skautik Odesláno 27. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2011 Nechápu proč tolik nadělám s výběrem jedněch hodinek a prostě jedny nekoupim a když to nebude ono nekoupím další a další. Byl jsem celkem rozhodnut pořídít Maurice Lacroix Pontos Day Date Rectangulaire. Nicméně jsem po rolézání chrono24 narazil na mému oku lahodící Jacques Lemans. Vzhledem k tomu že rozumím jiným věcem jsem použil na zdejším fóru vyhledávání avšak vrácený výsledek mě neuspokojil. JL se zdá švýcarská značka, ale po přečtení toho mála nevím co si mám myslet a jestli mám od ní utíkat. Poradíte? Btw. jedná se mi o konkrétně tyto kousky. ML je nový JL z druhé ruky. Cena na chrono24 podobná. Případné jiné návrhy v realci kolem 800usd se nebraním. Co se mi líbí a k obleku bych chtěl nosit (přestože mají kulatý strojek ) poznáte z fotek. Díky. Petr
PhoeniX Odesláno 27. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2011 Pokud chceš za danou cenu slušnou hodinařinu, jedině ML. Rozdíl poznáš minimálně na pouzdře.
Poya Odesláno 27. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2011 Jednoznačně všechny hlasy pro ML Teda aspoň za mě
Poya Odesláno 27. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2011 Co s týče jiných návrhů: za US$800 by se mohly dát najít i nějaké Eterny...
tombas Odesláno 27. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2011 Koukám, že koukáš po hranatých hodinkách. Mým favoritem v téhle kategorii jsou Certiny DS Podium Squere. Dělají se v různém provedení se světlým i tmavým ciferníkem a jsou dostatečně sportovní i elegantní.Jsou k dostání v chronu i bez chrona, v quartzu i automatu.... no automat je samozřejmě lepší.
skautik Odesláno 28. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 28. dubna 2011 Díky za pomoc. JL jsem tedy vyřadil. A včera po nočním procházení chrono24 jsem dospěl k názoru, že budu potřebovat hodinky dvoje. A nějak se mi začali designově líbit OMEGA Seamaster PROFESSIONAL a podobné. Tak jsem začal posouvat finanční strop. Ach jo. btw jak se díváte na tyto a podbné "kvarzky" ?
spineshank Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2011 v tomto stylu se mi líbí tento model
tombas Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2011 Spineshank: ano, ty jsou moc hezké, ale jestli se nepletu, jsou to quartzky a já šel primárně po mechanikách. A trochu mi na nich vadí ta ukousnutá 3 a 9. Kupodivu v automatické verzi jsou čísla celá neokousaná. skautík: Omega a jiné zvučné značky budou jistě i v quartz provedení ozdobou každé ruky a spolehlivé po dlouhá léta. Mě osobně by ovšem vadilo, že za xy tisíc Kč mám na ruce místo kvalitního mechanického strojku jen křemíkový krystal s kondenzátorem a plošný spoj, který umí vyrobit víceméně kdokoliv v ucházející kvalitě za 2$. Sice ve špičkově opracovaném a designově sofistikovaném obale, ale pořád "jen" křemík na baterku.
jankoxxx Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2011 uvedene ML su v podstate prve, ktore sa mi od tejto inac celkom kvalitnej zancky pacia. urcite by som zvolil tie. ked ti dorazia domov tak sa z nich tes a sportove zacni vyberat tak o tyzden alebo dva.. do leta je este casu dost
Slim_brno Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2011 Ty Pontosy jsou skvělý. Neváhej a jdi do nich :-)A co se týká "kvarzek", je to skutečně o subjektivním pocitu. Sám mám zrovna na ruce quartzové ML (Miros) a absolutně s tím nemám problém :-)
spineshank Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2011 myslím že každej by měl mít jedny automaty,jedny quartzky,jedny digi
Slim_brno Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2011 myslím že každej by měl mít jedny automaty,jedny quartzky,jedny digi A jedny cibule. A pak ještě jedny nástěnný - až člověk v důchodu neuvidí na normální, může si je přidělat prádelní šňůrou k ruce
skautik Odesláno 28. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 28. dubna 2011 (upraveno) tak quartz si asi nepořídím ani omega. Strašně mě rozčiluje ta courající se vteřinovka. baterku si vezmu jedině když pohyb bude plynulý. Ale jinak objednám ty ML a až přijdou začnu řešit ty druhé Díky všem Certiny se mi líbí, ale i ty bez chrona mi podávají moc informací a nemůžu se s tím designově poprat. Upraveno 28. dubna 2011 uživatelem skautik
