Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jako velký příznivce náramkových hodinek Steinhardt jsem před časem uviděl tyto řečnické hodinky (doslovný překlad slova ORATOR).Přestože nejsem příznivce kapesních hodinek, ohromně mě zaujaly provedením svého ciferníku - úžasně štíhlých ruček a berevného podání, které jako by jen imitovalo svým vintážním vzhledem jeho nonšalantní lehkou zašlost. Člověk pak neví, zda to tak má být, či je to jen skutečné působení času.Že by se tu Štajni u svých Marine inspirovali? Po zvednutí kapoty jsem byl fascinován nádherně provedenou úpravou motorové jednotky, celkově uložené na 16-ti kamenech.

Hodinky mají ještě slušnou velikost 46 mm bez korunky a jsou jen lehce opotřebovány. Sklíčko se na přímém světle leskne jako nové a na první pohled nenese žádné stopy po škrábancích.

A tak mě v prvé řadě napadlo, jak je dostat na ruku. Jen mám strach, abych je tím nepokazil.

Pokud mi někdo k nim přidáte nějaké informace, budu rád. Vyguglil jsem toho dost o firmě Orator i jejich výrobcích, ale 16-ti kamenové cibule jsem nenašel.

Závěrem uvádím jejich přesnost chodu, který činí cca +15 s za den. Rezerva chodu je cca 24 hodin (bojím se je pořádně natáhnout).

post-11025-084573900 1312552070.jpg

post-11025-083192400 1312552078.jpg

post-11025-008168900 1312552088.jpg

post-11025-033721800 1312552097.jpg

post-11025-000042600 1312552106.jpg

Odesláno

Tak tohle jsou opravdu moc hezké hodinky. A já bych je vážně nijak neničil a pokud je nutně potřebuješ nosit na ruce, tak bych asi zkusil najít někoho tak hodně šikovného, kdo by dokázal vyrobit rámeček, jaký se dodával k těm nádražáckým Molnijím. Hodinky se nemusí nijak ničit, jen se vloží do rámečku a šup na ruku :)

A takový dotaz. Když píšeš "16-ti kamenové cibule", tak jak bys to napsal, kdyby ty cibule měly třeba jen 4 kameny?

Odesláno

Hodinky celkově jsou moc pěkné a pířpadným bastlem na ruku je zničíš.

Tak hezké jsou proto, že v Art deco jednoduchosti je síla.

Kup si na ně stojánek na pracovní stůl a udělají moc parády.

Přesnost = každé hodinky a zvláště 86 let staré potřebují vyčistit.:smile_anim:

Odesláno

Taky se přikláním k tomu je nechat tak jak jsou a jen je nechat vyčistit a promazat. Jakýmkoliv bastlením by zatratily na hodnotě a byla by jich škoda :sad01_anim: .

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...