Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

cely cas mi nedal spat jeden inzerat ze predam rolex rok vyr 1970..fotky uplne o nicom hovorim si bud je to blazon alebo si niekto robi srandu...vytocim cislo ci je to tak a ono je to naozaj tak..hovorim si pojdem tam pozret na ne za to nic nedam..dojdem na stretko prisiel starsi pan na ruke nejake omegy stare..ze nema peniaze a chce toto predat,pozeram na ne..rolex neviem posudit tak hop sa znalcovi ze nech to pozre..mne sa osobne nezdali predsa len su stare a samozrejme osuchane..znalec na ne pozera najskor hmata potom luba potom kadeco az nakoniec vytahuje nadstavec a hodinky otvara s konecnym verdiktom ze su to originaly zhruba 50 rocne..podla jeho vyjadrenia stare sunky..takze slovo a vnutorny pocit mi hovori ze co kup to zijes iba raz..tak mi pribudli vintazne ROLEX oyster perpetual datejust..ale potrebovali by vylestit.. :sleeping_03anim:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Peknej ulovek! Takhle osobne to je urcite mnohem prijemnejsi, nez kdyz je 'prodava' postak.

Co by me taky zajimalo, je vysvetleni, proc vetsina zarytych rolexaku jako Cyber apod. odmita u techto vintage kousku prelesteni. Je to jenom v tom, ze to 'ubira' z materialu pouzdra, nebo co? Kdyz clovek koupi used kousek, tak prece ty sramy nejsou jeho, takze tady aspekt souziti nefunguje.

Odesláno

Leštění a broušení pouzdra ničí tvary, otupuje hrany a samozřejmě zmenšuje velikost pouzdra, přičemž jediný pozitivní efekt tohoto vylepšení je pocit nepoučeného novomajitele a to ještě jen do prvního škrábance. Proto se taky u vintage kusů cení never polished, ceny jsou tam o mnoho desítek procent vyšší, než ušmoulané, a voleštěné hodinky po mnoha nepoučitelných majitelích. Osobně si myslím, že pokud někdo nabízí hodinky starší jak jeden, dva měsíce se slovy - bez jediného škrábanečku, tak se jim obloukem vyhnu - protože to je pro mě známka toho, že prošly u předchozího majitele šmudláním, a patláním. Jiná je situace pokud desetileté hodinky prošly po generálním servisu profesionální péči, včetně leštění a broušení.

Odesláno

Moc hezký, Já bych je ani neleštil, jen vyměnil tah, sklo a nechal udělat servis stroje.

To by mohlo stacit, novy sklo a naramek udelaji hrozne moc. Jen bych jeste doporucil novou korunku, krcek a tesneni, ty vypadaji hned po skle nejbidneji. Proste naramek a komplet zajisteni WR (to u Rolexu znamena prave vymenu tesneni, skla a komplet ustroji korunky), zabijes tim dve mouchy jednou ranou - vzhled i vodotesnost.
Odesláno

To by mohlo stacit, novy sklo a naramek udelaji hrozne moc. Jen bych jeste doporucil novou korunku, krcek a tesneni, ty vypadaji hned po skle nejbidneji. Proste naramek a komplet zajisteni WR (to u Rolexu znamena prave vymenu tesneni, skla a komplet ustroji korunky), zabijes tim dve mouchy jednou ranou - vzhled i vodotesnost.

Bez náramku s korunkou, sklem, krčkem, těsněním, a seřízením by jsi se měl dostat pod 5.000,- Kč. Hlavně nešmudlat !!!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...