto fórum není fórem džentlmenů. Společensky velmi neformální oslovení ?Četli jste to srovnání?? by mohlo příště u méně odolných adresátů vyvolat anomálie kardiovaskulárního systému a navíc vyvolat mezi ostatními čtenáři mylný dojem o erudici a gramotnosti oslovených. Formálnější zahájení Tvého příspěvku pomocí slov ?Vážení pánové, myslím si, že v uvedeném odkazu nejsou zcela správné údaje?.? by zajisté také splnilo svůj účel. Taktéž impertinentní výrazy ?? by se měl radši věnovat zahrádkaření, takovej přiblblej mix pitomosti a pravd, z hlediska problematiky s naprosto bezcenným závěrem?. jsou bezcenný kecy? na adresu někoho, kdo vůbec není diskuzi není přítomen a ani netuší, že jeho dílo je zde diskutované, je mírně řečeno nečestné. Stejnou úlohu by splnila i formálnější věta ?Podle mého skromného názoru, uvedený dokument obsahuje řada nedostatku, přehlédnutí a nejednoznačných závěrů,?.? a podobně. Neznám pohnutky autora, které ho vedli k sepsání uvedeného srovnání hodinových strojků ETA 2824-2 a Miyota 8215, nicméně ať jsem četl, jak jsem četl, tak autor hodnotí lépe strojek ETA 2842-2, ale současně neodsuzuje Miyotu 8215. Tedy obecně stejný závěr, jaký byl v tvém emotivním příspěvku. Tak proč tolik nedžentlmenských výrazů nad prací tohoto autora? Pokud jsem uvedený článek dobře přečetl celý až do úplného konce, tak i jeho autor nepřímo připouští, že nemusí být dokonalý a sdělením ?Email us if you have questions, suggestions, or want to add to this article? formálně žádá každého, kdo má mimi jiné připomínky nebo návrhy k článku, aby se autorovi ozval. To není nikterak nepodstatné, neboť tento text se stal jakýmsi referenčním dokumentem k tématu ETA 2824-2 versus Miyota 8215 na diskusních fórech ve světě. Referenčním podkladem se stal jednoduše proto, že je to jediný ucelený dokument, který se zabývá přímým srovnání obou typů strojků. Dosud nikdo jiný se zřejmě nepokusil o něco podobně kompaktního a přehledného. Proto si myslím, že přes určité nedostatky (snad odstraněné příspěvky v tomto vlákně) si zaslouží i své místo na Chronomagu. Podle četnosti s jakou se téma Miyota 8215 (pro fanatické příznivce značky PRIM (ELTON) je to Kalibr 72) pravidelně znovu objevuje zde na fóru, si toto vlákno pravděpodobně v budoucnu nalistuje další generace čtenářů.
Návštěvník admira Odesláno 25. února 2011 Nahlásit Odesláno 25. února 2011 V 24. 2. 2011 v 16:11, 'Juraj11' napsal: Kašlu na Miyotu-chci už nějaký lepší hodinky CTQ57-0971 Cal.0910?840,000 ($10,300)
efreeti Odesláno 25. února 2011 Nahlásit Odesláno 25. února 2011 V 22. 2. 2011 v 18:22, 'Horhe' napsal: Ber Etu. Miyotu už nikdy víc nechci. To co je na videu dělá běžně, né všem, ale často. http://www.youtube.com/watch?v=8zsl5yRrBLM Taky sem cetl o nevyrovnanem chodu vterinovky...ale neco takoveho by me ani nenapadlo...brutal
tomtur Odesláno 25. února 2011 Nahlásit Odesláno 25. února 2011 Toto robila aj moja (vtedy moja) miyota. Spolupraca trvala 2 tyzdne a isla z domu. To skakanie z kopca a splhanie do kopca sa nedalo vydrzat.
Honza.manta Odesláno 25. února 2011 Nahlásit Odesláno 25. února 2011 (upraveno) V 24. 2. 2011 v 16:11, 'Juraj11' napsal: Kašlu na Miyotu-chci už nějaký lepší hodinky a musí to být potápky a taky se o ně nechci moc bát.Proto volím Steinhart TRITON-jen se nemohu rozhodnout které. Ty Steinhart TRITON 30ATM se mi líbí,pro mě i přijatelnější cena,myslím,že nějaký ten šrám se tam líp stratí. Steinhart TRITON 100 ATM stainless steel mě přitahují ale o trochu víc,myslím že díky barevné lumi budou člověka i déle bavit,jen mám trochu strach o lunetu a její blbovzdornost Tak které??? Za mně ty levé - pravé jsou cirkusácké. A když potápky v barvičkách, tak co tyhle: http://www.ihodinarstvi.cz/index.php?cont=detail&karta=216 Pravda, jsou japonské, ale velmi přesné a držáky. Edit: mám je už docela dlouho a veliká spokojenost - srovnání cena/výkon dle mého uspokojující. Upraveno 25. února 2011 uživatelem Honza.manta
Štrůdl Odesláno 29. února 2012 Nahlásit Odesláno 29. února 2012 (upraveno) Myotu mám a spokojenost, rotor je hlučnej. Upraveno 29. února 2012 uživatelem Štrůdl
Saso Odesláno 29. února 2012 Nahlásit Odesláno 29. února 2012 Mám Myiotu vo svojich Laco Marine a až na hlučný rotor ide OK, sekundovku zataľ netrhá a je presná.
