Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

pro ty, kteří mají doma hodinky PRIM s nižším číslem jsem našel v knize od S. Michala "Vývoj hodinářství v českých zemích" tabulku s vyrobenými počty kusů hodinek v prních létech produkce.

r.1957 - vyrobeno 6000 ks

hodinky PRIM byly poprvé uvedeny na trh 1. dubna 1958

r.1958 - vyrobeno 16000 ks

r.1959 - vyrobeno 66000 ks

r.1960 - vyrobeno 136000 ks

Odesláno
Prosím zkušenější členy fóra o určení stáří a typu hodinek, které jsem získal od příbuzných.

Ty první jsou Cal 50 - odhadem ze začátku šedesátých let. Ty druhé jsou Cal 66, nejspíš z konce šedesátých let. Cal 66 byl zaveden do výroby v roce 65, označení Incablock naznačuje, že se jedná o starší provedení - později byl používán Kif. A mimochodem, k těm druhý patří lomené šípové ručky, trochu podobné těm prvním a ani korunka se mi nezdá být originál - ale u té si nejsem tak jistý. Já mám v podstatě ty samé hodinky, ale se zlaceným pouzdrem.

Odesláno

To ti povím že strašnou náhodou na blešáku.Udělali my strašnou radost.Kdysi jsem tam byl pořád a jeden náš rómský spoluobčan tam měl dvoje strašně dlouho ale chtěl za ně dva tisíce a já si myslel jak je drahej co bych za to dnes dal byly pěkný ale tohle je samozřejmě ještě lepší a to ani nestáli zdaleka tolik.Zase se po dlouhé době na mne usmálo štěstí.Pouzdro je až na pár nepatrných škrábanečků jako nové.No už toho nechám jsem prostě postiženej jako hromada jiných zde na fóru

Jo zase se tam peru o nějaké tvoje hodinky že já .ůl se na to ...

Odesláno

Zdravím všechny nechtěl jsem zakládat nové vlákno ale mám jednu otázku mám tu na stole jedny Primky ale ještě nikdy jsem je neviděl v kupě nemáte je někdo doma abych viděl jak mají vypadat.Předem děkuji za odpovědi

A na druhém obrázku jsou také nějaké Primky a tady pro změnu nevím o jaký jde kalibr,poradí my někdo páni odborníci

moc děkuji

Omlouvám se za kvalitu fotek

Odesláno

Tohle jsem našel místo kal. 55, Podle člověka který mi tyto hodinky prodával, to takhle udělali v ELTONU........ po pracovní době (nebo v pracovní době :) ) pro jednoho zaměstnance. Bylo mu líto vyhodit "švýcara", tak obětoval "čecha" :)

Odesláno

Protože dneska utichly stroje dříva, tak jsem prošel bazary.

Ty masivní Primky jsou jak dobytek, budou muset hned k hodináři.

Menší mají prachotěsné pouzdro a nerez víčko. Myslel jsem, že kalibr 68 má zrychlené přetáčení data (hodinu před půlnoc a znovu dopředu). Tady to buď nefunguje nebo to není 68. Ale centrální vteřinovka, datum to by měl být 68.

Když jsem se díval po výrobci chronografu s lékařskou stupnicí (Huga S A), tak jsem narazil na tuhle zajímavou stránku

http://www.altivotimepieces.com/vintage/index.html

Odesláno
Menší mají prachotěsné pouzdro a nerez víčko. Myslel jsem, že kalibr 68 má zrychlené přetáčení data (hodinu před půlnoc a znovu dopředu). Tady to buď nefunguje nebo to není 68. Ale centrální vteřinovka, datum to by měl být 68.

Oldo, získal jsi primky s kalibrem 57. Strojek koncepčně vychází ze strojku 52 s tím, že došlo ke "zrušení" mimostředné vteřinovky a pomocí můstku k nepřímému náhonu centrální vteřinovky. Jinak tyto strojky (55 - bez datumu, 57 - s datumem) jsou daleko méně časté a určitě je poznáš podle toho, že mají na ciferníku napsáno 16 kamenů. A tyto strojky neměly zrychlené překlápění data, takže není porouchaný.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...