Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Přemýšlím o koupi nového fotoaparátu. Zrcadlovku nevyužiju, ale přesto chci něco kvalitního s čím se dají v případě potřeby udělat dobré fotky. Zatím to vypadá na koupi Canonu G12. Poradí mi někdo s výběrem? Případně nemáte někdo něco takového na prodej? Nejraději bych asi G12, ale uvítal bych ho z druhé ruky za rozumné peníze.

Edited by Matthew
Posted

Asi málokdo z nás má pohromadě víc přístrojů, za sebe bych doporučil věnovat chvíli času stránkám pana Neffa, který má na většinu zmíněných recenzi a udělat si obrázek sám...

Posted

ja mam G12 a nereknu proti ni krivyho slova. Na druhou stranu, fotit neumim, cas a trpelivost na hrani si s tim taky nemam, takze to vlastne nedokazu objektivne posoudit :(

Posted

ja jsem svuj vyber udelal prave tak jak pise funf5. postnul jsem na digineff forum sve pozadavky a xz1 to celkem suverene mezi mistnimi vyhral.

Posted

ja mam G12 a nereknu proti ni krivyho slova. Na druhou stranu, fotit neumim, cas a trpelivost na hrani si s tim taky nemam, takze to vlastne nedokazu objektivne posoudit :(

nemáš zájem o prodej :) ?
Posted

Asi málokdo z nás má pohromadě víc přístrojů, za sebe bych doporučil věnovat chvíli času stránkám pana Neffa, který má na většinu zmíněných recenzi a udělat si obrázek sám...

Tak já myslím že spíš než stránky pana Neffa , bych volil super recenze od pana Šurkaly(i?) na Digimanie;-)
Posted

V současné době je nejlepším kompaktem Olympus XZ1 a to hlavně díky objektivu se špičkovou světelností 1.8 (běžně bývá 2.5) což je dobré na focení za slabého světla a relativně velkému snímači.

Posted

Ja ti mozem s kludnym svedomim odporucit Panasonic - napr tu LX5. Ja mam predchadzajuci model LX3 a nedam na nu (Elixtrojku) dopustit. Sice mozno nebude vyhovoat kazdemu objektiv, horne ohnisko je len na 90mm (LX3 ho ma este nizsie na 60mm), no obrazova kvalita, podanie farieb a konfort pri pouzivani stoja za to. Urcite by som hodil ockom aj na tuto masinku...

Posted (edited)

V současné době je nejlepším kompaktem Olympus XZ1 a to hlavně díky objektivu se špičkovou světelností 1.8 (běžně bývá 2.5) což je dobré na focení za slabého světla a relativně velkému snímači.

Inak pokrocily kompakt s f1,8 ma aj Samsung EX1... Edited by kilosunky
Posted

Otázka je, jestli je ta clona 1.8 použitelná. Tyhle parametry ještě nejsou všechno.

No tak světelnost je u objektivu zatraceně důležitá vlastnost, která dokáže cenu zvednout x-násobně. O použitelnosti se nedá vůbec pochybovat, to není šidítko v podobě megapixelů. Zkoušel jsem teď vyhledat nějakou českou recenzi a našel jsem i od Neffa, v ní tu světelnost taky vzpomíná. Za 10k je to perfektní hardware!

Posted

http://www.megapixel...rovnani?produkt

Aldův Ricoch tam nemají a zřejmě bych po něm sáhl ..... i když fyzicky vypadá hodnotně ............ takovej aparát za pětikorunu :D, ale o tom to snad není

když sem nedávno kupoval LX 5, tak mi prodavač říkal aniž bych se ho na cokoli ptal, že je LX 5 lepší než G / kdysi sem měl G2 a jsou to těžký krávy - takovej kompakt x nekompakt /

Posted

Hořčíkovým tělem se jen tak nějaký kompakt pochlubit nemůže, to je fakt.

hořčík nehořčík - je to prostě hnusný na pohled a basta fidly :-) , že to dobře fotí je jiná věc - samozřejmě u aparátu primární a to nijak nezpochybňuju, tak nebuď v křeči - he he