hejdik Odesláno 9. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2011 Tak jsem pokukoval v jednom hodinářství a narazil jsem na tyto hodinky DOXA Quartz 600 m Professional za cca 2500 KčNa netu jsem téměř nic nenašel a tak bych byl rád,jestli je někdo tady nezná a nemohl by mi o nich něco bližšího povědět.Měli tam napsáno,že jsou slevněné z 5.000 Kč a tak by mě zajímalo,jaká cena je odppovídající,jestli těch 5000,není jenom vějička ,nebo zda je ta cena 2500 běžná,odpovídající těmto hodinkám?Případně jestli někdo nezná bližší info k tomuto modelu.DíkyFoto jsem si půjčil z netu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Petr_P Odesláno 9. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 9. srpna 2011 Ano, model Doxa Quartz 600m Professional existoval (a nebyl to jediný quartzový model Doxy). Více detailů je třeba na tomto odkazu A pokud se dá z jedné fotografie něco odhadnout, tak by to asi měl být on. Zrada je v tom, že výroba byla ukončena cca v roce 1992. Takže buď je to originál starý 20 a více let, nebo někdo vyrábí fejk. To by ale chtělo vidět nejen více fotek, ale hlavně vnitřnosti.
hejdik Odesláno 10. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 Dokázal by mi třeba někdo poradit,jak by se dalo případně poznat,zda se jedná o originál,či ne ???Třeba podle papírů,nebo něčeho jného?Díky
Petr_P Odesláno 10. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 Dokázal by mi třeba někdo poradit,jak by se dalo případně poznat,zda se jedná o originál,či ne ??? Třeba podle papírů,nebo něčeho jného? Díky Já ti nevím, jediné co o těch hodinkách víme, že jsi je viděl. I ta první fotka je z internetu. To se pak hrozně blbě něco radí. Podle mého skromného názoru, máš tři možnosti, tedy pokud o ně máš stále zájem. První dvě možnosti jsou dost nepraktické a z pohledu vnějšího světa lehce "ujeté". První je, že si sebou do toho hodinářství vezmeš fotky z toho odkazu a na místě si to porovnáš + necháš si ukázat originální balení a doklady a sám posoudíš, jestli je to 20 let staré nebo to "sm.dí" novotou + když budeš mít hodně štěstí, tak ti je i otevřou (fuj, co to povídám u profi-diverů s WR 600 metrů ). Druhá je ještě ujetější - ten kousek nafotíš včetně balení a dokumentace, publikuješ to tady a možná se se společně dopátráme odpovědi. Poslední, třetí možnost, je velmi jednoduchá, ale s tvým rizikem za 2500 kč. Kup je, dokud je mají a pak tady nad jejich fotkama můžeme v klidu bádat. Jak vidíš, ono se hrozně blbě něco radí.
hejdik Odesláno 10. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 Já ti nevím, jediné co o těch hodinkách víme, že jsi je viděl. I ta první fotka je z internetu. To se pak hrozně blbě něco radí. Podle mého skromného názoru, máš tři možnosti, tedy pokud o ně máš stále zájem. První dvě možnosti jsou dost nepraktické a z pohledu vnějšího světa lehce "ujeté". První je, že si sebou do toho hodinářství vezmeš fotky z toho odkazu a na místě si to porovnáš + necháš si ukázat originální balení a doklady a sám posoudíš, jestli je to 20 let staré nebo to "sm.dí" novotou + když budeš mít hodně štěstí, tak ti je i otevřou (fuj, co to povídám u profi-diverů s WR 600 metrů ). Druhá je ještě ujetější - ten kousek nafotíš včetně balení a dokumentace, publikuješ to tady a možná se se společně dopátráme odpovědi. Poslední, třetí možnost, je velmi jednoduchá, ale s tvým rizikem za 2500 kč. Kup je, dokud je mají a pak tady nad jejich fotkama můžeme v klidu bádat. Jak vidíš, ono se hrozně blbě něco radí. No abych pravdu řekl,tak jak jsem nad tím přemýšlel,tak jsem dospěl v podstatě ke stejnému názoru,jak píšeš. Takže půjdu je prohlídnout detailněji,případně zkusím udělat nějakou fotku. S tím otevíráním to taky moc nevidím. Něco jsem vygůgloval,takže to zkusím porobnat s realitou a uvidí se. Zatím díky za přispění.
