Přejít na obsah

Dubaj

sta

Doporučené příspěvky

Nekolik znamych se me v posledni dobe ptalo na ceny hodinek v Dubaji.

Hodim to sem, mozna to nekoho bude zajimat.

Pravdou ale je ze Dubai uz davno neni levna jak se nam stale snazi namluvit marketingova oddeleni evropskych cestovek :-)

vsechny ceny jsou u AD s kurzem 1AED=4.6CZK:

Omega Seamaster 300M Chrono 11.600AED (53.360CZK) - modre

Breitling NAvitimer World 25.807AED (118.713CZK) - ocel, cerne

Rolex GMT II master 33.000AED (151.800CZK) - ocel

Seiko 5 Sports -SNZG71J1 650AED (2.990CZK) - modre

kdyztak sem budu pripisovat pozdeji dalsi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Omega Seamaster 300M Chrono 11.600AED (53.360CZK) - modre

Breitling Navitimer World 25.807AED (118.713CZK) - ocel, cerne

Rolex GMT II master 33.000AED (151.800CZK) - ocel

Seiko 5 Sports -SNZG71J1 650AED (2.990CZK) - modre

Breitling Superocean Heritage 42 14.195AED (65.000CZK) - tmavemodre, letiste v Dubaji

Odkaz ke komentáři

O letošní dovolené v červenci jsem se taky v Dubaji trochu rozhlížel. Hodinky už většinou nevycházejí oproti ČR tak výrazně levněji jako před 2-3 lety. Výchozí ceny na cenovkách, ze kterých hned nabízejí automaticky slevu, už místy vypadaly snad i lehce nadsazeně.

Z těch pár poznámek, co jsem si letos udělal (ceny jsou po té automatické "slevě", většinou se na další snížení netvářili, hlavně u Rolexu byli neoblomní):

Omega De Ville Hour Vision na kůži (ref. 431.33.41.21.02.001): 23.800,- AED jen tak, nebo 27.000,- AED a k tomu jako "dárek" voucher na další nákup za 8.100,- AED

Rolex Submariner Date (ref. 116610LN): 30.100,- AED

Rolex Datejust II (ref. 116334): 31.950,- AED

Rolex Datejust I, ocle, 36 mm, Jubilee bracelet (ref. 116200): 24.150,- AED

Zenith Elite Captain Power Reserve (ref. 03.2120.685/22.C493): 20.000,- AED

Nakonec byl nejpříjemnějším překvapením butik Glashütte Original v Dubai Mall. Ceny mírné, obsluha vzorná! :evil: Novinku Seventies Panoramadatum (http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/40162-swatch-group/) měli už skladem ve všech 3 barvách ciferníku! Po chvíli povídání uměli i na ní nabídnout výbornou cenu, která se českému ceníku (podle toho, co psal o české ceně v odkazovaném vlákně Sibirnaya) neblížila ani hodně z daleka.

Odkaz ke komentáři

OK. :smile_anim: Glashütte Original Seventies Panoramadatum za 34.250,- AED.

Původně jsem se zajímal o GO Sixties Panoramadatum, které ale zrovna neměli a neuměli rychle sehnat. Prý je prodali chvíli před mým příchodem. Tak jsem se přitočil k vitríně se třemi kousky Seventies Panoramadatum přímo proti vchodu. Po nasazení na ruku jsem věděl, že nutně potřebuju ty s šedým ciferníkem. :smile_anim: Chvíli jsme si příjemně popovídali s výborným věci znalým prodavačem, cenou na cenovce se nezdržoval a nabídl mi je za 38.000,- AED. Začal jsem se kroutit, že jsem původně i cenově mířil na Sixties Panoramadatum. Nasadil chápavý výraz a po chvíli vychvalování úžasných hodinek (a to úžasných myslím vážně :smile_anim: ) a po telefonické poradě se šéfem jsme skončili na 34.250,- AED. Obsluha, atmosféra a nakonec i cena perfektní.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Minulý týden jsem byl 2 dny v Dubaji a při té příležitosti se poohlédl po Breitling Superocean Heritage 42mm, na které mám dlohodobě zálusk. Zkusil jsem to v Breitling Boutique v Mall of Emirates ... po několika minutách oťukávání jsme se dostali na cenu, za kterou je podle ceníku nabízej v ČR. A níž to nešlo. Tak jsem poděkoval a vypadl.

Orientačně jsem prozkoumal i ceny jiných věcí (hadry, elektronika) a s trochu zlomyslným pocitem zjistil, že vše je + - na středovropské úrovni.

