relativ Odesláno 22. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2011 Pri servisovaní hodiniek mi zistili uvolnený ciferník. Na zadnej strane ciferníka sa ulomili "fúziky". Vraj sa to nedá opraviť, iba vymeniť ciferník za nový, ale ten je drahý. Hodinky sú poskladané a funkčné, preto nemôžem doložiť foto chybnej časti. Dokáže niekto pripevniť dva fúziky o priemeru cca 0,5 a dižky 3mm na striborný ciferník tak, aby to nebolo poznať na hornej strane?Aké iné riešenie by ste zvolili? Jeden hodinár mi navrhol kúpiť si fake a z neho vybrať ciferník, ale to mi hnusí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 22. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2011 No a nechceš říct jaké hodinky to jsou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miku9 Odesláno 22. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2011 Jestli myslíš slovem "fúziky" takový ty dva drátky přiletovaný na ciferníku, tak já je přilepil tekutým kovem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
relativ Odesláno 22. května 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2011 Jestli myslíš slovem "fúziky" takový ty dva drátky přiletovaný na ciferníku, tak já je přilepil tekutým kovem. Jeden hodinár to skúšal lepiť, ale sa mu to nepodarilo, vraj to nedrží. Neviem čo to bolo za lepidlo... Ďakujem za nápad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
borp18 Odesláno 22. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2011 Prý to jde dobře přilepit tenkou oboustranou lepenkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 22. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května 2011 (upraveno) Pokud nepomáhají lepidla (to chápu, fúziky jsou velmi malé a je na ně celkem tlak), tak bych zkusil najít ochotného zlatníka a zkusil to přiletovat nějakou nízkoteplotní pájkou, to by držet mohlo a ciferník to snad nepoškodí. Ale nejspolehlivější oprava bude koupit nový ciferník. Upraveno 22. května 2011 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 Jeden hodinár to skúšal lepiť, ale sa mu to nepodarilo, vraj to nedrží. Neviem čo to bolo za lepidlo... Ďakujem za nápad. Opravit to umím, jen nevím co je to za hodinky a jestli se to vyplatí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 23. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 Pri servisovaní hodiniek mi zistili uvolnený ciferník. Na zadnej strane ciferníka sa ulomili "fúziky". Vraj sa to nedá opraviť, iba vymeniť ciferník za nový, ale ten je drahý. Hodinky sú poskladané a funkčné, preto nemôžem doložiť foto chybnej časti. Dokáže niekto pripevniť dva fúziky o priemeru cca 0,5 a dižky 3mm na striborný ciferník tak, aby to nebolo poznať na hornej strane? Aké iné riešenie by ste zvolili? Jeden hodinár mi navrhol kúpiť si fake a z neho vybrať ciferník, ale to mi hnusí. Vezmi nějakej starej dezolátní ciferník, vystřihni z něj nožku i s kusem plechu okolo, ten plech zapiluj pilníkem do tenka a nalep to epoxidem na ten opravovanej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
relativ Odesláno 23. května 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května 2011 Aj ja som rozmýšľal nad nízkotaviteľnou pájkou, v spájkovaní som doma cez elektroniku. Ale ich treba otvoriť, dať dole ručičky a čo ja viem čo ešte. To nie je pre mňa. Ďakujem za rady a posielam ich mechanovi na opravu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPS Odesláno 25. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. května 2011 Pokud za to ty hodinky stojí tak to dej mechanovi!!! Pochybuji že se ti podaří nalepit to přesně na stejné místo jako to bylo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
relativ Odesláno 26. května 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. května 2011 Pokud za to ty hodinky stojí tak to dej mechanovi!!! Pochybuji že se ti podaří nalepit to přesně na stejné místo jako to bylo... No práve aj z toho dôvodu čo si spomenul som ich poslal. Sú to Maurice Lacroix Masterpiece Grand Guichet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
relativ Odesláno 23. června 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 23. června 2011 Hodinky opravené k mojej úplnej spokojnosti vďaka Mechanovi. Je pravda, čo sa o ňom píše... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se