B.F.G. Odesláno 20. března 2011 Nahlásit Odesláno 20. března 2011 Jak už jsem psal, příští článek teda napíšu odcitovanej, tak jak to má bejt, poznámky pod čarou, odkazy ... To, kdo a za jakých podmínek mi fotí hodinky je moje věc, jelikož troll za to nic nechtěl, tak ani já jsem neměl nějaké speciální požadavky, co s mými fotkami smí nebo ne a nemám žádný problém uznat jeho autorská práva. Ono se stačí k lidem chovat slušně a člověk, pak s nimy nemá problém vycházet, možná tohle mě forum naučilo Najednou tady má autorskejch práv a jak na ně někdo nemá nárok každej plnou pusu, ale stačilo aby se objevila jedna fotka hodinek, které měly údajně porušovat nějaká práva jedné nejmenované firmy, tak to byl velkej poprask, kterej vlastně současnou situací vyvrcholil. Já neřeším tvoje pohnůtky, ty jsou jen tvoje, spíš řeším to tzv. gentlemanství, osobně, když k něčemu přijdu jak slepej k houslím, tak to následně neotáčím proti tomu, kdo mi to položil pod nos na stříbrným podnose a řekl, no tak si vem. Tím myslím například celou tu kauzu kolem focení. Tedy nejen rovinu právní, ale i morální. PS: Omlouvám veřejnosti se za používání cizích slov (jako je morálka například)
Návštěvník Tada Odesláno 20. března 2011 Nahlásit Odesláno 20. března 2011 (upraveno) Já neřeším tvoje pohnůtky, ty jsou jen tvoje, spíš řeším to tzv. gentlemanství, osobně, když k něčemu přijdu jak slepej k houslím, tak to následně neotáčím proti tomu, kdo mi to položil pod nos na stříbrným podnose a řekl, no tak si vem. Tím myslím například celou tu kauzu kolem focení. Tedy nejen rovinu právní, ale i morální. PS: Omlouvám veřejnosti se za používání cizích slov (jako je morálka například) Jo, to co jsi napsal, je v zásadě správné a tak nějak uvažuji, jenom nevím, jestli skrz tuhle úvahu dospívám ke stejnému závěru. Slovo gentlemanství bych tady na foru zakázal, když jsme teď v době zákazů a byl by klid EDIT: A morálku bych radši fakt do ničeho netahal Upraveno 20. března 2011 uživatelem Tada
B.F.G. Odesláno 20. března 2011 Nahlásit Odesláno 20. března 2011 Ja bych prave moralku tahal do vseho. Je fakt ze doba je davno jinde nicmene moralka by mnoha lidem dost pomohla. Teda spis lidstvu obecne. Ale je fakt ze tohle je odeme uz dost blba diskuze.