Odkaz ke komentáři

Jak říkáš, Dubai je v hodinkách +/- na tom stejně jako Evropa, záleží na obchodech, někde jsou ceny za zboží nižší o cca 20%, tedy DPH, které tam nemají. Pro tyhle věci se jezdí do Malaysie, tam je to o něčem jiném.

Odkaz ke komentáři

Jak říkáš, Dubai je v hodinkách +/- na tom stejně jako Evropa, záleží na obchodech, někde jsou ceny za zboží nižší o cca 20%, tedy DPH, které tam nemají. Pro tyhle věci se jezdí do Malaysie, tam je to o něčem jiném.

dovolim si nesouhlasit v Malajsii jsem byl, v KL je dost luxusnich butiku a obchodu a skoro vsude se da smlouvat, dival jsem se po sedivych Tag Heuer Monaco s korunkou na 9 a cena byla stejna jako v Praglu, nejake to ukecani by udelalo lepsi cenu, ale porad o dost drazsi nez na netu nebo v Amsterdamu na letisti.

Ostatni hodinky jako Bell&Ross, Rolex, Breilting, Omega, AP, PP, Frank Muller, atp... vse stejny pripad.

Ostatni veci jako jidlo, hadry jsou na tom stejne jako tady v CR.

Od kolegu ,kteri tam maji dloudoby kontrakt tak oproti stejne fimre a pozici tady v CR je Malajsie na plat horsi.

treba koupit si zahranicni auto znamena 300% dan.

Dubai - kolega tam byl na dovolene a tak jsme se domluvli ze tam koupi objektiv na muj starsi Canon - bohuzel byl drazsi nez zde

EDIT: doplneni

Upraveno uživatelem Stepino
Odkaz ke komentáři

Tak nevím odkud se vrátil včera kolega, zřejmě byl v jiné Malaysii. Vyprávěl o cenách značkových věcí (oblečení) na polovině co u nás, jídlo v restauraci za 50 korun (ovšem pivo kupoval 150). Do Singapuru jezdí místní členové kupovat některé hodinky za 40% list price, já tam nebyl, ani se tam nechystám, nicméně věřím kamarádům co tam jezdí.

Odkaz ke komentáři

Ještě k Dubaji, ale ono to bude asi platit o všech výše uvedených destinacích:

Podle mého je základní problém v kurzu USD. Není to tak dávno, kdy se dal dolar pořídit za 16 kaček, pokud je teď za 20, hází to 20% navíc a to už vymaže lecjakou slevu.

Pokud navíc započítám riziko, že mě na Ruzyni vyhmátnou celníci a napařej mi 20% DPH, přešla mě chuť na nákupy.

BTW: Stavil jsem se po cestě i v novodobé mekce luxusních hodinek - v Hong Kongu. I tam byly ceníkové ceny nad našimi. Bohužel jsem neměl čas pustit se do nějakého smlouvání ... zajímalo by mě, kam by se člověk dostal.

Odkaz ke komentáři

Tak nevím odkud se vrátil včera kolega, zřejmě byl v jiné Malaysii. Vyprávěl o cenách značkových věcí (oblečení) na polovině co u nás, jídlo v restauraci za 50 korun (ovšem pivo kupoval 150). Do Singapuru jezdí místní členové kupovat některé hodinky za 40% list price, já tam nebyl, ani se tam nechystám, nicméně věřím kamarádům co tam jezdí.

singapur je asi neco jineho nez KL. prosel jsem par shopping center, china town a poulicni restaurace a ze by bylo nejak extra levne v normalnim obchodd to teda ne, opravdu vse vychazelo stejne jako tady.

china town je plna falzifikatu

poulicni restaurace je levna a ruznoroda a neni draha - to je fakt.

chtel jsem pro Ricouse koupit v beznem obchode Seika a byly drazsi nez se prodavaji zde na foru.

ale verim ze jsou v asii prodejci co maji dobre ceny - to ovsem je neco jineho.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Dubaj a hodinky..dnes som akurat presiel ich dve najvacsie nakupne centra, ceny vyssie ako u nas..

Omega oceanky cca o 700,-Eur, cim vyssie,tym vyssie ceny o stovky,tisice eur...

Dokonca aj v zlatej ulicke po jednani ceny nevyhodne,vysie ako napr letisko Vieden.

Dubaj je krasny,no nakupovat uz sa tu neoplati velmi..

Obcas kvalitny obchod v centre aj 50% vypredaje..no hodinky sa drzia..

Vraj bohaty Rusy,Japonci ceny ani nepozeraju,tak postupne z roka na rok idu hore..znamy co tu zije

5rok, postrehol narast o 40-50%..

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...