Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám třetí Suma a měl jsem (tuším že) šestkrát PO... Srovnávání je těžké, každé jsou jiná "váhová" (a hlavně cenová) kategorie, ale budiž. Takže mé subjektivní a laické postřehy:

Jasně, safír s AR vs. hardlex je souboj jasně daný pro Omegu, ale dá se za celkem přijatelný peníz na Suma dokoupit. Bílá / černá datumovka je věc vkusu - tady mi vyhovuje více bílá než černá (modrá?). Tah je asi největší průšvih u Sum, jediný plusový pidibodík oproti PO má v mikroregulaci na sponě. Ale dá se vyřešit nasazením watchadoo, který je i lépe sedne (22mm oproti zužujícímu 20 - 18). Luneta - na první pohled vyrovnané, ale ta u Seik jde nějak více ztuha a necvaká tak krásně jako u Omegy. Pouzdro - tady je to krásná práce u obou modelů, ale přeci jen bych si dovolil trochu více přidat japoncům - je vidět, že si s ním dali velkou práci. Zkosení a leštění hran + usazeníá lunety je nádherné. Největší rozdíl je (kupodivu :D) ve střevech - PO mi nedělaly nikdy více jak 1s za den, poloha nepoloha. Suma si to zabrzdí během dne o 5 sekund a přes noc je v klidu doženou. je u nich poznat přesnost v závislosti na poloze hodinek. Je to samozřejmě i tak paráda, ale přeci jen ta stálost PO imponovala. A amozřejmě MI je jasně na straně švýcarů, z mého pohledu i zaslouženě. Na druhou stranu mi přijde nespravedlivé přehlížení značky Seiko u "ostatní" populace.

Samozřejmě bych raději zase PO, ale musím se teď coby nezaměstnaný a částečný invalida krotit a tak jsou pro mne Suma hodinky, které se mi nejen moc líbí, ale které mi i dávají hodně muziky za málo peněz (přijatelně "málo"). Poměr ceny / výkon je jasně na jejich straně. Martinova cenová teorie je zajímavá a škoda, že se jí nikdo neřídí (v případě 26k za PO) :D. Takže Sumo forever a v budoucnu věřím i v PO, pak si dám dlouho pokoj. A to těšení se na další je stejně nejhezčí, takže si to můžu užívat...

Odesláno (upraveno)

Mám třetí Suma a měl jsem (tuším že) šestkrát PO...

to jakoze jsi 6x koupil a 6x prodal PO?? nejsme tak drobatko nerozhodni? ;)

btw na kolik takova sup sem sup tam sranda vyjde? jedny PO zdarma? anebo aspon jedny Suma zdarma? :)

Upraveno uživatelem tmoris
Odesláno

to jakoze jsi 6x koupil a 6x prodal PO?? nejsme tak drobatko nerozhodni? ;)

No jo, 6x PO koupil a 6x prodal... Hledal jsem, jestli jsou pravé 42 nebo 45,5, jestli černé nebo oranžové. A ty "pravé", černé 45,5 jsem pak měl "jen" 2x... Vždy byly hodinky jeté, nikdy funglovky.
  • po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Ty modry jsou fakt povedeny. uplna deep blue. mam je v oranzove a jsem taky velmi spokojen s presnosti.

Ta přesnost je stejně zajímavá. Teď jsem se koukal, že bych je na konci měsíce, jak budu přehazovat datum, seřídil. Tak jsem se zkusmo kouknul jak jsou na tom a zjistil jsem, že nebudu seřizovat nic. Asi se nějak srovnávaj v noci po sundání z ruky, protože udělaly, po cca měsící a půl co je mám, + 6 sekund.

Takže hodinková anabáze v mém životě je, zdá se, u konce. Našel jsem hodinky, který mně vyhovují ve všech ohledech a je asi čas se s Chronomagem rozloučit. Mise splněna. ;)

Odesláno

Chosi, koukam na to v santanu, radijo time a za 1:4 dni - 3 sec. Pajada. Jeste pres Bakera poladit tah a mam je fakt na furt. Ale stejne, jeste nejaky k nim...

Odesláno (upraveno)

Ještě musíš posedmé! Ještě máš na loučení čas. :lol2:

Teď jsem si normálně uvědomil, že posedmé teď musí ricous, net Ty, Kalife. Tak se omlouvám!

Ale to přijde taky. :)

Edit: nějakým způsobem mi vy dva v tom blbnutí splýváte; tak pardón!

Upraveno uživatelem lib

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...