Petr_P Odesláno 20. března 2011 Nahlásit Odesláno 20. března 2011 (upraveno) Pánové, musím se Tady zastat! A bude to hodně dlouhé? Raději budu číst stovky překladů kvalitních zahraničních textů (jako v případě Tadova článku), než hodně nepovedený tuzemský autorský text. Včera jsem si na stejných stránkách, na kterých je Tadův článek ?Bulova Accutron Astronau a dobývání vesmíru?, přečetl náhodou zcela jiný článek, který je shodou okolností také věnován ladičkovým hodinkám. Článek se jmenuje ?http://info.photowatches.eu/2011/03/prim-ladickove-zajimavy-cesky-prototyp/? a pochází z pera jiného autora. Musím přiznat, že nevím, co si o tom mám myslet. Krásné fotky (alespoň podle mě) unikátních prototypů československých ladičkových hodinek jsou v příkrém rozporu s podprůměrnou textovou částí. Mně připadá taková hodně plytká bez jednotícího nosného tématu a je zřejmě vidět, že autor upřednostňuje kvantitu svých článků nad kvalitou, a tak neztrácel čas sbíráním podkladů. Škoda, právě jeden z majitelů z těch focených hodinek je největším expertem v dané oblasti. Ostatně sami můžete porovnat ten rozdíl ve výsledné kvalitě ? podívejte se prosím třeba na tento článek na Chronomagu. Ale i dobrý zámořský autor má ve svém článku dobrý přehled o dění za tehdejší železnou oponou. Ještě více zarážející je, že toto je snad první ?oslavný? článek o zajímavých hodinkách, který zapomněl ocenit schopnosti a úsilí výrobce, který přes významná omezení dané tehdejší dobou, dokázal vyrobit ty zajímavé hodinky, které jsou důvodem existence toho článku. Něco mi říká, že oba majitelé těch prototypů (jinak oba znalci a skalní příznivci Primek) nečekali, že když si v roce 2010 nechali u autora článku nafotit své unikáty, tak se v roce 2011 objeví jejich fotografie jako součást mnou kritizovaného článku. Škoda, takové krásné fotografie, ale s tím textem se nedá podle mě dělat nic jiného než ho kompletně přepsat. Takto je to podle mého skromného názoru zabité a nedá se to moc dobře strávit. Dále zde uvedený článek ani jeh autora nechci rozebírat, toto vlákno je o úplně jiném a z tohoto pohledu mnohem lepšímu článku od Tady. Jestli, má někdo potřebu ten článek o ladičových Primkách dále diskutovat, nechť si prosím založí příslušné vlákno v příslušném tematickém fóru. Já jsem to sem dal jenom proto, aby bylo s čím srovnat Tadův článek. A jak jsem řekl na začátku - raději budu číst stovky překladů kvalitních zahraničních textů, než hodně nepovedený tuzemský autorský text. Upraveno 20. března 2011 uživatelem Petr_P
cigi Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 Já souhlasim se fšema, nandejte mu to, renegátovi : Tado, si destruktivní amorál co vopisuje blbinky namísto řádnýho vychovávání se s mistrem a čajem tady na chronomagu. HANBA. Jediný důvod, proč tomu tak je, žes sem ty blouznivče postnul ten vodkaz, měl ses na to vykašlat, proto si to zasloužíš a ještě horší - už sem rači vůbec nelez a vůbec !!! Morálka totiž nemůže nahradit gentlemanství, jasný !! náčko gentleman musí mít prachy, že jo ..........
Viktor Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 No, cigi, z tvých příspěvků v tomhle vlákně mám dojem že tvoje anarchistický já už definitivně zvítězilo nad tvým ráciem. A pošklebky k analogii s čajovým obřadem jsou trapný, tohle přirovnání totiž k Tadovu chování (s.r.a.n.í na slušnost neboli žádná kinderstube) celkem sedí.
cigi Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 Třeba se fšem budu nerad muset omluvit, až mi někdo vysvětlí, čím se tada dopustil s.r.a.n.í na slušnost. A analogii s čajem tu začal někdo, kdo se zřejmě schovává za novej nik - podle mě je to prča, nic víc.
Návštěvník Tada Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 Třeba se fšem budu nerad muset omluvit, až mi někdo vysvětlí, čím se tada dopustil s.r.a.n.í na slušnost. A analogii s čajem tu začal někdo, kdo se zřejmě schovává za novej nik - podle mě je to prča, nic víc. No já to chápu tak, že v zásadě všechno, co o hodinkách vím, jsem se zákonitě musel naučit na chronomagu, tudíž chronomag má nárok na všechny tyto znalosti a nejsem oprávněn je replikovat kdekoli jinde...
zdenek.prachar Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 pane Cigi, z data mé registrace snad lze odvodit, že o žádné schovávání se za nový nick nejde, jsem tu déle než třeba pan Tada, byť nikoli aktivní.A v mých předchozích dvou příspěvcích o žádný vtip nejde, jen jsem si ve vší slušnosti dovolil říci svůj názor.
