Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Zdravím vespolek, PRIMkaři ! Nedávno jsem přišel jako slepý k houslím k celkem zachovalým Sportům II, a po přeleštění sklíčka to nejsou úplně nejošklivější hodinky. Jediné, co jim teď chybí, je luneta, ta původní už to má za sebou. Neměli byste prosím někdo tip, kde ji v Praze sehnat ? Ještě bych měl dotaz, zda jste je někdo zkoušel na NATO strapu ? Mám za to, že by jim měl slušet, ale nejsem si úplně jistý, jestli se mezi pouzdro a stěžejku vůbec vejde, a investovat do pro mě jinak nevyužitelného 18 mm strapu na blind se mi moc nechce. Díky za odpověď !

Jak jsem jiz nekde psal, na tyhle lunety muzes obcas narazit v mensich starsich hodinarstvich (nic stylu Dusak/Carollinum :thumbsup_anim: ). Zkus jich par obehat, myslim, ze sance na uspech je vysoka. Cena byva 30-50 kc... Dokonce mivaji obcas i origo gumove remeny.

Návštěvník tolja
Odesláno
Jak jsem jiz nekde psal, na tyhle lunety muzes obcas narazit v mensich starsich hodinarstvich (nic stylu Dusak/Carollinum :thumbsup_anim: ). Zkus jich par obehat, myslim, ze sance na uspech je vysoka. Cena byva 30-50 kc... Dokonce mivaji obcas i origo gumove remeny.

To se mi moc nezdá. Oběhal jsem toho dost, a nikdy luneta na Sport II padesátku nestála. Když už byla na prodej, vždy jsem platil minimálně 80CZK. Na aukru je běžná cena nové plastové lunety 150 CZK + pošta.

Odesláno
To se mi moc nezdá. Oběhal jsem toho dost, a nikdy luneta na Sport II padesátku nestála. Když už byla na prodej, vždy jsem platil minimálně 80CZK. Na aukru je běžná cena nové plastové lunety 150 CZK + pošta.

Ja jsem v minulem roce nakoupil ve dvou hodinarstvich 3 tyto nove lunety. V jednom dve po 30kc a ve druhem jednu za 50kc. Pravdou je, ze v obou pripadech to byly posledni kousky ze supliku. Mam v planu jeste par hodinaru obehat, myslim, ze se jeste sehnat daji. Chce to male zapadle obchudky, kde stari pani pamatuji doby minule. Mimochodem tento vikend mam na ruce Sport II (ty z avataru) a maximalne mi vyhovuji.

Návštěvník tolja
Odesláno
Ja jsem v minulem roce nakoupil ve dvou hodinarstvich 3 tyto nove lunety. V jednom dve po 30kc a ve druhem jednu za 50kc. Pravdou je, ze v obou pripadech to byly posledni kousky ze supliku. Mam v planu jeste par hodinaru obehat, myslim, ze se jeste sehnat daji. Chce to male zapadle obchudky, kde stari pani pamatuji doby minule. Mimochodem tento vikend mam na ruce Sport II (ty z avataru) a maximalne mi vyhovuji.

Napsal jsem to blbě. Je jasný, že se každému občas zadaří, ale to co jsem napsal je realita. Nemá přece smysl psát, že jsem před půl rokem vydyndal ze svého hodináře tři nos kovové lunety i s vložkami na Sport Igen po 150 CZK, a že se to může povést každému. Když ji budeš potřebovat a náhodou na ni narazíš, tak ji přece koupíš i za normální cenu a budeš štťastnej jako blecha, že stála jenom 1000 CZK, a ne 1200.

Odesláno

Díky vám všem za odpovědi ! Několik hodinářství jsem prošel, ale všude na mě koukali, jako bych spadl z Marsu, a už jsem se tak začínal i cítit :) Naštěstí mě vytáh z bryndy ricous, kterému tímto skládám hold ! :notworthy:

Odesláno (upraveno)

Do tohodle vetešnickýho vlákna jsem myslel, že asi nebudu přispívat. Jenže se stalo něco zajímavýho. Dneska jsem byl s dětma u stalkerů a vod jednoho cigorky koupil za dvacku tento kousek. Byly to takový hoďky pro lepší kuchařku, materiál podle oxidace alpaka, stroj vidíte sami. Bezšutrovej s válečkovým krokem, ale funkční. To co mě zaujalo je , že někdo obětoval tu sílu a vytvořil takový fešný pouzdro a bylo mu fakt šumák, že to rejpe do vobyčejný alpaky (minimálně je tam ručně šáhnuto). Halt na mě dejchla ta doba časů minulých, kdy řemeslo bylo řemeslem a ne každý se mohl nazývat mistrem ...oj a nedej bože třeba umělcem. Nemusel se chytat berliček a hledat nejakej super drahej matroš, jen aby zvednul hodnotu svýho ubohýho dílka. No nic stroj přijde vyčistit, promáznout a seřídit, ciferník přetisknout a vymyslet nějakej prima řemen. Jenže jsem línej jak prase hledat někoho, kdo se tím bude zabejvat. Pokud to dodělám, nebudu mluvit vo kuchařkách a alpace, bude to možná fešnej dárek pro můj novej dámskej objev.

