Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pred mesicem jsem zacal uvazovat o koupi novych hodinek. Po dlouhou dobu byli jasnym favoritem nasledujici:

http://www.omegawatc...sional/35705000

nez jsem nazivo zahledl Seamaster Planet Ocean:

http://www.omegawatc...-ocean/22015000

vim, ze jde o typove absolutne jine hodinky, ale byla to opravdu laska na prvni pohled.

Ted ovsem resim dilema kde je za koupit za co nejrozumnejsi peniz.

Druha vec je, ze mam trochu strach z AR vrstvy. Udajne je oboustrana a nachylna k poskrabani a jelikoz se na hodinky nechci koukat a chci je nosit tak to muze byt velky problem. Mate s tim nekdo zkusenosti?

Predem diky za rady porady

Odesláno (upraveno)

Ja bych to jeste prehodnotil a šel do klasickejch Moonwatch z tveho puvodniho vyberu - to je proste nesmrtelna klasika a jsou univerzalnejsi. A maj hesalitove sklo, takze se o zadny antireflex nemusis bát Posted Image

Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Ja bych to jeste prehodnotil a šel do klasickejch Moonwatch z tveho puvodniho vyberu - to je proste nesmrtelna klasika a jsou univerzalnejsi. A maj hesalitove sklo, takze se o zadny antireflex nemusis bát Posted Image

To je, ale snadneji poskrabatelne nebo se mylim? To bych musel sahnout po:

http://www.omegawatches.com/gents/speedmaster/professional/35735000

Ty mne davas ja uz jsem rozhidnutej a nechci se zase rozhodovat:-)

Primarne mne jde o to, abych nenaletel a dostal za sve tezce vydelane penize opravdu original.

Proto bych uvital radu kde se porozhlednout a na co si dat pozor. Nemusi byt ani nove jen si chci byt 100% jisty, ze koupim original

Odesláno

Jak píše Frantik. Tady bych se vůbec nerozmýšlel. :smile_anim:

Ja uz prave rozhodnutej jsem.. kluci nedelejte mne vetsi maglajs v hlave nez mam:-)

Odesláno

Tak se rozepiš, co znamená tvoje "chci je nosit" a já ti řeknu, jestli se máš o AR bát.

Samozřejmě je ta vrstva jistý riziko, jinak pěkný hodinky ti domrví pohled na zbytečný šlinc.

Vem si brejle... stopy na AR uděláš při špatným leštění zaprášeným ubrouskem.

Na druhou stranu, pokuk přes AR na cifr je super.

Pokud se přeneseš přes to, že tu a tam ti na AR něco přibude a jednou za x let v rámci servisu si necháš dát nový, tak OK.

Pokud by tě ty šrámy štvaly víc než radost z čirýho pohledu na cifr, tak na to rovnou zapomeň.

Odesláno

Tak co se ptáš, to ti muselo bejt jasný, že ti poradíme.:D

To je jasne, ale ja potrebuji poradit s tou druhou a treti casti..

1) Vi nekdo o problemu s AR u Seamasteru

2) Kde koupit a nenaletet

3) na co si dat pozor abych nenaletel

Ze ja ko.. tam daval i puvodni volbu:-)

Odesláno

To je, ale snadneji poskrabatelne nebo se mylim? To bych musel sahnout po:

http://www.omegawatches.com/gents/speedmaster/professional/35735000

ak sa bojis o antireflex, tak tieto ho maju tiez, tak bacha :)

ja by som sa skor ako o antireflex bal o haselit. Je to maky plast. takze o skriabance budes mat postarane. Pisal si, ze chces hodinky nosit, tak neviem ci by sa ti chcelo tie skrabance lestit prec ( tak lahko ako sa haselit poskriabe, tak lahko sa da aj speci pastami vylestit)

ja by som sa o AR velmi nebal. Je pravda, ze pokriabany vyzera blbo, pretoze to na nom uplne svieti, ale ak ti to tak MOC vadi, je to ich jedina chyba, tak vonkajsi AR sa da odstranit v servise..

to som ti moc nepomohol co? :D no este jedna vec, ktora ti mozno pomoze sa rozhodnut: ked chces hodinky NOSIT, tak planet oceany len das rano na ruku a si ready steady, kdezto speedy musis kazde rano natahovat..

Odesláno

Tak se rozepiš, co znamená tvoje "chci je nosit" a já ti řeknu, jestli se máš o AR bát.

Samozřejmě je ta vrstva jistý riziko, jinak pěkný hodinky ti domrví pohled na zbytečný šlinc.

Vem si brejle... stopy na AR uděláš při špatným leštění zaprášeným ubrouskem.

Na druhou stranu, pokuk přes AR na cifr je super.

Pokud se přeneseš přes to, že tu a tam ti na AR něco přibude a jednou za x let v rámci servisu si necháš dát nový, tak OK.

Pokud by tě ty šrámy štvaly víc než radost z čirýho pohledu na cifr, tak na to rovnou zapomeň.

OK tak trochu podrobneji:

Aktualne mam SEIKO Sportura SPC003 (i proto jsem puvodne vybiral Speedmaster je to podobny styl), ktere bych dal rad pouzival prevazne na sport apod. Omegy bych chtel prakticky na kazodenni noseni do prace.. jak jsem psal nechci se na ne jen koukat.

Bryle mam.. v nouzi jsem je cistil i snuptychlem a nikdy na nich nic nebylo.. proto mne prekvapilo info, ze u hodinek tento problem mozny

Kazdy sram zamrzi, ale pokud je AR odolne jako na brylich tak bych problem nevidel.

