jankoxxx Odesláno 12. května 2011 Nahlásit Odesláno 12. května 2011 V poslednej dobe ma trochu hneva rozmernost mojej zrkadlovky... Mam rad ako foti, mam rad univerzalnost vdaka moznosti vymeny objektivu podla potreby, ale aj tak som ako si z toho vsetkeho nervozny. Snad je to len faza a prejde ma to, ale rozhodol som sa ze trochu preskumam co sa momentalne nachadza v ponuke kompaktov alebo tzv. prosumer fotakov.Najde sa nieco co by moj stary dobry Canon 450d nahradilo v mensom baleni?? Aky mate nazor na Canon G11? Dakujem za nazory a trpezlivost...
kugita Odesláno 12. května 2011 Nahlásit Odesláno 12. května 2011 zrcadlovku neměnit...za pár týdnů by tě to štvalo...
jankoxxx Odesláno 12. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2011 zrcadlovku neměnit...za pár týdnů by tě to štvalo... urcite by ma to stvalo ak by sa nenasla adekvatna nahrada..
Tulky Odesláno 12. května 2011 Nahlásit Odesláno 12. května 2011 zrcadlovku bych taky určitě neměnil po několika fotkách by jsi zjistil, že to byla škoda. Nejlepší máš si od někoho půjčit kompakt a pak si ty fotky porovnat, to se nedá srovnat...
jankoxxx Odesláno 12. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2011 zrcadlovku bych taky určitě neměnil po několika fotkách by jsi zjistil, že to byla škoda. Nejlepší máš si od někoho půjčit kompakt a pak si ty fotky porovnat, to se nedá srovnat... samozrejme, ze rozdiely tam budu. no zaujimalo by ma ci su tak velmi badatelne aj pri high-end compaktoch.
224477 Odesláno 12. května 2011 Nahlásit Odesláno 12. května 2011 nechaj si co mas a kup si k tomu maly kompakt na 'denne' nosenie.
shag Odesláno 12. května 2011 Nahlásit Odesláno 12. května 2011 http://www.license-to-shoot.com/index.php?id=5
jankoxxx Odesláno 12. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2011 nechaj si co mas a kup si k tomu maly kompakt na 'denne' nosenie. maly kompakt na "hrubsie" zaobchadzanie mam. maly kompakt na denne nosenie zial neriesi to co hladam pokial nedokaze kvalitativne aspon v unosnej miere nahradit zrkadlovku..
jankoxxx Odesláno 12. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2011 http://www.license-to-shoot.com/index.php?id=5 ako joke fajn hlavne v lete pre uchylakov v natrpanych elektrickach
abbot Odesláno 12. května 2011 Nahlásit Odesláno 12. května 2011 Já sem vyměnil entry zrcadlovu (d40) za high end kompakt (LX5) a zatím jsem spokojenej a když sem viděl co s tim kdo fotil, tak mám furt velký rezervy
Bert Odesláno 12. května 2011 Nahlásit Odesláno 12. května 2011 Já bych neměnil. Ponechám úplně mimo úbytek kvality na fotce, ale co by mně úplně nejvíc štvalo je horší komfort ovládání kompaktu oproti zrcadlu.
jankoxxx Odesláno 12. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2011 Já bych neměnil. Ponechám úplně mimo úbytek kvality na fotce, ale co by mně úplně nejvíc štvalo je horší komfort ovládání kompaktu oproti zrcadlu. to ma tiez desi, no napriklad na tom g11 to vyzera celkom komfortne
flagolo Odesláno 12. května 2011 Nahlásit Odesláno 12. května 2011 Škoda že jsi tak daleko a pro naší poštu prakticky nedosažitelnej jinak bych ti G11 na pár dní půjčil. Za mě sebelepší kompakt zrcadlovku nenahradí. Vždycky když si nechám doma zrcadlo a vezmu G11 a dojde na focení něčeho nad rámec "zápisníkování", nakonec toho lituju. Jako náhradník do hospody s Fazerem ano, nahradit s ním zrcadlovku trvale ne.
Bert Odesláno 12. května 2011 Nahlásit Odesláno 12. května 2011 to ma tiez desi, no napriklad na tom g11 to vyzera celkom komfortne Vidím. Tělo asi Ok, ale práce s objektivem nula. Janko, nedělej Zagorku, vykašli se na to :-)
jankoxxx Odesláno 12. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2011 flagolo: no skoda. Vyskusat raz je lepsie ako 100 krat pocut.. Kde vidis najvacsie slabiny tej g11?
Návštěvník ?po Odesláno 12. května 2011 Nahlásit Odesláno 12. května 2011 Dakujem za nazory a trpezlivost... trpělivost nemám a názor ti napíšu - normálně to prodej a kup si LX5 - ta je totiž nejlepčí, protože jí mám JÁ a abbot - na G11 se vyprdni, říkali mi to v prodejně aníž bych se na ní ptal - no a s LX5 můžeš dělat všecko ako zo zrcadlovkou, kromě vykroucení objektivu a je to o 6kilo lehčí a když si koupíš dvě batérie tak budeš king celej den - nazdar
jankoxxx Odesláno 12. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. května 2011 mat tvoju krasu a rozhodnost tak nemam ziadne starosti..
StanoBare Odesláno 12. května 2011 Nahlásit Odesláno 12. května 2011 Cestu k zrakadlovke som dávnejšie začal u digi foťákov so Sony CyberShot DSC H9...je to taký medzistupeň kompakt - zrkadlovka. Dnes už sú novšie rady DSCečky, kvalitu posúď sám - viď moje fotky. Nosím ho v polstrovanej brašni CaseLogic cca 19x13x11cm (šírka x výška x hĺbka). Ťahám to všade. Brašňu mám prakticky stále cez rameno, v pohotovosti, nie je to žiadna veľká záťaž ani pri viacdenných túrach - a rozhodne by ma nebavilo pri každom zábere zhadzovať ruksak z chrbta. Fotky je nutné trochu upravovať - najmä black/white vyváženie + nasýtenosť, ale zase nič extra, rozhodne nesedím za pc hodiny retušovaním Na amatérske fotenie úplne stačí, dá sa z toho vyžmýkať dosť, sám ani nevyužívam všetky funkcie, ani dodatočné filtre. No pár výhrad mám, v prípade záujmu sa rozpíšem konkrétnejšie, alebo viď rezenciu v odkaze.
flagolo Odesláno 12. května 2011 Nahlásit Odesláno 12. května 2011 Největší slabiny ? Určitě ovládání je podstatně méně intuitivní, než přezoomuješ trvá to, obecně všechno trvá dýl než jsi zvyklej, ostření za horších světelných podmínek se hůř chytá, konkrétně můj kus musím neustále korigovat expozici o půl clony dolů jinak přepaluje... Dokáže udělat skoro stejnou fotku jako zrcadlovka se setovým objektivem, ale dá to mnohem víc práce.
Jakubisko Odesláno 12. května 2011 Nahlásit Odesláno 12. května 2011 Velikost čipu ničím nenahradíš, to je fyzika. Od toho se odvíjí další věci... šum, hloubka ostrosti, kvalita při tisku.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se