Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Toto vlakno zakladam preto, ze sa tu konretne tejto teme ziadne vlakno (ak som si dobre vsimol) nevenuje. Jedna sa o skusenosti s reklamacoiu tovaru (hodin) kupenych cez eBay, nie s nedorucenymi zasielkami a pod. Konzultoval som to so spidererom a suhlasil, tak ma prosim nelyncujte za multiplying..

Ciastkove odpovede sa daju najst aj v samotnom vlakne eBay, v ktorom som povodne svoj uvodny prispevok publikoval, avsak toto vlakno by sa malo venovat vyslovene skusenosti s reklamaciou.

Dalsim podstatnym dovodom zalozenia je to, ze potrebujem pomoc ci radu a takto si mojho problemu mozno vsimne viac ludi :)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Takze k veci, citujem svoj povodny prispevok:

Zdravím páni,

pokukal som eBay string, ale neviem presne, ci tu je niekto s mojim pripadom.

Svojou neopatrnostou a unahlenostou sa mi stalo nasledovne.

Nasiel som sympaticke hodiny tvariace sa ako rusky porevolucny produkt. Somar som si nedal vyhladat meno Juri Levenberg tu na chronomagu, aj ked aj tu su odpovede roznorode, niekto vravi ruky prec, ini zas hodnotia kladne napr http://www.chronomag...l#axzz1K1UARmKj

Jedna sa konkretne o tento model http://cgi.ebay.com/...0#ht_5888wt_922

Poslal som ofer 120 Eur, s tym ze ak to da tak super ak nie, kaslem na to. Rano som nasiel odkaz ze som hodinky vydrazil. Cely som sa vytesil hned zaplatil a cakal. Absurdne dlho trvalo kym presli z Mnichova do Bratislavy (cca 500km), zhruba osem dni. Je to zrejme skor problem posty, ale za 10 Eur sa to da poslat aj kurierom, posielali mi veci z UK a mal som ich doma na druhy den.. Nuz nevadi, cely som sa vytesil ze prisli a bezal domov rozbalit balicek. Otvorim box, v nich skatulka Poljot a vypchavka nemeckymi novinami s datumom 1. April :D

V bielej papierovej skatulke pekny dreveny box s hodinkami.

PROBLEMY

1. Prve velke sklamanie, kozeny remen na fotkach na eBay kvalitou vobec nekorespondoval s tym dodanym. Uvadzana brusena koza bola v skutocnosti inej farby a material co navonok posobi ako umelina. Prekusol som to, ze si kupim novy remen a s radosti z hodiniek som dal sellerovi pozitivny feedback.

2. Az neskor som si vsimol ze strojcek hodiniek nema ziadne oznacenie, co myslim nebyva dobrym zvykom.. Na obrazkoch a eBay samozrejme oznacenie ma.

3. Akoby toho nebolo dost hodinky som ani raz neponosil, vecer som ich natiahol pekne tikali a rano ked som ich siel pozdravit nesli - prasknute pero. Bol som u hodinara, co mi tuto skutocnost potvrdil, nie je najlacnejsi, ale standardne ma za opravu stroja 80 Eur plus cena nahradneho dielu haha :blink:

OTAZKY K RIESENIU

1) ci mozem hodiny VRATIT alebo len REKLAMOVAT,

2) potom aky na to ma vplyv to, ze uz som daval pozitiv feedback

3) akym sposobom si zarucit ze mi seller vrati peniaze, resp. si vydokladovat to ze hodinky prijal

4) pripadne ci je nutne ich posielat, kedze som tu niekde cital ze sa to da riesit aj bez poslania tovaru

5) ci otvarat kauzu na eBay a AKU v takomto pripade

6) ci je mozne pripadne ziadat o nahradu eBay, pokial by sa Levenberg rozhodol nespolupracovat.

Pripadne mozem porobit fotky, len som sa k tomu zatial nedostal.

K zaveru asi tolko, ze mam silny pocit ze predajca Juri Levenberg predava tak ako mnohi ini nemecki predajcovia ciny tvariace sa ako nieco ine, mozno je to dovezene z ruska, ale nejaky papier co si spravim v Illustratore aj ja este nezarucuje, ze to rusom cina nevyrobila.. Mozno sa mylim, nie som odbornik ani majster strojcekov, ale podobnu vec mi jeden majster tiez naznacil..

Dakujem za pripadne odpovede, pekne sviatky :wine: Milos.

Odesláno

Je to obtížné, vždy záleží na solidnosti prodejce - chce to sledovat jeho hodnocení.

"Mě" (nekupoval jsem pro sebe a za svoje, takže se mě to nijak nedotklo) se stalo, že jsem koupil "falešnou" lokomotivu. Koupil jsem šedivou s hnědým proužkem, jenže se ukázalo, že je to jen přelakovaná se zeleným. Stála 500 EUR, kdežto originál se zeleným stojí asi 100 EUR (ovšem po přelakování nemá cenu ani to). Prodejce odmítal řešit, přes eBay se taky nic nevyřešilo. Prostě smůla :(

Snad jen kdyby bylo placeno přes PayPal, tak by se asi dala platba stáhnout, jenže to na německé eBay umožňuje jen minimum prodejců, všichni chtějí platit převodem (alespoň soukromí sběratelé).

