Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

uvažuji o koupi nových hodinek. Jsem začátečník a zatím jsem koukal pouze na vzhled, ostatnímu moc nerozumím. Rád bych, aby hodinky byly něčím zajímavé a netradiční. Prostě, aby takové neměl každý...

Líbí se mi například malý průhled na strojek. Na netu jsem našel hodinky Perigaum, které se mi vzhledově docela líbí. Vím,že jsou to číny, takže to bude mizerná kvalita, ale nevím v čem konkrétně se to projeví, jestli půjdou nepřesně nebo se po pár letech zastaví? Říkal jsem si, že kdyby vydrželi 2-3 roky než se okoukají tak bych do nich šel, na ebay stojí 4500, což by asi mohlo odpovídat kvalitě, co myslíte?

http://www.svetcasu.cz/times/eshop/15-1-Perigaum-1972/0/5/3009-Perigaum-Datomat-AutomaticP-0901-SS-BRC-panske-hodinky

Další které mě zaujali jsou hodinky módních značek. Konkrétně Hugo Boss a Lacoste. Akorát nevím co do toho kupují za strojky, protože pochybuji, že si je sami vyrábí. Tak aby to za ty peníze nebyl nějaký kšunt.

http://www.hodinky.cz/hugo-boss-1512462.html

http://www.hodinky.cz/lacoste-anchor-2010433.html

No a do třetice. Hodinky značky Nixon, Konkrétně celé černé Banks. Mám ale trochu strach, že budu dlouho zkoumat kolik je vlastně hodin když tam nejsou žádné značky ani čísla.

http://www.nixonnow.com/watches/mens/the-banks-A060.html

Ocením každou radu nebo zkušenost. Kdyby někdo věděl o kvalitních hodinkách vzhledově podobných těm Perigaum tak odkaz také potěší.

Odesláno

Tak bembel vítej mezi chronomaniaky. Gratuluji ti k dobrému začátku, tedy návštěvě a registraci na tomto fóru.

K čemu už ovšem nelze gratulovat ani náhodou je tvůj výběr hodinek. Bohužel ani k jedněm z uvedených.

Perigaum se jednoznačně řadí do kategorie tzv. podvrženého luxusu, tedy k hodinkám s prakticky nulovou hodnotou velmi špatnou kvalitou. Patří sem třeba Calvaneo, Graf von Monte whero apod. Tedy hodinky vyráběné v číně, značně nepřesné a nepředvídatelné a hlavně neuvěřitelně předražené.

Osobně jsem měl doma na dva dny Calvaneo s prakticky shodným designem, které se přes noc zpozdily o více než 2 minuty, na ruce naopak pelášily jak splaešený kůň.

Jsou to vyhozené peníze.

Ostatní tzv. fashion značky na tom nejsou o moc lépe. Boss za 16 tis. možná ohromí pár kamarádů nebo kolegů, ale znalce nebo alespoň trochu obeznámeného člověka spíš přiměje k lítosti nad jejich vlastníkem.

Raději napiš, kam chceš hodinky nosit, k obleku nebo na sport, či něco univerzálního, kolik na ně máš peněz, jestli preferuješ automaty nebo quartz (vzhledem k tomu průhledu to tipuji na automaty).

Pak se porozhlédni po tomhle fóru a prostuduj si vlákna ostatních začátečníků, dej si na to dost času a nech si na výběr alespoň pár týdnů nebo měsíců.

Uvidíš, že tvůj vkus se bude posunovat od braku směrem ke kvalitě a větší hodnotě.

Ani kvalitní a značkové hodinky nemusí stát desetitisíce, stačí se podívat na levnější, ale osvědčené značky jako je Seiko, Orient, Archimede, Albi, Certina... je jich celá řada a je to rozhodně lepší volba než jsi uvedl.

Pokud ti jde o ten průhled na setrvačku, tak doporučuji především Orienty, které mají ve své nabídce pár takových kousků za velmi příjemné ceny.

Odesláno

Zdravím,

hodinky Hugo Boss ani Lacoste rozhodně nijak nekorespondují s kvalitou např. jejich oděvů nebo obuvi, lépe řečeno je to taky "Čína". Všechny hodinky, které si tu zmínil, jsou módní hodinky, které nemají s kvalitou a hodinařinou nic společného (a toto fórum právě o hodinařině je). Doporučuju trochu více prostudovat toto fórum, myslím, že pak si uděláš trošku jiný obrázek o hodinkách:)

Jinak pokud chceš kvalitní hodinky, které navíc dobře vypadají a líbí se ti, když je vidět na strojek, doporučil bych např. něco z řady Freelancer od Raymond Weil, třeba zrovna tyhle

http://www.raymond-weil.com/EN/Watches/Freelancer.html#Freelancer-2710-ST-20001

Nové se dají sehnat kolem 1300 $.