Priznam se, ze Sporturama jsem sem tam vzal i roh zdi a na sklicku ani skrabnuti proto v tom tak stouram.

Odesláno

Já osobně bych moonwatche, stejně jako Navitimery, neskous kvůli tý vodotěsnosti. Ne že bych se s nima chystal plavat, ale mám z nich prostě takovej křehčí dojem..takže jako jedny univerzály bych je mít nemohl. Být tebou se nebojím AR vrstvy a jdu do těch PO, jde jenom o ten první zářez a pak už je to stejnak jedno..

Jo teď ale koukám že se spíš ptáš kde je koupit, to bohužel nevim:)

Odesláno

Možná hloupá otázka, protože jsem nikdy PO neměl. Mají oboustraný AR, ne jenom vnitřní? Ptám se proto, protože kdyby měly AR oboustraný, je to na stránkách OMEGY vysloveně uvedeno a to u PO není.

Odesláno (upraveno)

To s tim lestenim antireflexu kapesnikem a poskarbani vidim jako blbost. Ja mam PO pres dva roky nebo kolik a lestim to tim co me prijde pod ruku, maximalne na to dychnu a vrstva je stale panenska...tu originalni mikrohadru Omega mam v krabici s kartama stale novou, pekne slozenou :)

Ke tvemu dilema - je to volba kterou ja vyresil porizenim obou hodinek, jsou to totiz vyuzitim uplne jine stroje, moony jsou manualni chronograf temer bez WR nejhezci na kuzi ci velcru, divery jsou automaty na denni noseni pro me vzdy a vsude, moony takove nedelni spise...

Pro mne je asi prusecikem obou hodinek toto

Edit> PO maji samo oboustranou AR, jinak bychom to tu asi neresili ze...

Upraveno uživatelem Seamaster
Odesláno

To s tim lestenim antireflexu kapesnikem a poskarbani vidim jako blbost. Ja mam PO pres dva roky nebo kolik a lestim to tim co me prijde pod ruku, maximalne na to dychnu a vrstva je stale panenska...tu originalni mikrohadru Omega mam v krabici s kartama stale novou, pekne slozenou :)

Ke tvemu dilema - je to volba kterou ja vyresil porizenim obou hodinek, jsou to totiz vyuzitim uplne jine stroje, moony jsou manualni chronograf temer bez WR nejhezci na kuzi ci velcru, divery jsou automaty na denni noseni pro me vzdy a vsude, moony takove nedelni spise...

Pro mne je asi prusecikem obou hodinek toto

Edit> PO maji samo oboustranou AR, jinak bychom to tu asi neresili ze...

Diky moc za uklidneni ohledne AR. I diky tomu vitezi na plne care.

Prusecik neberu prosim nepridavat dalsi kandidaty at se z toho nezblaznim:-)

a ted k dalsi casti dotazu poradi nekdo kde je za rozumne penize koupit (a hlavne opravdu originaly)?

Odesláno

Hele rozume je koupis vsude mozne - na ebay, nebo proverene eshopy. Anebo se obcas objevuji zde v sekci Prodej (ale vetsinou z druhe ruky). Nebo i vyjezdem za hranice se obcas daji usetrit nejake penize. Pokud je prodejce nebo prodejna proverene, neni ceho se bat. Cokoli podezreleho (vcetne ceny) nebrat. Neexistuje univerzalni poucka - kdyz objednavas napriklad z USA, musis pocitat s urcitym rizikem. Pokud uznavas toto riziko za prilis velke, jed si je koupit po Evrope osobne, anebo zajdi k Dusakovi a mas to uplne bet nervu a ze zarukou.

Odesláno

Hele rozume je koupis vsude mozne - na ebay, nebo proverene eshopy. Anebo se obcas objevuji zde v sekci Prodej (ale vetsinou z druhe ruky). Nebo i vyjezdem za hranice se obcas daji usetrit nejake penize. Pokud je prodejce nebo prodejna proverene, neni ceho se bat. Cokoli podezreleho (vcetne ceny) nebrat. Neexistuje univerzalni poucka - kdyz objednavas napriklad z USA, musis pocitat s urcitym rizikem. Pokud uznavas toto riziko za prilis velke, jed si je koupit po Evrope osobne, anebo zajdi k Dusakovi a mas to uplne bet nervu a ze zarukou.

ok diky moc vsem a jeste nahodou doporuceni na nejake proverene eshopy?

Odesláno

Já jsem byl před cca dvěma lety s místním členem fantozzim poblíž Norimberka, kam si jel pro hodinky. Přebíral si je osobně (chtěl to tak, ale samozřejmě je i posílaj), platil snad přímo majiteli eshopu v hotovosti. Jednání v pohodě, cena mně přišla velmi slušná. Ale víc by ti k tomu možná řek sám fantozzi. Zkus mu napsat. Odkaz na eshop máš tady.

Odesláno

Pises cokoliv podezreleho vcetne ceny.. mam brat jako podezrelou cenu kamenne shopy v nemecku kde se ceny pohybuji kolem 60k.. kdyz zde mne nabidnou max lsevu 10% z cenikove ceny coz je nejakych 74k.. nebo jsou zde ty hodinky opravdu tak predrazene? V tom pripade by se vylet za hranice opravdu vyplatil.

Odesláno

Ono se to tady zdá být předražené i proto, že naše obchody na ceníkovou cenu v EUR prostě přihodí nějaké to kurzové riziko. Musejí udávat Kč jako primární cenu.

Je proto lepší se s nimi bavit hlavně ve "zdrojové" měně, což i pro Švýcarsko většinou bývá euro. Pak možná i ty české obchody začnou být víc srovnatelné s těmi vídeňskými, drážďanskými apod.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...