shotik Odesláno 17. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2012 Me poslala dneska posta mail ze uvolnila balicek z celnice pro dalsi doruceni. Takze se tesim ze v pondeli najdu ve schrance listek
Tommy_PP Odesláno 9. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2013 Nechcem zbytocne zakladat nove vlakno tak sa skusim opytat tu...Dnes mi bolo oznamene e-mailovou notifikaciou z posty, ze moj balik je v KE na Postovom colnom urade s dodatkom, ze chybala faktura, z ktorej by mohli vyrubit dan a prip. clo a taktiez, ze o dalsom konani budem vyrozumeny. Neviete mi poradit, ci je mozne tam uz ist zajtra priniest pripadne vypis z paypalu a tym to cele urychlit??? Alebo mam cakat na list do schanky a posielat si to hore-dole-hore-dole. Budu ochotni so mnou komunikovat aj napriek tomu, ze mi ziadne vyrozumenie este neprislo? Dik
vintage Odesláno 17. září 2013 Nahlásit Odesláno 17. září 2013 Právě mi přišlo oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí. Chtějí po mě nějaký blbosti, včetně výpisu z paypallu a screenu z eshopu. Přitom na balíku je jasně uvedena cena 48 dolarů... chtějí pak dokonce vědět co je to za zboží (na balíku opět uvedeno, celníci asi neumí ani základy angličtiny). A teď otázka mám se přiznat, že to stálo více a poslat orig fakturu? V tom případě uvidí nesoulad mezi uvedenou a skutečně zaplacenou cenou - nebudou z toho problémy? Nebo můžu ještě ve fotošopu zfalšovat paypall fakturu, tak aby odpovídala ceně na balíku. Co myslíte že je lepší?
zedx Odesláno 17. září 2013 Nahlásit Odesláno 17. září 2013 Mas dve moznosti, priznat pravou cenu zboží - oni jsou na podvudky zvykli a nijak rozdil neresi a vypočítají dan a clo (dle ceny baliku) z prave castky. A nebo proste trvej na tom, ze zboží stalo opravdu 48 USD a nedej se zvyklat, nakonec to muze projit a nazplatis nic, delam oba scenare dle situace, me ale ten druhy mnohokrat prosel, dokonce jednou i s Rolexama - pokud jen pouziji RTG nevi jaka znacka hodinek je uvnitr, zalezi na co mas koule. PS. celnici jsou ale vykukove a nejsou hloupi, uz několik tydnu s nima resim jeden pripad velmi ale velmi drahych hodinek, které mi odhalili a chteji clo a dan v cene nového autaPrávě mi přišlo oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí. Chtějí po mě nějaký blbosti, včetně výpisu z paypallu a screenu z eshopu. Přitom na balíku je jasně uvedena cena 48 dolarů... chtějí pak dokonce vědět co je to za zboží (na balíku opět uvedeno, celníci asi neumí ani základy angličtiny). A teď otázka mám se přiznat, že to stálo více a poslat orig fakturu? V tom případě uvidí nesoulad mezi uvedenou a skutečně zaplacenou cenou - nebudou z toho problémy? Nebo můžu ještě ve fotošopu zfalšovat paypall fakturu, tak aby odpovídala ceně na balíku. Co myslíte že je lepší?
IzTaPa Odesláno 17. září 2013 Nahlásit Odesláno 17. září 2013 Právě mi přišlo oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí. Chtějí po mě nějaký blbosti, včetně výpisu z paypallu a screenu z eshopu. Přitom na balíku je jasně uvedena cena 48 dolarů... chtějí pak dokonce vědět co je to za zboží (na balíku opět uvedeno, celníci asi neumí ani základy angličtiny). A teď otázka mám se přiznat, že to stálo více a poslat orig fakturu? V tom případě uvidí nesoulad mezi uvedenou a skutečně zaplacenou cenou - nebudou z toho problémy? Nebo můžu ještě ve fotošopu zfalšovat paypall fakturu, tak aby odpovídala ceně na balíku. Co myslíte že je lepší? Uloz si screen z paypalu jako HTML a edituj zdroj. Fakturu nemusis prikladat - duvod, proc ji chteji, je castka dopravy, kterou ti prinejhorsim pripoctou podle tabulek...
