Přejít na obsah

ZENITH EL PRIMERO 36.000 Vph

Matthew

Doporučené příspěvky

Teď jsem narazil na tyhle krásky na eBay a líbí se mi moc! Co na ně říkáte? Nevim jestli tu tenhle model někde je, já ho podle čísla nenašel...

Mně se El Primero líbí moc, krásný design a nádherný kalibr. Podle mě nejlepší chronografy v cenové kategorii :)

REFERENCE : 03.2040.400/01.C496

MOVEMENT : AUTOMATIC MECCANIC EL PRIMERO 36000 VPH

FUNCTIONS : CHRONOGRAH, HOURS, MINUTES, SECONDS and DATE

STRAP : ALLIGATOR

CLASP : STEEL BUCKLE

GLASS : SAPPHIRE CRYSTAL WITH ANTI-GLARE

DIAL : ARGENTE?

CASE : STELL

DIAMETER : 42,00 mm

THICKNESS : 13,0 mm

BACK : STELL WITH SCREW AND SAPPHIRE CRYSTAL

CROWN : PRESSURE

BUTTONS : PUSH BUTTONS

WATERPROOFING : 100 mt.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Tada

PRdelně umístěný datum, malej strojek v přerostlém pouzdře - z toho pramení ty překrývající se sčítače, které činí chronograf nepoužitelným...

Spíš bych sáhl po nějakém modelu s menším pouzdrem, který bude mít proporce číselníku v pořádku.

Odkaz ke komentáři

PRdelně umístěný datum, malej strojek v přerostlém pouzdře - z toho pramení ty překrývající se sčítače, které činí chronograf nepoužitelným...

Spíš bych sáhl po nějakém modelu s menším pouzdrem, který bude mít proporce číselníku v pořádku.

mně se ty sčítače líbí, použitelné podle mě jsou, bude to jenom otázka zvyku... a datumovka je tam docela vkusná :) problém je v tom, že ty nemáš rád jakékoliv datum, nejde o to, jak je umístěné...

proporce číselníku jsou právě to co se mi na tom líbí :)

• Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

mně se ty sčítače líbí, použitelné podle mě jsou, bude to jenom otázka zvyku... a datumovka je tam docela vkusná :) problém je v tom, že ty nemáš rád jakékoliv datum, nejde o to, jak je umístěné...

proporce číselníku jsou právě to co se mi na tom líbí :)

Není to tak, že bych neměl rád jakékoliv datum, kdybys četl mé poslední webové poselství, tak bys věděl :P

Staré Zenith el-primero mívaly datum mezi 4 a 5. A tak je to správné.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Každopádně, co se týče strojovny, tak je el-primero výborná volba. Skutečný high-endový chronograf za velice rozumné peníze. Vzpomínám si, jak mi před necelým rokem místní člen Mischa říkal: "Vyser se na NOMOS a za ten 1000euro si kup Zenith El-primero" :D Neposlechl jsem, ale možná jednou... :) Je fakt, že v současnosti mám chronografů akutní nedostatek... :)

Odkaz ke komentáři

Jestli Mathew myslí tento italský ebay , tak ta cena "Buy now" zas tak parádní není.

Luxury Bazaar má lepší i při platbě DPH.

Ale jinak musím naprosto souhlasit s Tadou. Kdyby se mermomocí Zenith nesnažil nabídnout alespoň 42mm a zůstal např. u dospělých 39 - 40mm, ty subciferníky by hned mohly vypadat mnohem líp.

Při ciferníku od kraje ke kraji a přirozené výšce chronografu by ty hodinky nepůsobily malé ani na tlustší ruce.

Odkaz ke komentáři

Tak ty se mi líbí moc, asi nejhezčí chrona na trhu.

Datumovka je umístěná perfektně, vůbec neruší.

A kecy o malým strojku jsou fakt jen kecy. Tyhle řeči platí pro různé ty Defy modely o průměru 46/48mm a ne pro tyhle krásky 42mm.

