Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,

rád bych se s vaší pomocí dozvěděl více o hodinkách co mám doma.

Netuším co je to za typ, kdy jsou vyrobené, strojek?

Pomozte člověku, co neví o hodinkách naprosto nic :)

Díky moc.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Četl jsem.

Přesto nevím, jestli zrovna tyhle nemají nějakou odlišnost nebo tak něco.

Proto bych rád dostal info zrovna k těmto. Pokud to tedy není zbytečné a tyhle hodinky nejsou pro Vás přítěží :)

A také bych rád věděl v jakém jsou podle Vás stavu, případně o možnosti nechat je opravit, vyčistit. Co opravit atd.

Upraveno uživatelem MartinS
Odesláno

Stav je celkem slušný, vyčistí je pochopitelně každý solidní hodinář a pokud jde o opravu, nenapsal jsi, jestli jsou funkční. Pokud ano, kromě čištění bych s nima nic nepodnikal...

Odesláno

Funkční jsou, nezkoušel jsem o kolik se zpožďují, předbíhají. Vyzkouším.

Pořád mi leží v hlavě ten ciferník, jestli se dá nějak vyčistit, nebo se musí sehnat nový? Jestli se vůbec sežene u hodinek starých více jak půl století?

Odesláno

Ciferník nevyčistíš od ničeho jiného, než od špíny. Stopy času - oxidace - jsou nevratné. Tenhle ale nevypadá zle, jsou mnohem horší. Prostě má patinu, jak se na staré hodinky sluší. I tu špínu bych ale nechal na odborníkovi, někdy benzín nebo alkohol maže indexy, respektive rozpouští lak, kterým je ciferník přetřený.

Odesláno (upraveno)

Díky moc za rady.

Ještě mi vrtá hlavou z jakého materiálu je pouzdro.

Někde jsem se tu dočetl že je celé zlaté, nebo má jen vrstvu zlata ?

Bývá na zadní straně /dýnku/zvenku,nebo zevnitř punc a označení ryzosti,teda značka 585 /14karátů/,nebo 750 /18karátů/.

Edit:Pevo byl rychlejší :smile_anim:

Upraveno uživatelem bohumil.talak
Odesláno

Díky moc.

Nějak mě to s timi hodinkami chytlo, i když jsem se o to nikdy dřív nezabýval.

Hned jak budou penízky tak půjdou do odborných rukou vyčistit a zkontrolovat :).

I když penízků to bude asi dost. Posted Image

Odesláno

Začni tím, že jim obstarej jinej řemínek. Tenhle natahovák ze starejch primek jim musí vhánět ruměnec do ciferníku. Pěkná tmavě hnědá kůže s nějakou strukturou a hned je začneš nosit!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...