Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 138
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

u me zvitezily na plne care. Wr200, safir a za tu cenu :-) kvarc me u nich nevadi. Korunka je sroubovaci, pak to lehce cvakne, poodskoci a tocenim se ovlada luneta. Nejde to ani lehce ani ztuha. Proste akorat, aby to slo zvladnout dvema prsty druhe ruky :-) ja jsem naopak rad rozlozenim korunek po obou stranach. Prijde me to zajimave.

Odesláno (upraveno)

Tak už jsou doma, přihodím pár dojmů...

První, co mne zaujalo, byla jejich velikost - sice mají "jen" 44 mm, ale bez vnější lunety působí masivně. Mám ruku 19,5 cm a nějak si je na menší jak 18 nedokážu představit. Výrobce zřejmě ano, protože na gumovém řemeni jsem na předposlední dírce, tj. zápěstí 21 a větší mají zřejmě smůlu a nebo budou muset zakoupit jiný řemen/tah. Ale výměna nebude tak složitá, jak by se na první pohled zdálo, protože imbusové šroubky jsou jenom naznačeny, stěžejky jsou klasické. Na výšku mají hodinky 13 mm, což také není málo a pod košili je jen tak nedostanete. Ale k obleku je stejně asi nikdo nosit nebude. Korunky jsou šroubovací - vnitřní luneta se nastavuje v pohodě, u nastavení času byl problém - povedlo se mi to asi až na desátý pokus, protože při každém zacvaknutí korunky se hodně rozhodila i minutová ručka... Když jsme u ruček - hodinová je sice na černém podkladu a tudíž širší než by se mohlo na první pohled zdát, ale přesto je tenčí než minutová. Od ruček je kousek k lumi a tady jsou celkem zásadní mínusové body - svítí žalostně, indexy ještě hůře. Možná je to tím, že mám momentálně Seika Landmonster, které šajní jako blázen, ale v noci ve stanu na nich asi moc neuvidím (a na letní vodu jsem je kupoval). Vlnkovaný cifr ala bondovky pěkný, jen se na nich i přes nápis "Swiss Precision" objevuje nešvar levnějších quartzek - lícování vteřinovky s indexy. Během minuty to vteřinovka zvládá v poměru 50/50.

Sečteno a podtrženo za první den: špatně se nastavují (citlivé zaklapávání korunky), slabší lumi, nelícující vteřinovka s indexy - to jsou zásadnější mínusy. Na ruce jinak vypadají pěkně, pouzdro masivní, gumový řemen zřejmě něco vydrží (jen by mohl být delší). Okolí je jen tak nepřehlédne, i manželka si jich všimla a líbily se jí. Její slova asi shrnují vše: "Za tu cenu to jde..."

post-3263-067863100 1303678841.jpg

post-3263-064736300 1303678847.jpg

post-3263-090031200 1303678855.jpg

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno

Poradne zapesti, poradny rozmer hodinek. S tim licovanim vterinovky je to vazne casty nesvar levnejsich kvarcek. Taky jsem po nich na leto posilhaval, ale ta velikost me prijde mastodontni /mam cca 18,5cm/. Zluta jim ale slusi moc a te lumi vazne skoda, zamrzi to. Jinak to celkove a bez okolku manzelka presne vystihla :)

Odesláno

ricousi a díky tobě mám zase brouka v hlavě...:-) asi ještě chvíli počkám na tvé další dojmy... můžeš ještě přihodit pár fotek na ruce i toho řemenu z druhé strany? na poslední fotce mi příjde, že ho máš dost natěsno

Odesláno

ja mam zapesti 17cm a neco a neprijdou me na ruce monstrozni. Ale to je dano tim PVDckem,ktery opravdu hodinkam opticky na velikosti ubere. Lumi me prijde celkem v pohode. Jak jsem jiz psal, rucky sviti o mno vice nez indexy. Co se tyce serizeni casu, mel ricous pravdu. Po zaklapnuti korunky opravdu rucka poodskoci. Me se to ale povedlo seridit na 3ti pokus. O nepresnestosti chodu vterinovky po indexech jsem vedel jiz pred koupi, tudiz me to neprekvapilo a nijak zvast me to nevadi. Jedna se preci jenom o levnejsi kvarc. Co se tyce gumoveho remene, tak uz si na tvar meho zapesti zvykl a hodinky sedi vyborne..jak tady bylo zmineno..hodinky na leto jak vysite

Odesláno

Co se tyka nelicovani vterinovky u levnejsiho quartzu, tak nevim, mel jsem 2x quartz Omeky - Aqua Terra a bondovky a nelicovaly ani jedny, u AT sla rucka presne doprostred mezi indexy.. Pak jsem mel nejake Longinesy a ty nelicovaly taky..

Odesláno
  V 25. 4. 2011 v 18:12, 'Rudykopalsson' napsal:

ricous: kontrolní otázka - jaký je závěr, necháváš si je, či ne?

Ještě nevím - příští týden mi na ně přijde NATO strap a jsem zvědavý, jak jim (ne)sedne. Vidím to tak na 60%, že je budu pouštět (to by jeden nečekal... ;) ).
Odesláno (upraveno)

ricous: gratuluji.

gustaf: k tomu "sapphire coated" viz zde. cili Kamil tvrdi, ze to je mineral. ja s tim souhlasim. ty svoje kvartzovy Golany mimochodem porad mam.

Upraveno uživatelem little_w
Odesláno

tak s tim sklickem uvidime co se stane, az z hodinkama nekam drbnu :-) snad to bude za dlouho :-) jinak jak makaji ty tvoje, byl s nima nejakej zasadni problem? Preci jen uz je nejakou dobu mas.

Odesláno

gustaf: presnost takova, jakou bys cekal od quartzek (cili presnost neresim, jestli to udela za tyden nebo mesic par seku.., to fakt nestoji za namahu... vyrazne odchylky jsem nepozoroval, takze jsem nikdy nemel potrebu to zjistovat presne), provedeni presne jak rikala pani ricousova ("za ty prachy dobry"), jedine minus je to, ze vterinovka nelicuje s indexy, ale to je znama chyba. uz jsem nekolikrat rikal, ze kdyby to byl automat, dovedl bych si je predstavit jako definitivni hodinky. citelne, spolehlive, navic gmt (coz mam rad)! ono uz to, ze je porad mam, mluvi celkem samo za sebe.

Odesláno

pěkné.. o Golanách jsem taky uvažoval, ale tenhle model jsem jaksi přehlédl.. no uvidíme ;-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...