amadeus Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Zdravím všechny, moc jsem tu nenašel radu, jak čistit tah. Ruce se samozřejmě potí každému a v léte to je horší. Takže mě zajímá, jak provádíte čištění? U ocelového tahu třeba nechat trochu odmočit v jarové vodě a kartáčkem vyčistit? Takhle jsem to udělal asi dvakrát a vžy to je moc poznat. Jen si říkám, aby uvnitř tahu ty osičky tohle nemohlo poškodit dlouhodobě...je to obyčejný prostředek na mytí nádobí a zubní kartáček co již neměl v ústech využití pro opotřebení :-). Jedná se o Mido orig. tah.
Jakubisko Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Čistím přesně tak. Další level je ultrazvuková lázeň, ale to je na domácí podmínky trochu luxus Píšeš, že je to poznat. V čem?
amadeus Odesláno 13. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Vůně...teda mám asi trochu více potních žláz a je potřeba to sundat, odmočit a usazuje se to u uvnitř, tah pak i více "cinká" na ruce. Akorát by to chtělo něco šikovného na sundání štěžejek, protože to dělám nůžkami s ostrým hrotem, zatím se trefuju, ale nevím, čím to lépe shazovat... Jinak ten tah čistím docela často, tak co dva měsíce, možná častěji...holt když bývá někdy horko...
amadeus Odesláno 13. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Jen tak mimochodem jsem včera měl v ruce longines, tikal tak 2492 myslím a ten rotor šel krásně lehce, s větší lehkostí než 2824-2, čím to tak může být?
simon_magus Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Vůně...teda mám asi trochu více potních žláz a je potřeba to sundat, odmočit a usazuje se to u uvnitř, tah pak i více "cinká" na ruce. Akorát by to chtělo něco šikovného na sundání štěžejek, protože to dělám nůžkami s ostrým hrotem, zatím se trefuju, ale nevím, čím to lépe shazovat... Jinak ten tah čistím docela často, tak co dva měsíce, možná častěji...holt když bývá někdy horko... misto nuzek toto http://www.chronoshop.cz/katalog.php?pmi=164
RomanP Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Odesláno 13. května 2011 Já si dělám ohledne potu větší starost o kožený řemen, ale třeba hodinky s tahem řeším tak, že je prostě vezmu s sebou když se koupu, namydlím je a spláchnu.
amadeus Odesláno 14. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 14. května 2011 Kožený řemen bych asi neměl rád, prostě si myslím, že časem by hodně nevoněl... Tah je v tomto lepší, navíc se dá přeleštit až už bude hodně poničený...
xda2 Odesláno 14. května 2011 Nahlásit Odesláno 14. května 2011 Jen tak mimochodem jsem včera měl v ruce longines, tikal tak 2492 myslím a ten rotor šel krásně lehce, s větší lehkostí než 2824-2, čím to tak může být? Longines pravděpodobně nebyly úplně natažené, proto se ti zdálo, že se jejích rotor otáčí s větší lehkostí.
relativ Odesláno 14. května 2011 Nahlásit Odesláno 14. května 2011 Čistím přesně tak. Další level je ultrazvuková lázeň, ale to je na domácí podmínky trochu luxus Prečo luxus? http://www.avelmak.sk/index.php?lm=656&pg=det&article=30212
bohush Odesláno 14. května 2011 Nahlásit Odesláno 14. května 2011 Prečo luxus? http://www.avelmak.sk/index.php?lm=656&pg=det&article=30212 Total OT, mám doma jednu celkem kvalitní fototiskárnu Canon, ale v tiskové hlavě zřejmě zaschla modrá barva a v tom návodu k odkazované ultrazvukové čističce je i možnost čištění tiskových hlav, myslíte, že by to mohlo jít? Má někdo zkušenost s čištěním tiskových hlav inkoustových tiskáren? Dík.
Pitrisek Odesláno 30. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2016 Cistim kartackem i uz cistickou. Luxus to byt nemusi, ale stava se ze ty levnejsi (rozumej pod 10 KKc) mivaji misto uz desek jen motorky s vibracni osou a de facto jen rozvibrovavaji vodu, cimz se efekt cisteni blizi nule. Kvalitni uz cisticka s efektivnim vykonem okolo 40w na litr naplne (mimo velkolitraznich), udela priblizne stejnou praci jako kartacek, jen precizneji a dostane se i do dutin. Za ty prachy je to na zvazenou. Zadne zazraky se nedeji, nikdy to nebude z cisticky nalestene jako Benderuv zadek (futurama).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se