Přejít na obsah

Report z dnešního drancovani bazarů a zastaváren..

Doporučené příspěvky

Add. katalog: není to taková sranda. Vřele doporučuji, aby každý kdo o mých slovech pochybuje zkusil něco jako kompletní katalog dát dohromady. Budu mu ze všech sil fandit.:)

Skutečně to není o tom, že bychom se k tomu neměli, ale je to poměrně mravenčí práce. Nafotili jsme cca 540 fotek, každou z nich je třeba alespoň nahrubo retušovat, což zabere 10-20 min. Pak příjde na řadu katalogizace, tedy chronologické seřazení, dohledání technických dat a historických souvislostí. Budeme potřebovat ještě hodně pomoci od bývalých zaměstnanců, případně od dalších nadšenců pro věc. Každá pomoc je vítána. To že bude kniha až za jeden a půl roku není proto, že bychom se jednoho dne probudili si a řekli, že podzim 2007 je dobrý termín. Je to dáno neskutečným množstvím práce a realisticky stanoveným termínem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Dovolil bych si předhodit svých pár Sportů k laskavému posouzení. Ty druhé mají jiné

indexy a vteřinovku jako první generace. Nějaký mezityp, víte o tom někdo něco?

SportyIMG_0655.jpg

Odkaz ke komentáři

To není nějaký mezityp, ale první Sporty 2. To znamená nejstarší Sporty 2. Ty vpravo už mají na ciferníku minutové indexy a jsou vlastně nejnovější. Jako máš ty černé bez minutových indexů, tak takové mám modré v supr stavu. Chtěl bych sehnat ještě právě ty černé. Další rozdíl je ve vteřinové ručičce. Ty bez minutových indexů ji mají jako Sport 1, novější už jsou jen rovné (nemají tu placku na konci).

Odkaz ke komentáři

To VS: toho se nebojim :) mesto kam jezdim na blesak je jinde nez bydlim :cool: a on opravdu nevi co prodava... mimochodem za hodku odjizdim na dalsi lov !!

To červený trpaslík : neboj na Tebe taky myslim, kdyz bude Diplomat tak ho za tu 100,- pro Tebe vezmu!!

Odkaz ke komentáři

Pokud bylo to o červeném trpaslíku pro mě, tak díky moc! Jinak včera jsem dostal tip od PRIMa (ještě jednou díky moc!!) dvoje asiDIPLOMATy - foto přikládám a pokud víte, oč že se jedná, budu rád, když mi to sdělíte. Oproti DIPLOMATům jsem postřehl pouze chybějící datumku. Hodinky ale jdou "podle plotu" a u těch "zlatých" jde hrozivě zlehka seřizovat čas (je problém si nezrušit nastavený čas když vracím korunku zpět). Taky se chci zeptat, proč je pouzdro na dvou místech zbroušené? Myslel jsem, že je to vada, ale když je to na obou hodinkách...

Jinak dnes jsem objevil PRIM SPORT I. generace za 500,- Kč. Nevím, zda je to dobrá cena, ale šly. Nechal jsem prodejce vydusit, ale než jsem se vrátil, byly pryč (asi nějaký čtenář Chronomagu)

No a třetí fotka jsou zbytky mé, zatím skutečně nevelké, sbírky. Ty větší půjdou na renovaci.

EDIT: Tak ty zlatý jdou proto tak zlehka, protože nejdou. Abych to osvětlil. Tikají, vteřinovka běží, ale když tam nastavím čas, za hodinu je tam pořád ten samý. Snad se to dá lehce spravit...?

Odkaz ke komentáři

Tak jsem taky ulovil jedny Prim Sport II s automatickým strojkem 69. Jedná se o další variantu ciferníku, tentokrát s "holografickými" pětiminutovými indexy, vypadá to dost lacině. Ze strojku mám celkem radost, rád bych ho využil na nějakou přestavbu.

primsport5.jpg

primsport13.jpg

Pro srovnání Prim Sport s Myiotou s ocelovým pouzdrem. Koupené nové z nostalgie, ale na nošení jsou pro mě malý.

primsport6.jpg

Snaha o koupi automatického kalibru značky Prim přinesla i tyhle automaty, koupené na německém eBay, ale po otevření na mě vykoukla Myiota. Třeba je PRIM vezme do muzea, luneta s vyraženým nápisem AUTOMATIC SYSTEM ve spojení s nejlacinějším automatickým strojkem stojí za zaznamenání.

primautom1.jpg

Odkaz ke komentáři

Sport II s automatem a velmi podobnym cifernikem mam, koupil jsem je kolem roku 1993. Doufam, ze je to kalibr 69. Zatim jsem je neotevrel. Nechci je podrit a tak lehko jako u ostatnich Sport II to nejde. Ten cifernik je podle meho nazoru ok. Sportu II s kal 69 asi neni moc a tak si jich vazim vic nez tuctovych Primek :)

Odkaz ke komentáři

Ovšemže, standardní kalibr 66. Mám tyto autohodiny, krom pouzdra jsou na hodinkách 3 významné odlišnosti:

1) ciferník je pootočený o 90 stupňu

2) dlouhá natahovací hřídelka

3) dlouhá korunka

Všechny tyto tři náležitosti jsem tento týden koupil v Parexu (ostatní jsem měl), tak mám oboje autohodiny (= já se chlubím!). ;)

Zítra dodám foto.

Odkaz ke komentáři

Hoď sem fotku, ať jsme v obraze. Jinak u té přestavby budeš muset vyřešit uchycení číselníku ke kalibru - na těch autohodinách je o 90 stupňů pootočený a pokud to dáš do náramkových, rázem budeš mít 12 na pozici 9.

Jinak potřebuji poradit - narazil jsem v jednom hodinářství na fungl nové Prim Sport 2 - v mosazném chromovaném pouzdře. Je tam cena 1200,- Kč - mám je koupit?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...