Petr_P Odesláno 14. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2011 (upraveno) To je naprosto úžasné video. Hlavně v závěru, jak ta ruka s hodinkami Ball vyjede z propasti a zachytí se za převis. Kdych taky uměl zadržet dech pod vodou na 9 minut a nebál bych se žraloků , tak bych taky vyrazil na Bahamy (či do Rudého moře nebo Thajska), kde ty nádherný videa z propastí točí. A jedno reklamní video od Breitlingu s Herbertem Nitschem. Vždyť potápění bez přístroje je tak snadné (pro někoho). http://www.youtube.com/watch?v=5N7fJec4jjQ Upraveno 14. srpna 2011 uživatelem Petr_P
Petr_P Odesláno 19. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2011 V dávných počátcích Chronomagu jsem objevil jeden zajímavý příspěvek týkající se vodotěsnosti a rosení sklíčka. Je na to nesmírně zajímavé čtení. A protože se to přímo týká toho, kvůli čemu vzniklo zdejší vlákno, tak si to podle mě zaslouží být znovu připomenuto. Některé věci v tom příspěvku na mě působí jako z jiného (lepšího) světa. Například hlídání vlhkosti vzduchu při zavírání hodinek či využívání fénu místo drahého (ale mnohem přesnějšího) specializovaného ohřívacího přístroje. Snad si to tady jeho autor (ssykora) přečte a ozve s dalšími zkušenostmi z poslední pětiletky.
African Odesláno 22. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 22. srpna 2011 Tak mi psal kámoš, že jeho Chrono Aquaracery o víkendu pokořily při Cave diving hranici 80 metrů a no problém" Já s nimi byl dnes poprvé plavat mezi kapříky, +- 1 metr hloubky a také zatím no problém Je to ale divnej pocit je zase mít pod vodou"
Harry Odesláno 30. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 Dnes: 5 let staré Fortis Cosmonauts 610.22.158, které nikdy neviděly servis a jsou to "otloukánky" na hrubé zacházení - 32m potápění vše OK...
Petr_P Odesláno 30. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2011 Tak mi psal kámoš, že jeho Chrono Aquaracery o víkendu pokořily při Cave diving hranici 80 metrů a no problém" Dnes: 5 let staré Fortis Cosmonauts 610.22.158, které nikdy neviděly servis a jsou to "otloukánky" na hrubé zacházení - 32m potápění vše OK... Nějaká fota v "plné polní" z akce by nebyly? Nemusí to být ani detail na hodinky.
African Odesláno 31. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 31. srpna 2011 To Per_P: Písnu mu" Myslím, že při Cave Diving asi moc nefotí, že má trochu jiné starosti , jelikož s tím začíná. Ale jiné z akce určitě pošle, nebo já v Lednu
Harry Odesláno 6. září 2011 Nahlásit Odesláno 6. září 2011 Nějaká fota v "plné polní" z akce by nebyly? Nemusí to být ani detail na hodinky. Mohu prozatím pouze dodat toto vídeo Není to nic zázračného, jen jsem zkoušel novou hračku pod vodou...