Odesláno

Těžko se k takové věci vyjadřovat když nejsou obrazky ani jiné materiály k dispozici. Hodinky jsi evidentně vydražil před 3 měsíci a účet jsi "zahodil" (poslal jsi pozitivní feedback). Ideální je hodinky zahodit a obracet se na prověřené prodejce hodinek Poljot.

Odesláno (upraveno)

to, ze to cos koupil neodpovida tomu, co bylo na fotce, si mel resit hned, ne po podani positive feedbacku. to, ze sly z Nemecka 8 dni je uplne OK, tvoje kecy o kuryrovi jsou zcela zcestny, Hermes, GLS apod si budou uctovat min 18?. Me to stoji poslat DHLkem - tzn kuryrem s trackingem - balik do Nemecka taky 20?, a trva to nekdy tri, nekdy pet dni. Nehlede na to, ze ty do toho pocitas vikend, coz bys nemel, bo to neni Arbeitstag, verstanden? Ted de o to, jestli byly hodinky nove, nebo pouzite, a co psal seller v popisku. Ja ten tvuj odkaz neotevru, takze nevim, ale pokud tam ma 24Monate Garantie, tak bych mu napsal, sorry, klekly, dej adresu, poslu ti je na servis, a poslal bych to balikem s trackingem. Pokud sou jety, bez zaruky, tak to mas proste blby, shit happens. Takze asi tak... Ebay nepozadas o nic, hodinky si dostal, dokonce si dal positive feedback, takze pro ebay je vec vyresena. Jak rikam, zalezi, jakou tam mas napsanou zaruku...

Upraveno uživatelem sibirnaya
Odesláno

krome emailu prodejci a doufani v jeho velkou vstricnost me taky zadne reseni nenapada.

jinak obecne na ebayi bych jinak nez pres paypal s buyer protection nikdy nic v cene vyssi nez par euro nekoupil..

Odesláno (upraveno)

to, ze to cos koupil neodpovida tomu, co bylo na fotce, si mel resit hned, ne po podani positive feedbacku. to, ze sly z Nemecka 8 dni je uplne OK, tvoje kecy o kuryrovi jsou zcela zcestny, Hermes, GLS apod si budou uctovat min 18?. Me to stoji poslat DHLkem - tzn kuryrem s trackingem - balik do Nemecka taky 20?, a trva to nekdy tri, nekdy pet dni. Nehlede na to, ze ty do toho pocitas vikend, coz bys nemel, bo to neni Arbeitstag, verstanden? Ted de o to, jestli byly hodinky nove, nebo pouzite, a co psal seller v popisku. Ja ten tvuj odkaz neotevru, takze nevim, ale pokud tam ma 24Monate Garantie, tak bych mu napsal, sorry, klekly, dej adresu, poslu ti je na servis, a poslal bych to balikem s trackingem. Pokud sou jety, bez zaruky, tak to mas proste blby, shit happens. Takze asi tak... Ebay nepozadas o nic, hodinky si dostal, dokonce si dal positive feedback, takze pro ebay je vec vyresena. Jak rikam, zalezi, jakou tam mas napsanou zaruku...

Nevedel som ze linky nejdu pez hyper v texte,

takze recenzia tu hodiny na eBay tu

Co sa tyka kuriera ja som bral z UK steadycam cena bola nejakych 7 libier ak si spravne spominam, na druhy den som to mal doma cez GLS, sam som kukal ako puk :)

Hodiny boli nove, so zarukou. Kupene 11.04.2011, dorucene 19.04.2011, platba samzrejme cez PayPal, inak neriesim.. Ze som dal feedback som bol blbec, ale necakal som, ze sa za noc pokazia.. Otazne je ci ich reklamovat ako nefuncne, alebo povedat ze prestali ist na druhy den..

Seller ma rating 34285 / 99.7 percenta, takze by mal byt oka, ved zas nebol to moj prvy obchod na eBay..

Cize jedina cesta je kontaktovat sellera?

Upraveno uživatelem chronick
Odesláno

prodejce je seriozni, ebay ti nic nevyresi, ja bych pockal par dni a pak mu napsal, ze prestaly fungovat. von ti rekne, at mu je posles, predpokladam, takze zaplatis cestu tam a zpatky to pujde asi na jeho triko. aspon tak bych to predpokladal.

Odesláno

dolezite je, co je napisane v podmienkach predajcu..nakupom suhlasis s jeho podmienkami..osobne som nikdy nemal problem s reklamaciami na ebay, vzdy mi vratili peniaze..

Odesláno

OK, vdaka pani,

uvidim, mozno este skusim jedno hodinarstvo, kde robia za rozumne ceny, co mi povedia tam, pre mna jednoduchsie nez riesit international reklamaciu, pokial to nepojde budem uplatnovat svoje zakaznicke prava :gunsmilie:

a dam vediet ako vec dopadla :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...