Axel Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2011 (upraveno) Spineshank: ano, ty jsou moc hezké, ale jestli se nepletu, jsou to quartzky a já šel primárně po mechanikách. A trochu mi na nich vadí ta ukousnutá 3 a 9. Kupodivu v automatické verzi jsou čísla celá neokousaná. skautík: Omega a jiné zvučné značky budou jistě i v quartz provedení ozdobou každé ruky a spolehlivé po dlouhá léta. Mě osobně by ovšem vadilo, že za xy tisíc Kč mám na ruce místo kvalitního mechanického strojku jen křemíkový krystal s kondenzátorem a plošný spoj, který umí vyrobit víceméně kdokoliv v ucházející kvalitě za 2$. Sice ve špičkově opracovaném a designově sofistikovaném obale, ale pořád "jen" křemík na baterku. To je trosku tendencni tvrzeni, stejne tak bych mohl napsat, ze mechanicky strojek v uchazejici kvalite umi vyrobit kazdy rakosnik a budu mit, bohuzel, pravdu. Cena zakladnich strojku bez uprav neni az tak zavratna, napr. ETA 2892.A2 (21 kamenu) stojí 260 dolaru, Unitas 6497 cca 140 dolarů, ETA 2824 taky 140 dolaru. Da se docela snadno dosta ti pod 100 dolarovou hranici. A jak je na tom quartz? Lepší quartzove strojky s termokompenzaci, v kovovem tele a větším počtem kamenů (neni vyjimkou pres 20 kamenu, napr ETA 252.272 jich ma uctihodnych 25, ETA 251.292 dokonce 27) pak atakují 100 dolarovou hranici a koupit lze i "kremik na baterku" pres 200 dolarů. Dlouhodobou masazi na zdejsim foru se podarilo dosahnout toho, ze vetsina prispivajicich vyzdvihuje mechanicke hodinky a naopak cokoliv na baterku automaticky zatracuje. A tento pohled brzo prebiraji i nove prichozi. Ale jak uz to tak byva, nic neni cernobile.. Trebaze jsem si to ze zacatku taky myslel Nechci tady obhajovat quartz vs mechaniky, jen mam pocit, ze je potreba se zastat i te druhe strany a jit nekdy proti proudu. Kazdy strojek ma sve vyhody a nevyhody a osobne i do budoucna budu nakupovat oba typy .. PS: vim, ze pocet kamenu neni rozhodujici, uvedl jsem to jen tak pro zajimavost, tak aby me nekdo nelyncoval tak quartz si asi nepořídím ani omega. Strašně mě rozčiluje ta courající se vteřinovka. baterku si vezmu jedině když pohyb bude plynulý. Ale jinak objednám ty ML a až přijdou začnu řešit ty druhé Díky všem Certiny se mi líbí, ale i ty bez chrona mi podávají moc informací a nemůžu se s tím designově poprat. Bulova vyrábí quartz hodinky s plynulým chodem vteřinovky, který je dokonce plynulejší, než u automatů. Pohyb není lidským okem zachytitelný, tudiž seku..ovka doslova pluje Tato řada nese název Precionist, kdyby ses chtěl mrknout, cena cca 8k tuším.. Upraveno 28. dubna 2011 uživatelem Axel
spineshank Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2011 myslím že je to rozumný koupit si prvně automaty a pak třebas quartzky
tombas Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Odesláno 28. dubna 2011 To, jestli mechanické nebo quartz záleží hlavně na účelu použití. Ryze sportovní a odolné hodinky budou asi lepší v quartzu nebo digi, tam taky hrozí vyšší riziko poškození. Na běžné denní nošení, do práce, kanceláře a do společnosti bych volil mechanický elegantní model bez velkých výstřelků.To že jsem napsal, že bych v hodinkách známé značky za xy tis. Kč, jak bylo uvedeno Omega apod., nechtěl mít quartz, za tím si stojím. Taky jsem napsal, že je to můj osobní názor, nikomu ho nevnucuji.Opravdu se zdá, že jedny hodinky na všechno nestačí.
skautik Odesláno 28. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 28. dubna 2011 (upraveno) dočetl jsem se, že strojku od bulovy, který má ten plynulý chod se říká accutron. Předpokládal jsem tedy, že řada Accutron bude tak jak píšeš s plynulým chodem. Nicméně narazil jsem na accutron s mechanickým strojkem a i video kde ručička má klasických 60kmitů za minutu. Už je to trochu offtopic, ale jak poznám že třeba tento model má ten "správný" strojek? edit: model 63B037 Upraveno 28. dubna 2011 uživatelem skautik
skautik Odesláno 28. dubna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 28. dubna 2011 a když už jsem se dostal tak daleko mimo mísu. Tak to na další kousky asi vidím takto... uvidíme
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se