Odesláno

Určitě bych taky začal např.u značek jako Orient, které jsou kvalitní a je jen na tobě jestli chceš quartz a nebo rovnou automaty. Z Tebou uvedených bych také nechtěl žádné, něco takového, koupíš na kdejaké vietnamské burze a možná i lepší a levnější. Věř, že Ti radíme dobře :smile_anim:

Odesláno

Děkuji všem za rady. Koukám, že budu asi muset trochu přehodnotit svůj pohled na hodinky. Vždy jsem to bral jen jako takový šperk a šlo mi jen o to jestli se mi líbí. Ty Perigaum mi přišli o dost hezčí než calvanea (číslování, ručičky a celkově), ale strojek tam bude asi stejný a 2 minuty za noc je fakt moc.

Ještě doplním, že to nemusí být automaty s průhledem na strojek. Spíš jsem chtěl něco netradičního a tohle mě zaujalo. Hodiny by byly určené na běžné nošení. Protože je mi teprve 23 a ještě studuji tak by cena měla být do 10 tis. maximálně 15 za hodinky, které by mě opravdu nadchli...

Odesláno

Za mě doporučuji Seiko, jak začátečník jsem s nima začal a po dlouhém vybírání na zdejším foru a rozmýšlení jsem začal Seikem..mrkni na :

SEIKO

Odesláno

Děkuji všem za rady. Koukám, že budu asi muset trochu přehodnotit svůj pohled na hodinky. Vždy jsem to bral jen jako takový šperk a šlo mi jen o to jestli se mi líbí. Ty Perigaum mi přišli o dost hezčí než calvanea (číslování, ručičky a celkově), ale strojek tam bude asi stejný a 2 minuty za noc je fakt moc.

Ještě doplním, že to nemusí být automaty s průhledem na strojek. Spíš jsem chtěl něco netradičního a tohle mě zaujalo. Hodiny by byly určené na běžné nošení. Protože je mi teprve 23 a ještě studuji tak by cena měla být do 10 tis. maximálně 15 za hodinky, které by mě opravdu nadchli...

Kamaráde poradit začátečníkovi je vždycky nejtěžší. Člověk by chtěl dát dobrej typ, ale jde to jen ztěžka, protože máš nějakej, ve svejch letech už vyprofilovanej vkus, takže pokud tě budeme tlačit do něčeho, co se líbí nám (protože tak většinou všechny rady nováčkům dopadají), tak stejně nebudeš spokojenej. Pokusím se ti tedy poradit podle mě nejlepší možnou věc. Ještě vydrž. Ač je to otřepaný, tak poctivě pročítej tohle fórum, zajdi se podívat (pokud máš možnost) do nějakejch krámů s hodinkama, brouzdej po netu. A hlavně přemýšlej. Možná přijdeš na to, že se ti vlastně líbí něco úplně jinýho, než jsi tady na začátku předestřel jako mood k výběru. Opravdu se to vyplatí. No a v průběhu tohoto pátrání se vesele ptej tady na fóru na případný technický dotazy a detaily. Osobní vkus je ošemetná věc a vyplatí se mu dát při výběru hodinek nějakej čásek aby uzrál.

A především - vítej na fóru. :)

Odesláno

Tož vítej mezi námi:-)

Pokusím se Ti poradit podle mé vlastní zkušenosti. Udělal jsi dobře, že jsi se ještě před nákupem zaregistroval tady. Já když jsem si před rokem kupoval své první "pořádné" hodinky, tak jsem to neudělal, koupil jsem si Diesely(modní značka) a rok jsem s nimi byl docela spokojen. Po roce jsem usoudil, že by neškodily druhé hodinky a zaregistroval se zde. A zjistil jsem, že jsem utratil 4,5K za něco, co s hodinařinou vlastně ani moc nesouvisí. Měsíc jsem to tu pozoroval, sem tam se na něco zeptal a po měsíci jsem kupoval zhruba za stejnou cenu mechanický potápky od Seika. A zhruba před 14 dny jsem koupil druhý hodinky - tentokrát quartzy. A obávám se, že ani tyhle nebudou konečná:-)

Takže v podstatě máš teď dvě možnosti:

Zapomenout heslo na tohle fórum, koupit si některé hodinky z tvého prvotního výběru a být s nimi spokojen - většina populace stejně hodinkám nerozumí a se značkou Hugo Boss u 98% lidí asi zaboduješ:-)

A druhá možnost je, že tu budeš chodit dál, budeš to tu studovat, zajímat se o hodinky, ale počítej s tím, že jedny hodinky ti nebudou stačit:-)

Výhodu máš v docela slušném rozpočtu, takže já doporučuji, dej si trošku času, ujasni si, co by ty hodinky měly mít, na jakou příležitost je budeš chtít nosit a vybírej - tahle fáze je stejně jedna z nejkrásnějších.

Každopádně sleduj prodejní vlákno, za objevuje se v něm spousta pěkných hodinek za rozumnou cenu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...