Přejít na obsah

Nautilus L.E.

Doporučené příspěvky

Chlapi, já teda nevím, co to tady citujete.

To, že se prodává model ponorky Nautilus se 4-listou vrtulí znamená co? Zhola nic, řekl bych.

V knize ten počet listů specifikován není, ne? Takže cokoliv si vygooglujete, je blábol bez návaznosti na originál.

Pokud je počet listů šroubu v knize specifikován, tak se omouvám, asi jsem to zapomněl.

Pamatuju si, že šroub měl průměr 6 metrů a točil se rychlostí 120 otáček za sekundu. Nautilus dosahoval rychlosti 50 mil za hodinu, což nedosahují ani dnešní atomové ponorky :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 2,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Tak pokud tedy šest listů (páč i to je asi "historicky" možné), chtělo by to nejspíš upravit tvar, aby nebyl moc moderní.

Vybraná varianta je sice hezká, ale zabíjí to totálně tu vazbu na historii, byť třeba smyšlenou.

Co například nějak takhle ?

Zdroj: http://www.mobilis-in-mobile.fr/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=91

P.S. Omlouvám se tímto Bakerovi, nechci zpochybňovat hlasování, ani "ničit" něčí práci.

Jen reaguji na diskuzi. Samozřejmě toužím jako každý, kdo se účasní, po nejlepším možném výsledku našeho snažení.

Od té vrtule se bude odvíjet vše ostatní. K moderní vrtuly už nenapasujem "historický" ručičky !

post-7085-083188700 1308198915.jpg

Odkaz ke komentáři

Někdo dával do minulého vlákna fotku hodinek s podobnou vrtulí a na jedné lopatce byla tečka - pro případný odečet vteřin. Nebylo by dobré něco podobného i tady na té naší? Tečka nebo čárka je celkem jedno.

Určitě bylo. Tak nějak počítám s tím, že automaticky bude vybraná "vrtule" doplněna o tečku (čárka by byla myslím fuj) v barvě ciferníku.

Ale třeba se ukrutně pletu.

Odkaz ke komentáři

Taky jsem přehodnotil, čím jednodušší, tím lepší. Indexy by možná stačily po 10 vteřinách, nebo podobně. Jenom nějaké nenápadné samozřejmě - třeba chobotnice :oneeyed02: (to je ftip.....)

Mohl by PROSÍM Princ Milis odstranit své hlasování, aby nám v tom tady nedělal bordel? Děkuji.

Odkaz ke komentáři

Varianta "D" mi spíše připomíná vrtuli od větráku než lodní šroub. Takže Hlas nechávám na varintě "B".

A určitě by se nemělo nic na vrtuli označovat ( čárka, tečka ) aby to bylo hezky čisté , snad nikdo nebude chtít odečítat na těchto hodinkách čas přesně na sekundy. :rolleyes:

Aby pak z toho nebyl cirkusový kolotoč.

Odkaz ke komentáři

Honzo, tak tohle je fakt dobrý! Díky!

Na tom tvé odkazu je model ponorky tak, jak jsem si ji představoval při četbě knihy. Prostě taková podmořská vzducholoď doutníkového tvaru.

Ta vrtule sice vypadá taková moc odkrytá a zranitelná, ale třeba při boji s krakaticí byl šroub zastaven jejím rohovitým zobákem, takže odkrytý být musel.

Opravil jsem hlas na déčko, tahle starodávná vrtule je super!

Indexaci na vrtuli nééé. Já vážně nebudu potřebovat vědět, jestli je 7:50:02 nebo 7:50:22.

Odkaz ke komentáři

Chlapi, já teda nevím, co to tady citujete.

To, že se prodává model ponorky Nautilus se 4-listou vrtulí znamená co? Zhola nic, řekl bych.

V knize ten počet listů specifikován není, ne? Takže cokoliv si vygooglujete, je blábol bez návaznosti na originál.

Pokud je počet listů šroubu v knize specifikován, tak se omouvám, asi jsem to zapomněl.

