Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 42
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Neviem si celkom presne predstaviť fake hodiniek značky Vostok, hádam aj pre ich cenu za originál (od cca 40?), takže toto takmer iste nie sú fake hodinky.

Myslite ze toto su original vostok hodinky alebo FAKE

Upraveno uživatelem gratianus
Odesláno

je to originál, ale vyrobený po r. 1991 - podľa toho, že na ciferníku je uvedené "sdelano v rossii" Pred r. 1991 tam bolo "sdelano v CCCP".

Odesláno (upraveno)

je to originál, ale vyrobený po r. 1991 - podľa toho, že na ciferníku je uvedené "sdelano v rossii" Pred r. 1991 tam bolo "sdelano v CCCP".

Přesně tak - je to napodobenina pro turisty (a to je ještě podezřívám, že si je dnes rusové nechávají dělat v Číně). Jestli byl prvotní dotaz myšlen tak, jestli se jedná o originál Komandirskije z dob SSSR, které dostávali vojáci, tak správná odpověď je, že ne.

Edit: Jestli šlo jen o to, zda originál novodobý Vostok či ne...kdo ví, mám pocit že se fakt dělají čínské fejky.

Upraveno uživatelem Klotzman
Odesláno

Dovolím si zapochybovať o tej výrobe v Číne. Možno som naivný, ale označenie "Isdelano v Rossii" by bola istá provokácia dávať na ruské hodinky vyrobené Číne (a rovnako aj od firmy Vostok, ktorá sa podpisuje do návodu ako výrobca, je tam OTK a podobné identifikátory s ktorými by si nedali ázijci námahu). Čo viem, tak hodinky sa v Tatarstane stále montujú, ale samozrejme je tu možnosť, že im nejaké kovy, či gumu dodávajú ázijci. Ich cena je bežne dosť nízka, čo je fakt, ale ich technická úroveň ich na také presuny nepredurčuje. Rovnako si nemyslím, že by boli na trhu až také vychytené, aby sa to oplatilo a navyše v Číne sa už nevedia zastaviť, ak niečo raz vyrábajú, takže by sme nimi boli už zasypaní... Toľko úvaha :-).

Přesně tak - je to napodobenina pro turisty (a to je ještě podezřívám, že si je dnes rusové nechávají dělat v Číně). Jestli byl prvotní dotaz myšlen tak, jestli se jedná o originál Komandirskije z dob SSSR, které dostávali vojáci, tak správná odpověď je, že ne.

Edit: Jestli šlo jen o to, zda originál novodobý Vostok či ne...kdo ví, mám pocit že se fakt dělají čínské fejky.

Odesláno

Dovolím si zapochybovať o tej výrobe v Číne...

Inu, snad máš pravdu - ten můj post byla taky jen úvaha. Měl jsem v ruce novodobou kopii ruských potápek - vodolazů - a zdála se mi fakt divná, hlavně pocit z natahování strojku. Měl jsem krátce předtím tyhle hodinky z Ruska taky koupené takže jsem mohl srovnávat a ten strojek prostě musel být jiný. Proto mě napadlo, jestli si je nenechávají dělat v Číně. Ke strojku se nadá po dobrém dostat, takže co bylo uvnitř zůstane už navždy tajemstvím :sad01_anim:
  • po měsíci...
Odesláno

Ahoj,

jsem co se týká hodinek pouze zajímající se laik, ale vzhledem k tomu, že jsem si Komandirskie pořídil na Aukru, tak než jsem začal dražit, tak jsem zjišťoval maximum dostupných informací a pokusím se tedy podělit o to co jsem zjistil, nicméně jsou to informace z netu, takže za jejich správnost neručím.

Kopie Komandirkých se skutečně dělají, prý snad někde v Itálii, podobně vypadá snad jen ciferník.

Tyto na obrázku zcela jistě nejsou sovětské, dá to rozum - orel a vyrobeno v Rusku!