Návštěvník Chilliluk Odesláno 26. března 2012 Nahlásit Odesláno 26. března 2012 (upraveno) Tak jsem si pročetl celé téma zajímalo by mne, kolik z těch, kteří považují za podvod chtít od potápěčských hodinek za 40000,- Kč, aby vydržely potopení do kýble s vodou, se živí prodejem hodinek A jako ponaučení si z toho beru, že si nebudu kupovat hodinky za desítky tisíc, a už vůbec ne pokud podstatná část té sumy bude odůvodňována vodotěsností, protože se zdá, že technické možnosti lidstva stále ještě nejsou tak daleko, abychom mohli po jakémkoli výrobci chtít opravdu vodotěsné hodinky bez spousty různých "ale". Jsem rád, že se firma v tomto případě zachovala důstojně a opravu uhradila, jak je vidět, slušné firmy mající soudnost ještě existují..ono by možná stálo za to uvažovat nad tím, jestli by si hodinky za 40 litrů nezasloužily třeba řekněme 5-ti letou záruku Zase to vyhrály moje hodinky s kalkulačkou, které sundám na pláži před vstupem do vody a až se vrátím, s největší pravděpodobností tam pořád ještě budou Upraveno 26. března 2012 uživatelem Chilliluk
Návštěvník Chilliluk Odesláno 26. března 2012 Nahlásit Odesláno 26. března 2012 ...a ještě něco...myslíte si, že v halách s výrobními linkami, kde se sekají jedny hodinky za druhými, není žádná vlhkost vzduchu nebo že tam je vakuum? Je tam normální, řekněme aspoň 50% vlhkost vzduchu, což znamená, že uvnitř hodinek je vlhkost už při kompletaci, která je ale tak malá, že se objeví jen při vystavení extrémnímu rozdílu teplot (z horka do zimy). To je prostě normální věc, které dosáhnete, pokud hodinky nahřejete třeba fénem a pak dáte na chvíli do studené vody..ta vlhkost by ale měla cca do dvou minut zmizet, protože když nezmizí za krátký časový úsek, znamená to, že už je jí tam moc a pravděpodobně došlo k porušení vodotěsnosti. Vsadím se, že i ti, kteří zapřísáhle tvrdí, že se jim hodinky nikdy neorosily, si toho prostě jen nevšimli, protože vlhkost zmizela do minuty.
Jay Doll Odesláno 26. března 2012 Nahlásit Odesláno 26. března 2012 Chililuku, tak zkus místo teoretizování udělat praktický test. Já si troufám tvrdit, že když zahřeješ Rolex Submariner nebo třeba Omega Seamaster fénem a pak je strčíš do ledové vody, tak se ti sklíčko zevnitř neorosí
Petr_P Odesláno 26. března 2012 Nahlásit Odesláno 26. března 2012 Ideální na tento typ pokusů je Rolex DEEPSEA SEA-DWELLER. Díky 5,5 mm tlustému sklu a masivnímu pouzdru je to pro každý fén skutečná výzva.
railmaster Odesláno 26. března 2012 Nahlásit Odesláno 26. března 2012 Kondenzačný test, ktorý robia v servisoch, by mal každého nositeľa potápiek uspokojiť. Žiadna vodotesnosť nie je večná, tesnenie vplyvom teploty a tiež kyslého prostredia starne. Hodinár mi ukazoval staré tesnenie z mojich Orientov - lámalo sa na kúsky. Ak divery pôjdu naozaj pod vodu, raz ročne by sa mali otestovať.
Petr_P Odesláno 26. března 2012 Nahlásit Odesláno 26. března 2012 ...Hodinár mi ukazoval staré tesnenie z mojich Orientov - lámalo sa na kúsky. Ak divery pôjdu naozaj pod vodu, raz ročne by sa mali otestovať. Jak bylo to těsnění staré? Nějaká sauna, hodně UV záření (tropy, velehory, zapomentué na sluníčku,...), atd?
railmaster Odesláno 26. března 2012 Nahlásit Odesláno 26. března 2012 (upraveno) Jak bylo to těsnění staré? Nějaká sauna, hodně UV záření (tropy, velehory, zapomentué na sluníčku,...), atd? Hodne staré , za cca 20 rokov druhé pretesnenie. Do vody sa dostali len prvé 2 roky od kúpy a tiež tak po pretesnení. Pretesňoval som, keď sa začali mlžiť pri náhlej zmene teploty. Sú čerstvo pretesnené, ale do vody sa už nedostanú. Je to pre mňa pamiatka - moje prvé automaty. Inak cca 10 rokov denne nosené, dovolenky, more atd. Upraveno 26. března 2012 uživatelem railmaster
Návštěvník Chilliluk Odesláno 26. března 2012 Nahlásit Odesláno 26. března 2012 Chililuku, tak zkus místo teoretizování udělat praktický test. Já si troufám tvrdit, že když zahřeješ Rolex Submariner nebo třeba Omega Seamaster fénem a pak je strčíš do ledové vody, tak se ti sklíčko zevnitř neorosí Co na to napsat...možná zrovna tyhle se neorosí, mně se G-shocky za 1500,-Kč orosily..no ale od Rolls Royce bychom taky očekávali víc spolehlivosti než, řekněme, od Dacie Logan, s ohledem na cenu...toto vlákno dokládá, že tomu tak být nemusí. Takže když je něco předražené a já na to pořádně nemám a vydal bych za to peníze, které potřebuji někde jinde daleko víc, nemá smysl si to kupovat, protože mi stejně nikdo nezaručí, že to nakonec nebude šmejd..kdyby bylo zaručeno, že taková věc vydrží desítky let a pokud ne, někdo by mi tu věc opravil zdarma, dalo by se o tom uvažovat (zapalovač Zippo má např. doživotní záruku), ale jak je vidět, klidně to může být šmejd a někdo řekne: "vždyť je už půl roku po záruce, tak co jsi čekal" ..to je pro mne poučení.
