kutilprim Odesláno 9. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2011 Na Aukru se prodaly hodinky DOXA za 2000 Kč. Je ta cena reálná ? Mě se to zdá trochu drahé za plechové hodinky.
Karlos Odesláno 9. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2011 Jsou hodně staré a hezky zachovalé, nevidím ani žádné poškození... Měl jsi přidat i odkaz na aukro. Cena je možná trochu vyšší, ale nijak přehnaná se mi nezdá. Třeba je kupující hodně chtěl. Dva tisíce vlastně není ani velká suma, dá se to hravě vyhodit třeba za nějaký čínský nesmysl.
NIGHTinGALE Odesláno 9. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2011 Mně se to zdá trochu drahé za plechové hodinky. Já jsem nikdy nepochopil, proč by třeba stříbrné hodinky měly být dražší, než z obecného kovu. Někdo sbírá kapsáče Doxa a koupí si ty, které ještě nemá. Proč by mělo být stříbro dražší oproti "plechu", o kterém píšeš ty?
kutilprim Odesláno 9. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 9. dubna 2011 (upraveno) No, když o tom tak přemýšlím, to že mají hodinky stříbrné pouzdro, nemusí znamenat, že jsou kvalitnější. Ale stejně mě ta cena překvapila, Doxa není špatná značka, ale Omegy to nejsou. Upraveno 9. dubna 2011 uživatelem kutilprim
Karlos Odesláno 9. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2011 (upraveno) Já osobně nevidím mezi kapesníma Doxama a Omegama žádný rozdíl. Naprosto stejná úroveň hodinek. EDIT: myslím že rozdíl vychází pouze z toho, že značka Omega je v současnosti brána jako prestižnější a tohle vnímání se přenáší i do kapesních hodinek. Upraveno 9. dubna 2011 uživatelem Karlos
Dr.Gaga Odesláno 10. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2011 Jop, souhlas s Karlosem, je to jenom marketing. Co mě nejvíc točí, občas jsou Primky na aukru prodány za cenu Omeg, ale i IWC jsou prodány za cenu Omeg. Přitom Omega má naprosto obyčejné stroje. Je fakt, že moje zkušenosti říkají, že ty stroje vydrží krapet víc (opotřebování, atd). Ale IWC to není...Doxa je podobná mašinka a za 2000Kč je to celkem ok cena za staré hodinky, pokud je to zachovalé... Když se kouknete do starožitnictví, tak tam se prodávají podobné kousky od 5 tisíc výš bez limitu.
NIGHTinGALE Odesláno 10. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 10. dubna 2011 (upraveno) Já sice neumím posoudit, jestli byl nějaký kvalitativní rozdíl mezi cibulkama od Doxy či Omegy, ale hovoříme o starých hodinkách do sbírky, takže je to (imho) i dost jedno. Ty hodinky budou někde ležet v krabičce či vitrínce a budou tvořit sbírku. Z tohoto pohledu by mělo jít přednostně o stav a autenticitu a ne o to, jestli je strojek adjustovanej v pěti polohách či bez kamenů a s kolíčkovým krokem.Jasně, komplikace typu repetice zvedají cenu, ale ne proto, že by byl ten strojek kvalitnější, ale proto, že se jich vyrobilo mnohem méně, než obyčejných kapsáčů.Když jsem sbíral staré Primky, tak jsem taky neřešil použitý strojek, ale to, jak moc častý (či raritní) kousek to byl. A pokud jsem o nějaké moc stál, tak jsem je holt zaplatil (i výrazně lépe, než ty Omegy). Ale třeba na to nahlížím špatné, kdo ví. A k těm Doxám - prodaly se za 2.000Kč a podle tebe je to moc.Jaká cena by byla adekvátní? 1.500Kč?Sorry, ale mně ten rozdíl přijde celkem legračně zanedbatelnej. Upraveno 10. dubna 2011 uživatelem NIGHTinGALE
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se