Měl jsem možnost porovnat výsadkářské originály ze začátku 80´let( zelený ciferník a korunku někde u dvojky, zboku nahoře) a svoje tankistické s černým ciferníkem a korunkou u trojky. Ani jedny nemají informaci o vyrobeno v, není dle mého názoru ani potřeba, je to přeci pro armádu velkého sovětského svazu :-) některé jiné mají naopak na ciferníku zakázka ministerstva obrany(samozřejmě rusky a v azbuce), zadní kryt je stejný u obou modelů, které jsem viděl, s tím, že ty moje tankystické mají seriové číslo.

Odesláno

no, souhlasim s vyse uvedenym, ze fejkovat hodinky v tehle cene... to by bylo dost zvlastni. jasne, na novy hodinky se davaji ciferniky (obcas) s napisem Sdelano v SSSR, ale to jde vetsinou fakt poznat, jestli jsou stare 20 dni nebo 20 let.

ty tvoje jsou urcite autenticke. i to cislo na dynku - vypada to na vyrazene cislo, ne vygravirovane. komu by se vyplatilo tohle? za mne bych rekl, ze to je origo Vostok.

Odesláno (upraveno)

Podle mne to také není fake.

Ale ono se zapomíná na jednu věc-Vostok tyto hodinky dělal masově. Výroba byla zjednodušena, i ten kalibr byl (je) zoptimalizovány. Někdy na přelomu roku jsem k VOstoku zhltal kde co počínaje Wachtuseekem. K tomu ta kvanta strojků a součástek co "odcházelo" z továrny bokem. Navíc desítky let. Podle mne to byla pravá masová výroba. Jak jsem psal výše stále se dají (nebo na přelomu roku se daly-teď jsem po tom nebádal) sehnat po velkých kvantech. To množství prostě musí mezi lidmi být. Navíc se dělaly "motivy" jak kdo potřeboval, z vojsk snad všechny oblasti. To ale nemění nic na tom, že jsou jednoduché, laciné a kvalitní. Mne na nich masíruje jen ta osička korunky a vlastně ani ta už ne, ono to chce grif a díky tomu je záruka těsnosti o řád výše. Podle mne jsou pravým "vzorem doby"-jednoduché, nenáročné, použitelné pro všechny. Podle mne by výroba fake měla smysl, pokud by byly drahé, nedostatkové, něčím exklusivní, a to zatím nejsou a dlouho (vzhledem k množství) nebudou...

Navíc ta dýnka jsou dělána raznicí, podobný postup znám z fabriky, kde jsem dělával. Ženská sedí u pidilisu, na jedné straně bedna koleček a přeráží to šablonou, jaká je zrovna potřeba. Vypadá to potom efektně. Přesně to odpovídá i těm videům z Čistopolské fabriky a "stylu" výroby. Mne to vždy fascinovalo... To samé seřizování a kontrola. Ti lidé mají děsnou praxi, zkušenost v oku i prstech a snad i šestý smysl. Pokud někdo z vás používal třebas plnicí pero se zlatým hrotem z počátku devadesátých let a dříve vyrobené v ČR, je to to samé.

Rozhodně pro mne mají ty Amfibije, Komandirskije velkou hodnotu už v tom, že tento styl výroby, "strojní ruční práce", v této hodnotě a kvalitě už asi není a nebude...

Upraveno uživatelem Dr.Watson
Odesláno

Určitě je to proto aby korunka netlačila při prohnutí zápěstí k hodinkám. Na trojce dře nejvíc. Dává se často na 4ku nebo dokonce na druhou stranu, ale je fakt, že na dvojce jsem jí ještě neviděl.

Odesláno

Co říkáte na tyhle..

http://www.russianarmyshop.eu/katalog/hodinky/komandirskie-natahovaci
Hodinky Vostok ?Komandirskie? (ruské vojenské armádní originálni hodinky, vyrobeny v Rusku, toto zboží je používáno ruskou armádou)

Mě se moc nezdají a ty ceny.:eek:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...