IzTaPa Odesláno 17. září 2013 Nahlásit Odesláno 17. září 2013 Priste si to nech poslat Fedex nebo dhl - ti takovy vopruz s fakturama nedelaji...
vintage Odesláno 17. září 2013 Nahlásit Odesláno 17. září 2013 Uloz si screen z paypalu jako HTML a edituj zdroj. Fakturu nemusis prikladat - duvod, proc ji chteji, je castka dopravy, kterou ti prinejhorsim pripoctou podle tabulek...Díky moc, html je dobrý nápad, já to tak kdysi cca před 3 lety dělal, úplně jsem na to zapoměl :-) Nebudou pak chtít ještě ten screen z eshopu? I když te by snad šel taky upravit v html... Jinak s tím Fedexem máš pravdu. Sice bych na začátku zaplatil o 10 dolaru více, ale ve finále bych to měl bez komplikací a zřejmě by balíček přišel rovnou s dobírkou, kde by bylo vymáháno DPH z hodnoty, které bylo uvedeno na balíku. A mnojem rychleji... Je to tak? Holt chybami se člověk učí :-)
vintage Odesláno 17. září 2013 Nahlásit Odesláno 17. září 2013 Ještě k té dopravě - když jsem právě upravil html paypall platby tak aby celková částka za hodinky byla těch 48 dolarů, tak je přeci logické, že se jedná o částku včetně dopravy. Mám trošku obavy že budou ještě prudit kolik z té částky je za dopravu a budou chtít něco jako další "důkazy". Print z eshopu atd :-) No co risknu to a uvidím. Do emailu jim napíšu, že to je částka včetně dopravy a když budou hodně prudit, tak ještě zfalšuju html z mywatches.com :-) Akorát aby se pak horlivý celník nepodíval na stránky aby si zjistil, za kolik se uvedený hodinky opravdu prodávaj, ale snad na takový věci tam nemají čas :-)
IzTaPa Odesláno 17. září 2013 Nahlásit Odesláno 17. září 2013 Ještě k té dopravě - když jsem právě upravil html paypall platby tak aby celková částka za hodinky byla těch 48 dolarů, tak je přeci logické, že se jedná o částku včetně dopravy. Mám trošku obavy že budou ještě prudit kolik z té částky je za dopravu a budou chtít něco jako další "důkazy". Print z eshopu atd :-) No co risknu to a uvidím. Do emailu jim napíšu, že to je částka včetně dopravy a když budou hodně prudit, tak ještě zfalšuju html z mywatches.com :-) Akorát aby se pak horlivý celník nepodíval na stránky aby si zjistil, za kolik se uvedený hodinky opravdu prodávaj, ale snad na takový věci tam nemají čas :-) mozna je to logicke, ale ne v souladu se zakony tento banana republic... ja se radsi s celnikama nepru a jednoduse si necham k deklarovane cene vzdycky pripocitat tu cenu dopravy, ze ktere mi vypocitaji DPH...
vintage Odesláno 17. září 2013 Nahlásit Odesláno 17. září 2013 Ok nechám tomu tentokrát volnej průběh. Když jim dnes vše emailem pošlu, je šance že mi to do pátku přijde? Do dalšího týdne bych už to asi psychicky nevydržel :-) Jinak bych tam moh zajít i osobně, ale je to úplně na druhé straně Prahy... Ovšem pokud by se to mělo táhnout obětoval bych se :-) Apropo, hezký návod jak to chodí při osobním vyzvednutí:http://josefstepanek.cz/3220/navod-proclivaci-vymenovaci-posta-praha-120.html
lukis Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Odesláno 26. září 2013 Ještě k té dopravě - když jsem právě upravil html paypall platby tak aby celková částka za hodinky byla těch 48 dolarů, tak je přeci logické, že se jedná o částku včetně dopravy. Mám trošku obavy že budou ještě prudit kolik z té částky je za dopravu a budou chtít něco jako další "důkazy". Print z eshopu atd :-) No co risknu to a uvidím. Do emailu jim napíšu, že to je částka včetně dopravy a když budou hodně prudit, tak ještě zfalšuju html z mywatches.com :-) Akorát aby se pak horlivý celník nepodíval na stránky aby si zjistil, za kolik se uvedený hodinky opravdu prodávaj, ale snad na takový věci tam nemají čas :-) byly v akci...tecka
vintage Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Odesláno 26. září 2013 Byl jsem tam osobně, ukázal v html kódu upravenou fakturu na 48 dolarů a nikdo absolutně nic neřešil. Číšníci byli příjemní a celá procedura trvala sotva 10 minut. Osobní vyřízení na proclívací poště mohu tedy jen doporučit. Je to rychlý a nikdo se v ničím nerýpe.