Pamatuju si, že šroub měl průměr 6 metrů a točil se rychlostí 120 otáček za sekundu. Nautilus dosahoval rychlosti 50 mil za hodinu, což nedosahují ani dnešní atomové ponorky :)

Podrobnější specifikace je zde , už jsem to psal výše, ale, samozřejmě, není žádoucí držet se slepě něčeho, co by výsledný vzhled hodinek pokazilo.

Odkaz ke komentáři

Podrobnější specifikace je zde , už jsem to psal výše, ale, samozřejmě, není žádoucí držet se slepě něčeho, co by výsledný vzhled hodinek pokazilo.

Ale tu specifikaci někdo vytvořil dodatečné podle své fantazie, ne?

Mám pocit, že Nemo o počtu lopatek šroubu nepsal, nebo si to alespoň nepamatuji.

Já se asi blbě vyjadřuju, ale pokud chceš citovat specifikaci, pak sem hoď screen z knihy a ne z nějaké sci-fi stránky vytvořené před pár lety. Snad mi rozumíš, jak to myslím.

Odkaz ke komentáři

Až teď jsem viděl variantu "D" a trochu se bojím "sekaného pohybu", zůstávám u "B".

mimojiné, když jste tady probírali tu "mušli" :) možná by pro ni správné místo bylo pod vrtulí, při otáčení to nemusí vypadat špatně a zároveň to nebude jak limitka National Geographic..;)

Odkaz ke komentáři

Na první pohled mi ta varianta D přišla hnusná. Ale čím déle se na ni dívám, tím víc mi z toho leze opravdu Nautilus z těch starých ilustrací. Takže měním své hlasování na variantu D.

Jinak jsem proti jakýmkoliv tečkám či čárkám na vrtuli a vteřinovým indexům. Ta vrtule by měla svým pohybem indikovat jen to, že Nautilus pluje, nic víc...

Odkaz ke komentáři

Jinak jsem proti jakýmkoliv tečkám či čárkám na vrtuli a vteřinovým indexům. Ta vrtule by měla svým pohybem indikovat jen to, že Nautilus pluje, nic víc...

S tímhle souhlasím. Ani ve slabých chvilkách nechci u těhle hodinek sledovat přesnost. Navíc by to nevypadalo dobře, kdyby byla jedna z lopatek označena.
Odkaz ke komentáři

A nemohl by, pro vyčištění hlasování, "vedoucí akce" poslat těm, co nemají v hlasování co dělat, SZ se žádostí o smazání svého hlasu? Třeba se sem zpětně nedívají a nevědí, že matou výsledky.

Chlapi, nemuzete si to vzit nekdo na starost? Mam i jinou praci nez chronomag :D

Diky.

Odkaz ke komentáři

Až teď jsem viděl variantu "D" a trochu se bojím "sekaného pohybu", zůstávám u "B".

mimojiné, když jste tady probírali tu "mušli" :) možná by pro ni správné místo bylo pod vrtulí, při otáčení to nemusí vypadat špatně a zároveň to nebude jak limitka National Geographic..;)

Pokud se shodneme na tom, že má řešení ciferníku napodobovat/naznačovat odplouvající(vzdalující se) ponorku, tak je IMHO loděnka po vrtulí nežádoucí. (nebude to hezké, jde to proti smyslu záměru)

A k tomu trhavému pohybu. Mimostředky ho mají většinou krásně plynulý. Neznám tento strojek a nevím jak je to konkrétně u něj.

Jen vím, že to s tvarem vteřinovky nemá co dělat (myslím tím, že pokud se "trhavě" pohybuje 5, nebo 6 nebo 7 listů vrtule, je to fuk).

Takže Bakere, jak plyne nebo neplyne vteřinovka toho Unitasu ?

Odkaz ke komentáři

A k tomu trhavému pohybu. ... jak plyne nebo neplyne vteřinovka toho Unitasu ?

Vteřinovka Unitasu moc neplyne. Má frekvenci pouhých 18.000Hz. Ale bylo by řešení: dáme tam Spring Drive a hned máme kontinuální pohyb. Stačí přidat jednu nulu do rozpočtu...B)
Odkaz ke komentáři

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...