humidor Odesláno 24. května 2011 Nahlásit Odesláno 24. května 2011 Tak jsem si konecne dopral svoje vysnene Carrery.Mam dotaz - a snad ne problem:Mam je cca 3 tydny a od te doby jsem je prakticky nesundal z ruky, jen na noc.Sejmula me ale njk viroza, a proto jsem hodinky odlozil na stolek. Nesledoval jsem to nijak prisne, ale mam dojem, ze se zastavili cirka za dva dny - mozna o neco driv.Proto jsem je vzal, naridil aktualni cas, parkrat s nima pohoupal - a zase je odlozil na stolek.Prestaly jit po 5ti hodinach.Proto jsem si je dal na vecer u televize na ruku (jasne, moc jsem s rukou pravda nehybal). Prezily noc - a rano se opet zastavily.Je to normalni?Musej se "hejbat" hodne a dlouho, aby se jakoze "natahly" poradne - a vydrzely ony vyrobcem proklamovane minimalne dva dny? Ve dnech, kdy je mam na ruce, je jejich chod bezproblemovy a presnost prekvapujici, cca -10 vterin za 24 hodin. Jak funguje samonatah v jejich strojku?Ono tocici se / pohybujici se "kyvadelko" či disk (zkratka to, co zespoda ve strojku pri pohybu rotuje), se toci snadneji na jednu, nez na druhou stranu. Ma to tak byt?Zalezi pri samonatahu na delce a smeru jeho pohybu? Plati logika, ze cim vice onen disk rotuje, tim vice se hodinky natahuji - nebo staci pro dostatecny natah i jen mirny pohyb - tedy jen pohupovani zprava doleva? Omlouvam se za mozna laicky popis, jsou to moje prvni mechanicke hodinky, ale treba mi to nekdo ze zkusenych objasni... Dekuju!
humidor Odesláno 24. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 24. května 2011 A mel bych jeste jeden dotaz.Vysvetli mi nekdo ciselne oznaceni kazdych hodinek?Poznam podle cisla, o jaky typ se jedna? A jak? Ja mam CV2014-2 RKB0387.To prvni je modelova rada? Vetsina Carrer tady ma CV 2010. Co to znamena? Ze ja mam novejsi model?A to druhe cislo znaci co?Dekuju za vysvetleni, prolejzam cele Tag forum od shora dolu, ale nemuzu odpoved nikde najit...
relativ Odesláno 24. května 2011 Nahlásit Odesláno 24. května 2011 Ja mám CV2014 bez tej -2, tie sú predchodcom tvojich. CV2010 je iný model hoci podobný s tým istým strojkom. Je ich veľa variácií. Aj u calibra 16 sa najprv robili plné rotory, potom "deravé". Najprv boli užšie kovové náramky, potom širšie. Myslím, že aj vodotesnosť sa menila z 50 na 100m. Môj má presnosť cca +3s/deň. Keď ich nenosím /napr. v so-ne/,tak si ich natiahnem. Vraj jedna otáčka 1 hod. Tá výdrž, čo opisuješ je normálna.
humidor Odesláno 25. května 2011 Autor Nahlásit Odesláno 25. května 2011 Ja mám CV2014 bez tej -2, tie sú predchodcom tvojich. CV2010 je iný model hoci podobný s tým istým strojkom. Je ich veľa variácií. Aj u calibra 16 sa najprv robili plné rotory, potom "deravé". Najprv boli užšie kovové náramky, potom širšie. Myslím, že aj vodotesnosť sa menila z 50 na 100m. Môj má presnosť cca +3s/deň. Keď ich nenosím /napr. v so-ne/,tak si ich natiahnem. Vraj jedna otáčka 1 hod. Tá výdrž, čo opisuješ je normálna. Aha, diky za info. Vubec jsem nevedel, ze se automaty smej / daj natahovat. Blbej dotaz: jak? Korunkou pohybem od sebe to nejde (mam obavy, abych tam neco neprerval). Pohybem k sobe to jde, dela to jemne cvakani - to je ono?
railmaster Odesláno 25. května 2011 Nahlásit Odesláno 25. května 2011 Prečo by to nešlo? Je tam bežná ETA 7750 s možnosťou ručného náťahu. Na jednu stranu k sebe je voľnobeh, od seba ich naťahuješ. Pri občasnom natiahnutí korunkou by som sa nebál. Ak však nenosíš hodinky pravidelne a samonáťah na nepretržitú prevádzku nestačí, zvážil by som kúpu Watchwinderu.
bandicoot Odesláno 25. května 2011 Nahlásit Odesláno 25. května 2011 humidor: 7750 má jen jednostranný nátah (na druhou stranu je volnoběh rotoru), tenhle kalibr skutečně potřebuje víc pohybu pro natažení, při běžném kanclživotu se hodinky mnohým nenatahují dostatečně a nevydrží do rána. Aby šly do rána, určitě je třeba je aspoň třetinu dne mít na ruce. Pokud je nosíš jen pár hodin denně, spíš než nějaký zběsilý vrtění v ruce bych je dotahoval růčo.
Beneeto Odesláno 14. června 2011 Nahlásit Odesláno 14. června 2011 Nedovolím si komentář, že komu se nenatáhne na ruce automat při běžným nošení, tak by se měl nechat vyšetřit jestli už včera nezemřel. To ber s humorem.. Mám 7750 v TH a běžně se při manažerském máchání rukou natáhnou nejen na noc, ale i na sobotu a kousek neděle. Na ruce cca 12-13 hod denně. Jinak rukou se daj normálně natahovat a přetáhnout nejdou. Klidně si je30x natáhni.
Motor Odesláno 4. července 2011 Nahlásit Odesláno 4. července 2011 Přesně tak jak se tu povídá musím taky ručně dotahovat mám dvoje od TH a celý den na ruce je nemám na večer vždy musím dotahnout.
bedja Odesláno 9. července 2011 Nahlásit Odesláno 9. července 2011 (upraveno) ...jsem čerstvý a šťastný majitel...a jelikož jsem je sundal z ruky až dnes a to jen kvůli tomu, že jsem vzal na koupaliště G-Shocky..je pro mě informace s možností dotáhnutí cenná.. ...nemám je na ruce cca 23 hodin a běží pořád jako "švýcary".... Upraveno 9. července 2011 uživatelem bedja
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se