Tado, ty sis tady párkrát přečetl o tom, že strojek v Zenithkách je malej a bez rozmyslu to aplikuješ na všechny modely :suicide_anim:

Tohle je malej strojek ve velkým pouzdře:

post-1118-006237300 1304704958.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Tak hlavně, co je to velké pouzdro? Pro mě je to cokoliv na 40mm :) Takže asi tak. Pr mě to je prostě malej strojek ve velkejch hodinkách a na tom, jak jsou tam namačkané subciferníky, je to jasně vidět.

Upraveno uživatelem Tada
Odkaz ke komentáři

Já už sice jedny mám, ale tyhle bych si taky nechal líbit :-)

Datum mi přijde naopak lepčí, než to nesouměrný vpravo dole a překrývající se sčítače jsou hezký. Já zas tak často chrono nepoužívám a kdyby, myslím si, že bych si s tím poradil :-)

Odkaz ke komentáři

A jsou tam namačkaný kvůli malýmu strojku a nebo je to designový prvek celé té řady? Co myslíš?

Tado, průměr hodinek 42mm (u chronografů) není nijak nadprůměrnej, spíše naopak, řekl bych.

Tohle nový El Primero má průměr 30mm. Provařenej Valjoux 7750 má taky 30mm.

Takže u každých chronografů se 7750, který mají 42mm, budeme psát (tvoje doslovná citace) "malej strojek v přerostlém pouzdře"?

Ty máš úžasnou vlastnost - když už napíšeš pitchovinu, tak ji pak hájíš a obkecáváš, jak to jen jde :D

Tohle jsou 40 let starý vintážní chrona a světe div se, subdialy se taky překrývají ;)

post-1118-077868900 1304706460.jpg

Upraveno uživatelem NIGHTinGALE
Odkaz ke komentáři

Tak ty se mi líbí moc, asi nejhezčí chrona na trhu.

Datumovka je umístěná perfektně, vůbec neruší.

A kecy o malým strojku jsou fakt jen kecy. Tyhle řeči platí pro různé ty Defy modely o průměru 46/48mm a ne pro tyhle krásky 42mm.

Tado, ty sis tady párkrát přečetl o tom, že strojek v Zenithkách je malej a bez rozmyslu to aplikuješ na všechny modely :suicide_anim:

díky za podporu :) podlě mě jsou perfektní... umístění datumoky se mi líbí moc, poslední dobou nejsem na to umístění mezu 4 a 5 nadšenec, je to takový nesymetrický... na 3 je to klasika a na 6 je to perfektně symetrický

Tak hlavně, co je to velké pouzdro? Pro mě je to cokoliv na 40mm :) Takže asi tak. Pr mě to je prostě malej strojek ve velkejch hodinkách a na tom, jak jsou tam namačkané subciferníky, je to jasně vidět.

nejsou tam namačkaný, je to tak navržený, u Omegy máš modely, kde jsou subdialy uskupeny do tvaru olympijských kruhů... tak tam běž a řekni jim že je to hnusný a namačkaný
Odkaz ke komentáři

Přidávám se k obdivovatelům. Umístění datumky, subciferníky, vteřinovka s hvězdičkou ...

A k tomu kalibr a image značky, vše na jedničku s *.

Pro mě v současné době číslo 2 na wishlistu a jediné chronografy, po kterých prahnu.

Odkaz ke komentáři

pořád nechápu, kde chodíte na to, že když chybí kus stupnice tak to znamená že vítězí vzhled nad funkcí... všichni bychom zvladil odečíst čas i bez přítomnosti jakékoliv stupnice! mnoho velmi jednoduše střižených ciferníků mi dá za pravdu... to jako když mezi 15 a 45 chybí kus stupnice tak nepoznáte, že je tam 30? tohle nemá s funkčností nic společného, jde jenom o to že rejpete do ho*na

• Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Takže stupnice na hodinkách slouží jen jako dekorace. No, často to tak bohužel vypadá. Jestli Ti od stopek stačí údaj typu "trvalo to kolem 20 minut", tak chápu, že stupnici nepotřebuješ. A nejspíš ani ty stopky. Já je taky nepotřebuju, ale když už tam jsou, chtěl bych je i se stupnicí. Samozřejmě je to věc názoru. Ale na ten jsi se právě ptal, pokud se nepletu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...