NIGHTinGALE Odesláno 10. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 Hlavně by to byla dost náhoda, kdyby to byly fakt ony.Spíše si říkám, že tam mají nějakej podobnej novodobej model.Pokud to jsou ale fakt ony, tak bych je bral i přes ten quartz. Mají něco do sebe, líbí se mi moc.
Juraj11 Odesláno 10. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2011 Pokud jsou origo,tak bych do nich hned šel-mě se líbí.Jestli zjistíš že jsou pravý a budou mít ještě jedny tak je vemu
hejdik Odesláno 11. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2011 Tak jsem si je byl prohlédnout velice podrobně.Pod víko jsem samozřejmě nelezl a ani to na místě nebylo možné.Porovnal jsem všechny dostupné atributy které jsem nalezl na netu,pro porovnání a určení možné originality a vše se jeví tak jak má být. To znamená označení na dýnku,kvalita zpracování a celkový design.Také kovový tah je podle dostupných fotek originální.Dále jsem se ptal ,proč taková cena (2.630 Kč z původních 5.260 Kč) a bylo mi řečeno,že ta cena je proto ,že jsou to je už starý neaktuální model hodinek,který se už dlouho nevyrábí.Dále byly hodinky doloženy garanční kartou vytištěnou v srpnu 1997.Balení hodinek se všudypřítomným logem DOXA se zdá poměrně zánovní odpovídající roku vydání garanční karty,což si vysvětluju,že ty hodinky prostě přebalili do novějšího kabátu pro distribuci.Samozřejmě by pomohlo otevření hodinek a kontrola kalibru,ale do toho se mi zatím nechce.Zkrátka jsem je vzal,páč se mi moc líbily a vše nasvědčuje tomu,že se jedná o originál a i kdyby náhodou nebyl,tak se za tu cenu zlobit moc nebudu.Chystám se udělat nějaké pěkné fotky a hodím je do chlubícího vlákna.
bandicoot Odesláno 11. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2011 Pokud je to původní model a ne nějaká novodobá Doxa-Asia, tak je to perfektní úlovek.Stejně je nech otevřít a přetěsnit.
Petr_P Odesláno 11. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2011 Jak jsou na tom s baterkou? Pokud ještě běží, tak je buď skladovali s vytaženou korunkou, nebo už jim někdo baterku vyměnil a tedy lezl dovnitř. Plus stáří původních těsnění. Takže plný souhlas s Bandicootem.
hejdik Odesláno 11. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2011 Jak jsou na tom s baterkou? Pokud ještě běží, tak je buď skladovali s vytaženou korunkou, nebo už jim někdo baterku vyměnil a tedy lezl dovnitř. Plus stáří původních těsnění. Takže plný souhlas s Bandicootem. Ano,korunka byla vytažená. Na baterku jsem se dotazoval a prý je tam původní. Zatím jsem od včerejška zkusil odchylku a není tam ani sekunda mimo,takže baterka by mohla být v cajku,ale to se projeví asi časem,tak uvidím. V případě potřeby bych to pořešil.
little_w Odesláno 11. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2011 gratuluji. jenom dotaz, a asi dost hloupy, ale... ten index na dvanactce na lunete, opravdu tam nema nic byt? ani treba jen nejaka vypln kovovym indexem? pripada mi to trochu prazdne misto, ten vyhlodnej trojuhelnik, jeste rozpulenej barevne. ale to je jen dotaz. jinak... za ty prachy bych je koupil taky, bez mrknuti.