lukis Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Odesláno 26. září 2013 dalsi kdo dokazal kalouskovic malou domu ceske poste obratit proti systemu gratulace
Exiztence Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Odesláno 26. září 2013 Když jsem tam šel já tak print screen a edit v malování taky fungoval
vintage Odesláno 27. září 2013 Nahlásit Odesláno 27. září 2013 Když jsem tam šel já tak print screen a edit v malování taky fungoval věřím, že ano, ale úprava html mi přišla jednoduší :-)
Návštěvník Odesláno 27. září 2013 Nahlásit Odesláno 27. září 2013 věřím, že ano, ale úprava html mi přišla jednoduší :-) ano těm celníkům to je totálně fuk. Nejlepší je tam zajít sám a proclít a na telefonu jim ukázat fakturu a oni to proclí ( je jim jedno na jakou částku a pak dále sledují videa na youtube
tomas1870 Odesláno 13. května 2014 Nahlásit Odesláno 13. května 2014 Ahojte, kupil som si hodinky Seika z Creation Watches, poslali to cez DHL, a dnes mi prisla takato sprava od DHL: Dobrý deň,Dovoľujeme si Vás informovať, že colný úrad v súlade s ustanovením par.64 ods. 2 Zákona č. 199/2004 Z.z. zaistil tovar vo Vašej zásielke.Najčastejšie zaisteným tovarom sú textilné výrobky, hračky, obuv, konfekčné doplnky a spotrebný tovar.Colník pri zaistenom tovare kontaktuje osobu oprávnenú domáhať sa ochrany práv duševného vlastníctva. Tá má možnosť sa vyjadriť do 10 pracovných dní, či chce vo veci konať a akým spôsobom. Možnosti sú dve ? buď dohodou, čo je zjednodušený postup, alebo súdnou cestou. Náklady na zničenie tovaru znáša držiteľ tovaru.Porušovanie práv duševného vlastníctva spôsobuje značné hospodárske ujmy a rastúci počet falšovaných výrobkov zároveň predstavuje hrozbu pre zdravie a bezpečnosť spotrebiteľov. Colné orgány EÚ majú kľúčovú úlohu pri zabraňovaní dovozu výrobkov, ktoré porušujú práva duševných vlastníkov, na svoje územie.Ďakujeme za pochopenie.S pozdravom.... Uz ste sa s niecim takymto stretli? DHL-ke som poslal ked ma o to poziadali splnomocnenie, fakturu z PayPal kolko som zaplatil (troska zlepsenu verziu) a po tyzdni mi poslu toto. Co s tym? Colnica ma zatial nekontaktovala.
lukis Odesláno 14. května 2014 Nahlásit Odesláno 14. května 2014 (upraveno) tohle vypada na situaci, při které se úřad domnívá, že zajistil padělek výrobku a kontaktuje zástupce pro řízení nakládání s právy duševního vlastictví. Asi bych prostě zavolal na dhlko a domluvil se co to má znamenat a jak máš postupovat.. Upraveno 14. května 2014 uživatelem lukis
tomas1870 Odesláno 14. května 2014 Nahlásit Odesláno 14. května 2014 tohle vypada na situaci, při které se úřad domnívá, že zajistil padělek výrobku a kontaktuje zástupce pro řízení nakládání s právy duševního vlastictví. Asi bych prostě zavolal na dhlko a domluvil se co to má znamenat a jak máš postupovat..Uz to nema DHL, zabavili to colnici a ti su presvedceny ze to je fake a tak to nechcu pustit... Asi bude treba kupit dalsie hodinky, vela sanci tomu nedavam.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se