mmcmxcix Odesláno 29. února 2012 Nahlásit Odesláno 29. února 2012 (upraveno) Miyotu 8215 jsem mel uz vicekrat, tady je par mych postrehu: - trhani sekundovky pri prudkych pohybech je bezne, je to diky neprime regulaci sekundovky, cili se jedna o vlastnost strojku, ne o vadu. Vlyv na presnost to ale nema. Vice zde: http://forum.chronom...8215-pod-lupou/ - hlucnej ten rotor je, ale videl jsem uz i kousky s temer bezhlucnym pohybem. Nevim ale co to byla za uprava strojku. - po usazeni strojku (po par tydnech pravidelneho noseni) se da upravit presnost strojku regulaci az na stabilnich 5s/den. Jedna se ale o denni rozptyl, cili napriklad po mesici neni problem namerit i 15s/mesic. Sprumerovana odchylka ale u nechronometru neni relevantni parametr na posouzeni presnosti chodu, proto uvadim jenom denni maximalni rozptyl. Miyota 8215 je vybornej strojek (kdo trvdi opak, vi o hodinkach prd). Ja bych se u prvnich hodinek toho strojku nebal. Kdyz uz ale nekdo kupuje drazsi hodinky a ma na vyber i ETU, tak volba je jasna. Za mne ma ETA oproti miyote pouze dve vyhody - jednak 8 kmitu/s, coz je oproti 6 kmitu/s okem hodne znat, a potom i primou regulaci sekundovky. Upraveno 29. února 2012 uživatelem mmcmxcix
Filda Odesláno 1. března 2012 Nahlásit Odesláno 1. března 2012 Mam Miyotu v hodinkach Laco a velka spokojenost.Sice je rotor hlucnejsi ale od prvni chvile mi strojek dela denne presne +5 sec.Jeste chvili pockam a mozna pujdou na serizeni jestli to tedy bude mit nejakou cenu.Chod rucicek je plynuly a hezky dopadaji na dilky minut.Na tom videu je urco nejakej kazovej strojek.Kdyby to byl takovej problem urcite by jsme o tom slyseli vsude.
Potkan Odesláno 1. března 2012 Nahlásit Odesláno 1. března 2012 Neni to kazovej strojek, mel jsem je taky a je to vlastnost strojku, nikoli zavada. Miyota 8215 je dobra akorat do hodinek bez vterinovky.
thubalek Odesláno 21. června 2018 Nahlásit Odesláno 21. června 2018 Mám Miyotu 8215 v Prim Sport 78 a dělají mi denní odchylku +35 sekund za den (což mě docela vadí, moje Citizen ProMaster Divers dělají asi půl vteřiny za den, jsou přesnější, než některé moje quartzky). Zaběhlé by už být měly, nosím je už asi 5 měsíců. Hodinky nosím nonstop. Myslíte, že to nějaký hodinář dokáže poštelovat tak, abych se dostal řekněme na 5 sekund za den?
Frostie Odesláno 21. června 2018 Nahlásit Odesláno 21. června 2018 V 21. 6. 2018 v 5:57, thubalek napsal: Mám Miyotu 8215 v Prim Sport 78 a dělají mi denní odchylku +35 sekund za den (což mě docela vadí, moje Citizen ProMaster Divers dělají asi půl vteřiny za den, jsou přesnější, než některé moje quartzky). Zaběhlé by už být měly, nosím je už asi 5 měsíců. Hodinky nosím nonstop. Myslíte, že to nějaký hodinář dokáže poštelovat tak, abych se dostal řekněme na 5 sekund za den?Při troše trpělivosti a řádném zregulování se lze u tohoto strojku dostat na +5-10 sec/24 h
thubalek Odesláno 2. července 2018 Nahlásit Odesláno 2. července 2018 Teď se mi stala velmi zvláštní věc (nebo pro mě zvláštní). Ty Primky jsem odložil a několik týdnů ležely v šuplíku (čili se zastavily). Dneska jsem je vzal na ruku, natáhnul a za 5 hodin udělaly odchylku asi vteřinu. Před pár týdny dělaly klidně 35 vteřin za den a dneska za 1/3 dne tak sekundu. To je brutální rozdíl. Je možné, aby je to zastavení a opětné rozchození tak ovlivnilo?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se