Jay Doll Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 Znaje pozadí profilu (a IP adresu ) uživatele zdenek.prachar, tak se musím za něj postavit. Cigi tentokrát nemá pravdu, není to prča
cigi Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 (upraveno) Omlouvám se, jestli se mýlím, ale co to na nás hoši zkoušíte ? Od roku 2008 6 příspěvků, z toho 3 poučují tadu o slušnosti a pití čaje v náhlém propuknutí zájmu o chronomag a jeden se ohrazuje z nařčení z náhradního niku ?? Mně to tedy jako náhradní nik připadá, nemohu si pomoci . A jako prča tedy taky a velká !! Čeho se vlastně tedy Tada dopustil , když napsal článek o hodinkách, které tuším má ( za svoje) , nebo měl a vždyckly nahlas obdivoval ? Kruci, kruci, snow má recht, ta nádherná fotka mě vždycky rozbrečí ----- :D Tado, ale v jednom mám recht, za tím si stojím - měl ses vyprdnout na postování odkazu sem, to byla totiž PROVOKACE :D, úspěšná, ale zbytečná. Upraveno 21. března 2011 uživatelem cigi
Návštěvník Tada Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 cigi: Neboj, bude to mít ještě pokračování
Jay Doll Odesláno 21. března 2011 Nahlásit Odesláno 21. března 2011 Promiň cigi, ale to se nedělá, upravovat příspěvek půl hodiny po zveřejnění! Takhle moje odpověď nabývá úplně jiný kontext. Ještě jednou a... víš co. Jo a jsi zbytečně paranoidní.
Návštěvník Tada Odesláno 24. března 2011 Nahlásit Odesláno 24. března 2011 (upraveno) Sepsal jsem ještě klasickou recenzi hodinek, včetně fotek ji najdete http://info.photowatches.eu/2011/03/bulova-accutron-astronaut-recenze/ Verze bez fotek tady. Upraveno 24. března 2011 uživatelem Tada
onney Odesláno 24. března 2011 Nahlásit Odesláno 24. března 2011 Sepsal jsem ještě klasickou recenzi hodinek, včetně fotek ji najdete http://info.photowatches.eu/2011/03/bulova-accutron-astronaut-recenze/ Verze bez fotek tady. Tado, ta recenze je bezvadná! Jen jsem zvědav, jaký ohlas bude mít to, kam jsi recenzi umístil. Já s tím nemám problém a jak jsem již psal, recenze je bezva!
Návštěvník Tada Odesláno 24. března 2011 Nahlásit Odesláno 24. března 2011 (upraveno) Nikdo nemá nárok na stížnosti, umístil jsem ji i na chronomag a aby byl klid ohledně fotek, tak jsem je vynechal, kdo si chce porhlédnout fotky, musí jinam... Upraveno 24. března 2011 uživatelem Tada
Petr_P Odesláno 24. března 2011 Nahlásit Odesláno 24. března 2011 Sepsal jsem ještě klasickou recenzi hodinek, včetně fotek ji najdete http://info.photowatches.eu/2011/03/bulova-accutron-astronaut-recenze/ Verze bez fotek tady. Jo, takto je to skutečně dobré. Velmi pěkný článek. P.S.: A více než dobré je, že jsi jako první umístil na těch druhých stránkách přímý odkaz na jiný článek na Chronomagu. Že by náznak ?Détente? ?
Návštěvník Tada Odesláno 24. března 2011 Nahlásit Odesláno 24. března 2011 Jo, takto je to skutečně dobré. Velmi pěkný článek. P.S.: A více než dobré je, že jsi jako první umístil na těch druhých stránkách přímý odkaz na jiný článek na Chronomagu. Že by náznak ?Détente? ? No, původně jsem myslel, že tam o technologii ladiček něco napíšu, jenomže bych zase byl obviněn z vykrádání apod. tak jsem se to rozhodl vyřešit takhle, navíc ten článek ing. Hovorky v zásadě převyšuje i zahraniční články, zabývající se ladičkami, takže asi tak....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se