hejdik Odesláno 11. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2011 Pokud je to původní model a ne nějaká novodobá Doxa-Asia, tak je to perfektní úlovek. Stejně je nech otevřít a přetěsnit. Tohle zjistím opravdu asi až se otevřou a uvidím označení strojku. Asi to budu muset udělat,ať vím na čem jsem. Jinak jsem udělal nějaké ilustrační foto dýnka,to vyražení označení se shoduje s tím co je prezentováno na fotkách z těchto stránek i co do kvality vyražení čísel,takže to vypadá na stejnou razící matrici.??? Jediné,co mě u těch hodinek trochu znervozňuje je fakt,že sekundovka nejde přesně na indexy ,ale jde trošku mimo,no ale třeba i mistr švýcar se možná někdy utne??? No a hlavní index 12 na lunetě,je vyplněn lumi,což na odkazu není,ale to přisuzuju tomu,že na těch fotkách mají ty hodinky tu lumi vypadenou ??? Prostě zatím je to vše s příslovečným otazníkem,asi budu muset dojít k hodináři. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
hejdik Odesláno 11. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2011 gratuluji. jenom dotaz, a asi dost hloupy, ale... ten index na dvanactce na lunete, opravdu tam nema nic byt? ani treba jen nejaka vypln kovovym indexem? pripada mi to trochu prazdne misto, ten vyhlodnej trojuhelnik, jeste rozpulenej barevne. ale to je jen dotaz. jinak... za ty prachy bych je koupil taky, bez mrknuti. Ta horní fotka není těch mích hodinek,to byla ilustrativní fotka z netu...
little_w Odesláno 11. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2011 s tim indexem na 12 jsi me uklidnil. ted to vypada jak to vypadat ma! a s licovanim vterinovky... no, co ti mam tict... mam dvoje svycarsky kvartzky. u jednech to licuje, u druhych ne. a podle dostupnych informaci je to velice bezny jev. pokud to nelicuje vzdycky o stejny kus, tak mirne posunout vterinovku (u hodinare). pokud je to ruzne, potom to je mala nepresnost v koleckach a spravit to asi nepujde. ale nic hroznyho to taky neni. jeste jednou gratuluji.
bandicoot Odesláno 11. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2011 (upraveno) hejdiku, včera jsem měl v ruce kvarcový béčka a omegy a ťipťop to nebylo ani na jedněch... kdes je vzal, nemaj tam ještě nějaký no a tohle asi znáš (vzhledem k fotce s vypadlou lumi)...http://www.ceasuripentruromania.ro/ceasuri.php?id_article=22&language=englishcituji: The watch was evaluated by dr. Millar at around 700,- USD Upraveno 11. srpna 2011 uživatelem bandicoot
hejdik Odesláno 11. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2011 hejdiku, cvčera jsem měl v ruce kvarcový béčka a omegy a ťipťop to nebylo ani na jedněch... kdes je vzal, nemaj tam ještě nějaký no a tohle asi znáš (vzhledem k fotce s vypadlou lumi)... http://www.ceasuripe...anguage=english cituji: The watch was evaluated by dr. Millar at around 700,- USD
hejdik Odesláno 11. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2011 hejdiku, cvčera jsem měl v ruce kvarcový béčka a omegy a ťipťop to nebylo ani na jedněch... kdes je vzal, nemaj tam ještě nějaký no a tohle asi znáš (vzhledem k fotce s vypadlou lumi)... http://www.ceasuripe...anguage=english cituji: The watch was evaluated by dr. Millar at around 700,- USD Koupil jsem je v jednom hodinářství v u nás v Prostějově,ale obávám se že když je měli ve výprodeji,tak to byl poslední kus(dávali mi je z vitrínky). Prý přebírali zásoby po jednom zrušeném hodinářství,tak ani možná nevěděli co je to ve skutečnosti za kousek??? No asi tu originalitu budu muset prověřit otevřením u odpovídajícího hodináře...
sibirnaya Odesláno 11. srpna 2011 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2011 originalitu neoveruj, tuti je to OK, udelal si dobrej kauf..
hejdik Odesláno 11. srpna 2011 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2011 hejdiku, včera jsem měl v ruce kvarcový béčka a omegy a ťipťop to nebylo ani na jedněch... kdes je vzal, nemaj tam ještě nějaký no a tohle asi znáš (vzhledem k fotce s vypadlou lumi)... http://www.ceasuripe...anguage=english cituji: The watch was evaluated by dr. Millar at around 700,- USD ...ale měli tam v té "slevové" vitrínce ještě nějaký další DOXY
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se