Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nord Zeitmaschine Variocurve - retrográdní zobrazení minut pomocí výkyvné asymetrické ručky a k tomu dva doplňkové ciferníčky na okrajích.

Hodinky se mi moc nelíbí, ale tvůrce má můj obdiv.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Chvíli jsem musel studovat, kde a co jaký ukazatel vlastně znamená, dát mi tohle někdo do ruky bez té ilustrace, tak asi nebudu schopen říci, kolik je vlastně hodin Posted Image Taky by mne zajímalo, co vlastně přesně dělají ty ciferníčky (45,50 a 5,10) po stranách, že by se pootáčely, aby na ně ručička dosáhla?

Jinak mám rád podobné experimenty, třeba Urwerk je taky super.Posted Image

• po měsíci...
Odesláno (upraveno)

Taky by mne zajímalo, co vlastně přesně dělají ty ciferníčky (45,50 a 5,10) po stranách, že by se pootáčely, aby na ně ručička dosáhla?

Myslím, že při tom "vysouvání a zasouvání" dělá ručička v čase jen malý pohyb, atak aby to bylo čitelnější, jde jí "subciferník" naproti/od ní - jinak myslím, by tam indexy byly hodně našťouchaný u sebe. Zajímá mě. zda se ty ciferníčky hýbou pořád, nebo stojí a v pohybu jsou až přijde jejich chvíle... :)

A vzhledově se mi taky moc nezamlouvají, ale kdoví jak to udělat líp a hlavně - ta mechanika je neuvěřitelná... ... takže ve finále by mi nevadily.... :D

EDIT: tak se hýbou pořád, viz. http://www.nord-zeitmaschine.ch/a-de/a-Variocurve/VC-video/vc-video-en.html

Upraveno uživatelem Radim01
Odesláno

Ta animace je moc zajímavá - a v pravo dole ten ukazatel ukazuje co? datum?

Jinak ty Cyclos mají chytře jednoduchý systém! ( myšleno co do zobrazení, ne strojovny :) )

• po měsících...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...