Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak konečně dorazily. Po měsících přemítání, které že modré potápky do 15k by to měly být, po měsících otravování člena little w s různými aukcemi a prodejci, padla nakonec volba na funglovky Seiko SBDC003 alias modrá Suma. Letos jsou (nejen na Chronomagu) v módě, takže sehnat je byla celkem potíž. Ve finále byly zakoupeny z Ebay od japonského prodejce a po komplikavané trase přes půl světa JP - USA - UK - CZ se dnes po téměř měsíci objevily u páníčka na stole. Velký dík Honzovi, bez jehož trpělivosti a ochoty bych je neměl :notworthy:

O náročné cestě svědčí spousta nálepek na balíčku, uvnitř klasicky bílá papírová Seiko krabička, pak hnědá sametová (u Prospex jsem dřívě měl vždy žlutou). Nějaké ty karty, přívěšky, papírky, manuál - vše pryč včetně ochranných igelitů a hurá na ně. Počáteční nejistota ohledně barvy (neposlal černé?) se rozplynula po vytaženích modrých krásek na světlo - modrá není dobrá, modrá je nejlepší (nemá to nic společného s politikou...). Je pokaždé jiná, pokaždé krásná a její verze budu objevovat ještě hodně dlouho v závislosti na světle. Hardlex mne příjemně překvapil, safír s AR není rychlou nutností a klidně to nějaký ten čas vydržím. Stejně jako s tahem 20 - 18, kterého jsem se bál nejvíce. U něho mne překvapila délka - použil jsem pouze mikroregulaci na sponě, dílky tahu zůstaly nevyndané a tak nevím co budu dělat, až mi ručka naroste... Zpracování pouzdra a lunety je kapitola sama pro sebe - je to nádherná precizní práce, se kterou japonci zatápí i hodinkám o několik tříd výše.

Zatím se na víc nezmůžu, kochám se. Jejich krásu trochu sráží nekvalita mých fotek, ale venku snad udělám lepší...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Gratuluji, vypadají pěkně. :santa: Cestu ten balíček měl opravdu zajímavou a dobře že dorazily v pořádku.

Ty černé, co mám od tebe, nosím skoro pořád a pořád se na ně hrozně rád dívám. Možná že jednou zkusím i modré, třeba až je budeš prodávat.... :notworthy:

Odesláno

Gratuluji. ;) Zrovna jsem ti chtel psat, jestli uz jsou na obzoru. A pomalu stradam do prasatka na to, az je budu chtit "odkoupit" zpatky. Ja jsem ti rikal, ze ta modra je pekelne zaludna... taky jsem byl par vterin v nejistote, jestli nejsou fakt cerne. Mimochodem, pred odeslanim jsem je natahl (rucne). Nevsiml sis, kdy se zastavil cas? Prvni zkousku rezervy natahu bys mel za sebou - podle data a casu odeslani.

At slouzi dlouho (to je u Tebe dost relativni... ale aspon tak dlouho, nez budu mit na odkoupeni) a delaji radost, Richarde!

Odesláno

Nevsiml sis, kdy se zastavil cas? Prvni zkousku rezervy natahu bys mel za sebou - podle data a casu odeslani.

Honzo bylo tam 12-týho, někdy kolem 10 večer. Nenapadlo mě, že jsi je natáhl - no stejně měly nějaký ten pohyb i při přepravě.

Jinak pokud je budu prodávat (až bude víc bročků na ty moje PO...), tak jsi samozřejmě první na řadě, klidně na leasing ;)

Odesláno

Honzo bylo tam 12-týho, někdy kolem 10 večer. Nenapadlo mě, že jsi je natáhl - no stejně měly nějaký ten pohyb i při přepravě.

Jinak pokud je budu prodávat (až bude víc bročků na ty moje PO...), tak jsi samozřejmě první na řadě, klidně na leasing ;)

OK!

Odesilal jsem to 10.8.2011 v 11:32, takze zabalene a natazene byly, myslim, rano, par hodin predtim. To by sedelo. Papirove maji vydrz kolem 50h. Ta preprava jim mohla dat par hodin navic, vic ne... aspon doufam, ze s tim postaci nehrali hazenou :)

Odesláno

Docela tady zase začínaj frčet,já jsem je v životě naživo neviděl,ale z fotek se mi vždycky líbily moc.Tak gratuluju a přeju úspěšnou cestu za cílem(PO) :smile_anim:

Odesláno

Gratuluju Richarde. Já sice preferuju černý, ale jinak chápu tvé nadšení z těchto skvělých japončíků... Jinak ty moje, po týdenní kontrole, dělají pravidelný +2 sekundy za den.

Odesláno

jj, kdo si modrý suma koupí, každopádně neprohloupí. suma mají fantastický pouzdro a pak ta modrá...hraje všemi odstíny. někdy se dokonce zdá, že směrem od středu ciferníku ke kraji tmavne.

gratuluji.

Odesláno

Tak nadšení neopadává. Zkusil jsem i přesnost: za 12 hod - 3 sec, položením na dýnko přes noc to za 7 hodin doběhly. Ač jsem vždycky uznával black diversky, tak ta modrá mě fakt dostala. Je až neuvěřitelné, kolik v sobě skrývá odstínů.

• Hlasovat proti 1
Odesláno

Tak nadšení neopadává. Zkusil jsem i přesnost: za 12 hod - 3 sec, položením na dýnko přes noc to za 7 hodin doběhly. Ač jsem vždycky uznával black diversky, tak ta modrá mě fakt dostala. Je až neuvěřitelné, kolik v sobě skrývá odstínů.

Keď sa na ne pozerám, tak ma vždy napadne "bondovky za super cenu". V modrej sú božské. :speak_cool:
Odesláno

ricous: clovece, kdyz se na ne tak divam, tak myslim, ze by ses klidne na PO mel vyprdnout.

Tak zase abysme byli fér - pokud si zavzpomínám na mé PO, tak přece jen shledávám, že kvalita zpracování a finální pocit solidnosti byl u PO o něco větší. Jsou to takový detaily, jako lepší tah u PO, zdařilejší (černá) datumovka, rozhodně lepší spona, safír, antireflex.

Nicméně když vezmu pořizovací cenu u Sumo vs. PO, a kdybych chtěl vytvořit nějaký průsečík při srovnání kvality, jaký zvuk má značka a podle toho stanovit "vzájemnou cenu" tak PO buď snížit někde na 26 000 (při ceně Sumo 13 000) nebo Seiko Sumo zvýšit na 55 000 (při ceně PO 75 000). :)

Odesláno (upraveno)

porovnavat ceny nebo cena/vykon je nesmysl. A asi to sem ani nepatri, ale co uz..

S PO je ta potiz, ze se jim na vzhledu i provedni snad ani neda nic vytknout. Ale po par mesicich - ma zkusenost - to zacne trochu nudit, mozna i trochu prekazet. Jako zpravy o Ivete Bartosove :lol:

PO si chodi po svete a vykrikuji 'Tak čum, ne?'.

Jak ja vnimam vyznam slovenskeho slova 'fičúr', tak tady bych PO prirovnal prave k tomu fičúrovi a par dalsich, vcetne Suma, k nedbalemu, prirozenemu eleganovi, kteremu na vzhledu taky zalezi, né ze ne, ale tak nejak mimochodem.

To jsem se rozepsal, uf; a jeste k tomu na mobilu :)

edit: slovo čum se proste bez hacku psat nesmi :lol2:

Upraveno uživatelem lib

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...