Přejít na obsah

Přesnost ETA strojků v Panerai

Cyril

Doporučené příspěvky

Dovolím si založit nové vlákno, kde se můžeme navzájem podělit o zkušenosti s přesností PAM s jinými, než in-house kalibry. Pro začátek zvolím PAM 250 Daylight s kalibrem Panerai OP XII, rezervou chodu 42 hodin a C.O.S.C. certifikací. (základ ETA 7750).

Vyzkouším je za normálního provozu na ruce, se střídavě zapnutým chronometrem. Na noc je sundávám, do windru však nepůjdou. Předpokládaná doba měření asi 35 hodin. Hodinky jsou rok a půl staré, bez jakéhokoliv zásahu či opravy. Bližší info o tomto modelu zde: http://www.panerai.com/s_page.xpd?id_lingua=2&id_sezione=17&id_categoria=39

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, chronometr...tachymetr..chronograf, tachograf...dík za upozornění. Příště se snad polepším... :suicide_anim:

Teď ale k věci. Hodinky ležely celou noc na boku - korunkou vzhůru, naležato se mi dávaj díky překlápěcí sponě blbě. V 08.00 hodin měly -3 vteřiny. Tak jsme zvědavej na další vývoj. Jsem teď na pomalým GPRS připojení, takže mi presnycas.cz ukazuje jenom prázdný okýnka.

Odkaz ke komentáři

Měření pokračuje. Moc se omlouvám za kvalitu fotky. Přesnost - vlastně odchylka se po celý den nezměnila. Chronograf běží celý odpoledne. Nakonec, jde to z něj odečíst. Hodinky jsem měl stále na ruce, stav -3s. Tedy výborný. V noci je zkusím dát do jiné polohy nebo na vrtič. Ještě uvidím, jak na tom budu s místem. Odpoledne jsem jeden winder odeslal do opravy. Takže budu improvizovat... :crying_anim:

Odkaz ke komentáři

Amatérský pokus s PAM250 Daylight pokračuje.... :D . Přes noc ležely sklíčkem nahoru, chronograf vypnutý. K včerejší odchylce -3s se přidaly další -3 sekundy, tedy celkem -6 vteřin za 34 hodin. Dnes je budu nosit. Věřím, že na ruce budou přesné jako včera. Fotka opět hrozný... :suicide_anim: neumím přesně odchytit správný čas k lepší orientaci při odečítání. Buď se mi leskne sklíčko, nebo není nic vicět. Tak to mačkám až se něco ukáže.....spěchám do práce... :baaasmiley: Zdar!!!

Odkaz ke komentáři

Celý den na ruce, zapnout chronograf jsem zapoměl. Současný stav je stále necelých -6 vteřin. Při nošení jdou překvapivě přesně, v klidu se zpozdily o 3 vteřiny "za noc". Jsem mile překvapen. Jdu do víru maloměsta a beru je sebou. Jsem zvědav, jakou naměřím odchylku po šermování rukama v hospodě.... :cheers:

Upraveno uživatelem Cyril
Odkaz ke komentáři

Pokus o poměření přesnosti dopadl dle mého subjektivního názoru dobře. Po téměř třech dnech končim s výsledkem -5 vteřin. Lepší výsledek jsem nečekal. Nejsem hodinář ani vzdělán v oboru kde by vyučovali podobným měřením..... :sad01_anim: Pouze mě jako laika zajímalo, jak na tom hodinky při běžném používání budou. Teď je po včerejším bujarém veselí očistím a uložím do vrtiče. Nasadím Chrono Avengery a frčím sebou na GéeSu mlátit do bahna.... :snorkle:

Odkaz ke komentáři

Tak se dostávám k dalším PAM co krášlí naší domácnost. Tentokrát manželčin prcek.

Luminor Marina Automatic 40 mm

Movement: automatic mechanical, exclusive Panerai OP III calibre, 13? lignes, 21 jewels. Côtes de Gen?ve decoration on the bridges. PANERAI personalised oscillating weight. Glucydur? balance, 28,800 alternations/hour.

Incabloc? anti-shock device.

Power reserve 42 hours.

Chronometer Certificate (C.O.S.C.).

Functions: hours, minutes, small seconds, date.

Case: diameter 40 mm, steel; titanium.

Bezel: steel; titanium.

Back: screw, steel; titanium.

Device protecting the crown: (protected as a Trade Mark) polished steel; brushed titanium.

Crystal: sapphire, formed of corundum, 3.7 mm thick, magnifying lens over the date at 3 o'clock. Anti-reflective coating.

Water-resistance: 30 bar (~300 meters).

Strap: alligator with PANERAI personalised buckle.

Bracelet: links in polished and brushed steel (PAM00050, PAM00051) or in brushed titanium (PAM00283) or brushed titanium and polished steel (PAM00333), each consisting of two overlapped parts, or steel bracelet with vertical brushed finishing and polished surface between the links (PAM00298).

Měření jsem odstartoval včera ve 22.00 hodin a ráno, kdy jsem se dostal k focení vykazovaly nulovou odchylku. Takže zatím dobrý :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Taky jsem přiložil ruku k dílu. Své PAM111 jsem nastavil v sobotu v 9:30. Dnes, tedy v úterý v 7:30 stály. Takže zatím jen jeden závěr: dle očekávání stroj nemá rezervu 70 hodin :) Dnes zahájen druhý pokus.

Mě ten Unitas udělal asi 50 hodin, u modelu 112, u 111 by to třeba mohlo být trochu méně, ale kolem 50 by to být mohlo.

Upraveno uživatelem Frantik
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...