sibirnaya Odesláno 27. března 2012 Nahlásit Odesláno 27. března 2012 Co na to napsat...možná zrovna tyhle se neorosí, mně se G-shocky za 1500,-Kč orosily..no ale od Rolls Royce bychom taky očekávali víc spolehlivosti než, řekněme, od Dacie Logan, s ohledem na cenu...toto vlákno dokládá, že tomu tak být nemusí. ja teda bych od rolls royce vic spolehlivosti neocekaval, nez od loganu. je tam eletriky jak nam.dany, tam se ti neco rozjebe raz dva. lidi si to nekupujou, ze je to 100% spolehlivy, ale ze je to znacka a otazka spolecenskyho statusu. ronaldovi se ted taky vym.dalo mesic stary lambo - shit happens - tvrdit, ze se to tim padem stane vsem, je chujovina, stejne jako tvrdit, ze kdyz se to nestalo me, tak se to nemuze stat jinymu. tvoje srovnani jsou postaveny na hlavu..
Návštěvník Chilliluk Odesláno 27. března 2012 Nahlásit Odesláno 27. března 2012 Jde o to, že od hodinek za 40000 očekává člověk logicky víc než od těch za 1500, to je všechno. Pokud se ty za 40 litrů rozbijou, očekávám také větší vstřícnost prodejce s tím něco dělat, což v tomto případě tak bylo a je to jen dobře. Jen jsem chtěl reagovat na názory typu "vždyť si za to vlastně můžeš sám, neměl jsi s nima lézt do vody".
DavidC3 Odesláno 17. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2012 (upraveno) Tak sem přečetl všech 12 stran a zajímavé čtení. Jen co bych k tomu dodal (z vlastní zkušenosti v oboru a dělání vodotěstností) že do sauny bych nebral žádné hodinky ani ted ty tvé po opravě. Jinak gratulace ke kladně vyřízené reklamaci... Upraveno 17. dubna 2012 uživatelem DavidC3
ivan_989 Odesláno 17. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 17. dubna 2012 Tiez som to precital od zaciatku az sem a definitivne som sa utvrdil v tom, ze na leto k vode si kupim nejake Orientky alebo tak daco. A ked sa pokazia, tak nove. A ked sa aj tie pokazia, tak nove.A ked sa pokazia, tak nove.A ked sa pokazia, tak nove.A ked sa pokazia, tak nove.A ked sa pokazia, tak nove. Stale ma to vyjde lacnejsie a budem mat menej stresu pred kupanim, pocas kupania aj po nom.
lobak Odesláno 5. února 2013 Nahlásit Odesláno 5. února 2013 Ja nevím, proč tak zvelicujete účinky sauny na hodinky. V saune přece mám hodinky na ruce a tak se nemuzou ohřát na vic než 45 stupňů. Ochlazovací bazenek nemá pod 5 stupňů. Takže tam jde o rozdíly v teplotě jen čtyřiceti stupňů a to vydrží i hodinky 3 atm. Za více jak dvacet let my potapky seiko vydržely stovky saun a vpohode. Teď jsem je dal po 28mi letech servísovat k Fridlovi. Také mě za ta leta několikrát vykradli skříňku (Podoli), ale hodinky mě nevzali. Zato kamarad takto přišel o SM, protože se je bal vzít do vody. Pak je vždy ještě možna varianta, když si kupuju hodinky nad m? příjmové moznosti, nechat je doma ve skleníku ;-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se