PavelK Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 Mým novým přírůstkem jsou stopky Heuer Mikrograph, které měří čas na 1/100 sekundy. Tikají tedy s frekvencí 360.000 BPH. Velká ručička oběhne dokola za 3 sekundy, malá pak měří čas do 2 minut.Představeny byly v roce 1916 jako první stopky s touto přesností a pokud vím, tak ani později nikdo jiný než Heuer nevyráběl takto přesné (mechanické) stopky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
jankoxxx Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 velmi pekne column-wheel stopky. zaujimava raritka.
Helex Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 To je raritka, ale nezdá se mi, že by tikaly 360000, to bude fyzikálně nemožné.. to spíš 36000 a bude to nějak "zpřevodované", ne? Co na to odborníci? Každopádně gratuluju!
bandicoot Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 (upraveno) Jojo, mělo by to frčet skutečně na 50hrz, 360bph edit: Jakou asi tak mají rezervu nátahu? To bude řádově v minutách ne? Upraveno 24. února 2011 uživatelem bandicoot
PavelK Odesláno 24. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2011 Jakou asi tak mají rezervu nátahu? To bude řádově v minutách ne? Rezervu nátahu jsem zatím nezkoušel, ani jsem se o ní nic nedočetl. Nejnovější Mikrograph ji má 90 minut (viz např. zde), ale u těchhle starých to samozřejmě může být úplně jinak.
Helex Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 (upraveno) bandi teď je mi to jasný ještě míň! 50hz je 180000bph... Ale 50hz znamená 50 půlkmitů za vteřinu, to jako fakt? Koneckonců, možný je všechno edit: už jsem to přečetl, 50 celých kmitů, tedy 360000 beatů, tedy klobouk dolu!!!A rovnou video Upraveno 24. února 2011 uživatelem Helex
Návštěvník Tada Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 V Olomouci jsme měli ve vetešnictví podobnej kousek od Lemanie, ta vteřinovka frčí jak splašená
PavelK Odesláno 24. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. února 2011 Takže v tom jsem se mýlil, stopky 1/100 s dělala taky Lemania a asi i další švýcarští výrobci a dokonce i Čína (tyhle jsou prý z konce 70. let). Nicméně Heuer byl první. zdroj, zdroj zdroj
NIGHTinGALE Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 Tak to je krása. Ciferník je super a strojek naprosto luxusní. Většina stopek (i známých značek) měla strojky s jen pár kameny, ale ta tvoje strojovna, to je pastva pro oči. Navíc mají i mikroregulaci, to vidím u stopek vůbec poprvé.Jak tikají? Kadence jak z kulometu?
PhoeniX Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 Paráda!!! Kombinace stopek s nápisem "HEUER" pro mě ze samé podstaty spojení těchto dvou zavání něčím výjimečným.
atim Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 (upraveno) Mám taky takové s mikroregulací a jedny má ještě Štěpíno. Ty moje mají ještě stroj zdobený ženevskými pruhy,pak mám ještě jedny heuer co umí měřit setinu a ty jsou menšího průměru a mají úplně jinou strojovnu bez mikroregulace. Stopky od heueru mám různé, je jich už celkem asi deset, pořád se chystám že je nafotím ale nějak na to nemám čas. Tak snad brzo. Upraveno 24. února 2011 uživatelem atim
mischa Odesláno 24. února 2011 Nahlásit Odesláno 24. února 2011 já mám za to, že setrvačka nekmitá, ale otáčí se, něco, jako křidýlka u bicího mechanismu, vlastní hmota a odpor vzduchu regulují rychlost otáčení. Není tedy slyšet kmitání, ale vrčení.a ty Lemanie nemají měření na setiny vteřiny, ale jsou to běžné technické stopky, které dělí minutu ne na 60, ale na 100 dílů, dříve to bylo celkem běžné.
PavelK Odesláno 25. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 25. února 2011 Myslím, že setrvačka normálně kmitá, má klasický vlásek, pak je tam kotva, krokové kolo atd. Ten obrázek Lemanií byl opravdu přehmat a nemá tu co dělat, omlouvám se.
Gorr GrimWolf Odesláno 25. února 2011 Nahlásit Odesláno 25. února 2011 Hodilo by se nějaké video s tou splašenou vteřinovkou
PavelK Odesláno 28. února 2011 Autor Nahlásit Odesláno 28. února 2011 Pokusil jsem se nějaké video natočit, kvalitu prosím omluvte. (Zjišťuji, že sem video neumím ani pořádně vložit.)
NIGHTinGALE Odesláno 28. února 2011 Nahlásit Odesláno 28. února 2011 Tak to je neskutečná paráda, díky moc. Já jsem si ten cvrkot ani neuměl představit, fakt díky za to video. Kolik stojí takové krásné hodinky, jestli se můžu zeptat?
shore Odesláno 28. února 2011 Nahlásit Odesláno 28. února 2011 klobuk dole, fakt luxusny kusok..tiez by som bol zvedavy na nejaku cenovu relaciu
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se