post-817-1232317668.jpg

Upraveno uživatelem hciq
Odesláno

Nejnovejsi ulovek. Ale neni bazarovy, nybrz je vysledkem drancovani rodinnych znamych :thumbsup_anim:

Jsou v moc peknem stavu (korunka neni idealni, ale spatna neni). Skvrny na lunete jsou zbytky pasty po lesteni skla, ktere jsem, koukam, spatne vycistil...

post-3049-1232392885.jpg

Odesláno
Do tohodle vetešnickýho vlákna jsem myslel, že asi nebudu přispívat. Jenže se stalo něco zajímavýho. Dneska jsem byl s dětma u stalkerů a vod jednoho cigorky koupil za dvacku tento kousek. Byly to takový hoďky pro lepší kuchařku, materiál podle oxidace alpaka, stroj vidíte sami. Bezšutrovej s válečkovým krokem, ale funkční. To co mě zaujalo je , že někdo obětoval tu sílu a vytvořil takový fešný pouzdro a bylo mu fakt šumák, že to rejpe do vobyčejný alpaky (minimálně je tam ručně šáhnuto). Halt na mě dejchla ta doba časů minulých, kdy řemeslo bylo řemeslem a ne každý se mohl nazývat mistrem ...oj a nedej bože třeba umělcem. Nemusel se chytat berliček a hledat nejakej super drahej matroš, jen aby zvednul hodnotu svýho ubohýho dílka. No nic stroj přijde vyčistit, promáznout a seřídit, ciferník přetisknout a vymyslet nějakej prima řemen. Jenže jsem línej jak prase hledat někoho, kdo se tím bude zabejvat. Pokud to dodělám, nebudu mluvit vo kuchařkách a alpace, bude to možná fešnej dárek pro můj novej dámskej objev.

Vypadají zajímavě. Doufám, že je ukážeš až budou "jako nové", ještě než půjdou k nové majitelce. (to mělo znít jako prosba :) )

Odesláno

Tahle barevná kombinace SPARTAKŮ a provedení ruček se mně osobně líbí ze všech nejvíc. Nedávno jsem se jimi kochal ve skalisově katalogu primek. Povedený úlovek :thumbsup_anim: , by mě zajímalo kam na to pořád chodíte.

Odesláno (upraveno)
ÚLOVEK

... doted jsem si z tebe mohl utahovat a uz mam zase utrum :) mozna bych te zacal i obdivovat v pripade, ze by ty vlevo nahore z druhe fotky pristaly v mem supliku :) :) :)

Upraveno uživatelem docent_tecka
Odesláno
ÚLOVEK

a pár úlovků

Zavist je spatna vlastnost, ale obcas je tezke se ji ubranit :thumbsup_anim:

Gratulace k paradnim kouskum! Mas nejaky recept, jak sehnat takhle najednou tolik diplomatu/skorodiplomatu? Asi stesti (ktere preje pripravenym), ze?

Návštěvník tolja
Odesláno
... doted jsem si z tebe mohl utahovat a uz mam zase utrum :) mozna bych te zacal i obdivovat v pripade, ze by ty vlevo nahore z druhe fotky pristaly v mem supliku :) :) :)

Bez Tebe by tyhle konkrétní Spartaky nebyly tím, čím jsou.

DÍKY

Odesláno
Bez Tebe by tyhle konkrétní Spartaky nebyly tím, čím jsou.

DÍKY

Nevím.co Vy dva spolu máte, ale upřímnou gratulaci k ÚLOVKU.

Zároveň doufám, že jsi měl z nás nejnižší pořizovací náklady. :thumbsup_anim:

Návštěvník tolja
Odesláno
Nevím.co Vy dva spolu máte, ale upřímnou gratulaci k ÚLOVKU.

Zároveň doufám, že jsi měl z nás nejnižší pořizovací náklady. :thumbsup_anim:

Díky, ale neměl. Mám pocit, že docenta v tomhle směru nikdo netrhne :lol2:

Návštěvník tolja
Odesláno
To:Tolja

Ne aby jsi jim vykecal kde je ten obchod ve Vršovicích :crying_anim:

Tesco v Edénu

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...