Přejít na obsah

Oprava ciferníka

Doporučené příspěvky

Pri servisovaní hodiniek mi zistili uvolnený ciferník. Na zadnej strane ciferníka sa ulomili "fúziky". Vraj sa to nedá opraviť, iba vymeniť ciferník za nový, ale ten je drahý. Hodinky sú poskladané a funkčné, preto nemôžem doložiť foto chybnej časti.

Dokáže niekto pripevniť dva fúziky o priemeru cca 0,5 a dižky 3mm na striborný ciferník tak, aby to nebolo poznať na hornej strane?

Aké iné riešenie by ste zvolili?

Jeden hodinár mi navrhol kúpiť si fake a z neho vybrať ciferník, ale to mi hnusí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud nepomáhají lepidla (to chápu, fúziky jsou velmi malé a je na ně celkem tlak), tak bych zkusil najít ochotného zlatníka a zkusil to přiletovat nějakou nízkoteplotní pájkou, to by držet mohlo a ciferník to snad nepoškodí. Ale nejspolehlivější oprava bude koupit nový ciferník.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Pri servisovaní hodiniek mi zistili uvolnený ciferník. Na zadnej strane ciferníka sa ulomili "fúziky". Vraj sa to nedá opraviť, iba vymeniť ciferník za nový, ale ten je drahý. Hodinky sú poskladané a funkčné, preto nemôžem doložiť foto chybnej časti.

Dokáže niekto pripevniť dva fúziky o priemeru cca 0,5 a dižky 3mm na striborný ciferník tak, aby to nebolo poznať na hornej strane?

Aké iné riešenie by ste zvolili?

Jeden hodinár mi navrhol kúpiť si fake a z neho vybrať ciferník, ale to mi hnusí.

Vezmi nějakej starej dezolátní ciferník, vystřihni z něj nožku i s kusem plechu okolo, ten plech zapiluj pilníkem do tenka a nalep to epoxidem na ten opravovanej.
Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...