Přejít na obsah

Nautilus Submarine

Doporučené příspěvky

Odesláno

Začnu trochu ze široka ...

Ve chvíli, kdy se zde začala řešit limitka přesýpacích hodin ve stylu kapitán Nemo, mě napadlo, že bych měl rád něco v podobném duchu na ruce.

Už nějaký čas pracujeme s Lukem (a pro rady chodime za Kubsonem) nad designem a technickým řešením takových hodinek. Měla by to být pocta J. Verneovi (myslím, ze tady nebude jediný člen, který jako kluk nečetl 20 tisíc mil pod mořem), z čehož vychází název projektu Nautilus Submarine (nikoliv Submariner !!!). Tedy ponorka, resp. okno do ponorky ztvárněno tak, jak jej známe z ilustrací výše zmíněné knihy.

Stav projektu je v současné chvíli takový, že máme zadánu výrobu prototypu pouzdra, které by mělo být cca do konce července. Poté budeme vědět, zda jsme schopni takový projekt dotáhnout zdárně do konce. Pouzdro by mělo být leštěné celo-ocelové (včetně lunety a nýtů) o průměru 42mm a tloušťce 11-13mm dle použitého strojku. Momentálně diskutujeme o Unitasu 6498 s mimostřednou vteřinovkou na pozici "6". Černý ciferník s plastickými indexy či číslicemi.

V tuto chvíli nás zajímá, zda by se zde našel dostatečný počet zájemců, kterým se tento projekt líbí a kteří se s námi na něm budou chtít podílet. Tzn. společně dotáhnout do konce ciferník, ručky, atd. Cenu hodinek nemám ještě přesně vyčíslenu, ale neměla by přesáhnout 18.000,- Kč. Termín je v tuto chvíli rovněž těžké stanovit, předběžně hovoříme o vánocích, ale s rezervou bych to viděl na 2-3/2012

Co Vy na to ?

Nautilus-0.jpg

Nautilus-1.jpg

Nautilus-2.jpg

... a pokud to nevyjde, tak si aspoň zablbnem :)

• Odpovědi 546
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Viktore už zase...? :thumbsup_anim: No za mne určitě ano - jen bych se optal, jestli je 42mm konečná velikost (co třeba kompromis 43 ;) ?), jestli se případně přemýšlí i o verzi s automatem a zda se počítá s "původním" tahem?

Návštěvník Tada
Odesláno

Ručky by to mělo mít jak pradědovi pendlovky a číselník zrovna tak.

Odesláno
  V 8. 6. 2011 v 20:26, 'ricous' napsal:

jestli je 42mm konečná velikost (co třeba kompromis 43 ;) ?)

Velikost 42mm je konecna, jak jsem zminil, prototyp pouzdra je jiz ve vyrobe. Viditelny prumer ciferniku je 33mm, coz je imho dost.

V 8. 6. 2011 v 20:26, 'ricous' napsal:

jestli se případně přemýšlí i o verzi s automatem a zda se počítá s "původním" tahem?

Varianta s automatem je take ve hre, ale libi se nam ta mimostredka, dalsimi duvody je cena strojku.
Odesláno
  V 8. 6. 2011 v 20:39, 'lib' napsal:

A jste přesvědčeni o manuálním nátahu a šroubovací korunce, což by asi model Submarine měl mít? Já vím, Radiomiry to tak taky mají, ale ....

Maji to byt spis volnocasovky nikoliv potapky, vodotesnost nebude nijak zavratna, tudiz o sroubovaci korunce neuvazujme, jde o pomerne slozite technicke reseni ve vyrobe.
Odesláno

líbí se mi automat, mimostředka i volnočasovka, bral bych tam odkaz na povrch ponorky..nýty, pláty i na cifru..raději bych světlý ciferník..

návrh vteřinovkového okruží

Posted Image

Odesláno

Baker: no jo no, musel jsem to zkusit... :P Tak rejpnu jinde - u nápisu Nautilus Submarine Limited Edition bych změnil font. Tenhle je moc moderní. A udělat cifr ve stylu vlnovek na bondovkách? Původní ilustrace verneovek od De Neuvilla, Rioua, de Montauta, Benneta (a já nevím koho ještě, koukal jsem jen do 4 knížek) jsou takové "čárkované". Tenhle styl používal i Karel Zemena ve svých zfilmovaných verneovkách a dost se mi to líbí.

Odesláno
  V 8. 6. 2011 v 20:57, 'ricous' napsal:

Baker: no jo no, musel jsem to zkusit... :P Tak rejpnu jinde - u nápisu Nautilus Submarine Limited Edition bych změnil font. Tenhle je moc moderní. A udělat cifr ve stylu vlnovek na bondovkách? Původní ilustrace verneovek od De Neuvilla, Rioua, de Montauta, Benneta (a já nevím koho ještě, koukal jsem jen do 4 knížek) jsou takové "čárkované". Tenhle styl používal i Karel Zemena ve svých zfilmovaných verneovkách a dost se mi to líbí.

Vlnky tam bejt nemuzou-kdyz to ma bejt vokno tak bys mel v ponorce vodu vole.

Odesláno
  V 8. 6. 2011 v 21:01, 'Princ Milis' napsal:

Vlnky tam bejt nemuzou-kdyz to ma bejt vokno tak bys mel v ponorce vodu vole.

Já bych měl holt model s opačným pojetím okna, koukal bych ven do vody...
Odesláno

ale hlásím se do fronty taktéž a pokud se to podaří, pak to bude jedinečný kousek s odkazem

ciferník byl mohl být ve stylu DNA od JR...samo ne kopie, ale stylovat to do směru ponorky jako takové..ono i na raketě, na kresbách v knihách Verneho je podobný vzor - nýtovaný plech..

Odesláno
  V 8. 6. 2011 v 21:02, 'jankoxxx' napsal:

a co tak puzdro typu sudok? mne tieto hrany k nemovi moc nejdu..

tak von tady Baker pise vo prototypu a furt nekdo: tricet vosum, soudek...

Odesláno
  V 8. 6. 2011 v 20:50, 'Baker' napsal:

Maji to byt spis volnocasovky nikoliv potapky, vodotesnost nebude nijak zavratna, tudiz o sroubovaci korunce neuvazujme, jde o pomerne slozite technicke reseni ve vyrobe.

Dobře, uvidíme! Zájem by i mohl být, ale pod 100m asi nepůjdu.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...