Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

... a také jsou to hodinky s historií. Protože je to historie tajná, neboť mi je koupila Holmesová prý z lásky, nebo jak se to jmenuje ale já Jí to nevěřím, neboť mi furt (latinsky "pořád") nadává, že musím mít kdejakou ptákovinu kterou nepotřebuji a na důležité věci jako jsou Její botičky, šatičky, barvičky a jiná hňoucátka, kterými ze sebe krásné ženy dělají umělecká díla na která se pak nesmí alespoň první hodinu šáhnout aby si té krásy užily, je jasné, že v hrdlo lže ale hezky se to poslouchá, tak ji samozřejmě neprozradím.

Nejdřív pár fotek (doslova) abyste také věděli, že krom hodinek existují podivné věci které se pěstují a nemají kolečka a kupodivu se ani nenatahují. Jo. Rajčata se to jmenuje...

Posted ImagePosted Image

Přirozeně si za nákup mohu sám, neboť jsem je oču... tedy zkoumal na PC, a nechal blbě v záložkách. Líbí se mi protože na nich není nic vidět akorát rafiky. Jeden by nevěřil, že je to kombinace analog/digi, pokud se nekoukne na obrázek v katalogu protože mají inverzní display. Leda by měl štěstí a svítilo prudké jasné slunce. Na druhou stranu jsem zjistil, že se mi líbí čím dál víc. Hlavně proto že, jak jsem psal výše, není obvykle vidět žádný z digitů a tedy takové ty přidané hodnoty jako stopky s počitadlem padesáti kol, teploměr, nebo velmi zbytečná věc (dozajista) datum a den v týdnu, jsou prakticky na prdík. Nicméně JÄ VÍM že tam jsou a to je podle výrobce určitě to hlavní. Někde v hlubinách je quartzový (neplést, prosím, s quarkovým, nebo ještě hůře se šquarkovým) kalibrem. Hodinky jsou zatím v záběhu, nicméně vykazují, myslím, velmi slušnou přesnost 2s/týden do plusu a až je začnu na noc sundávat a vyzkoumám v které poloze se odchylka vyrovná plus po zaběhnutí, bude to ještě lepší. Celkem zajímavá je vteřinovka, neboť jsem tuto fičuru odhalil až po týdnu nošení-na vnitřním ciferníku resp displayi jsou sekundové (minutové taky ;)) indexy a od 30-ti do 60-ti se vysvicuje, nebo naopak zhasínají pididigity. Kdo by to řekl, když to není vidět. Opět tímto oceňuji návrhářskou genialitu, protože JÁ TO vím a ostatní jsou mi u zadečku. Stejně mne štvou takové ty socky, jak by řekl jeden mo(u)drý člověk s nickem ne nepodobným jedné značce hodinek (kdo uhádl, že je to RADO, může mi poslat nějaké hodinky abych nebyl socka), kteří při mé každodenní cestě hromadnou dopravou při mých kontrolách diskontů a mega/hyper marketů, ohledně slev očumují kolik je hodin namísto aby investovali do, byť nicotného, chronoměřiče. Další věc, které nerozumím ač se vyskytuje u mnoha modelů je minerální sklíčko, které o zlomek milimetru vystupuje nad lunetu. Ale zase je pravda, že jsem lama. Krom toho je také pravda, že o futra mohu mlátit G-Shocky a ne tímto. Zato obě ručičky (pro šťouraly-hodinová i minutová, nikoiv moje končetiny-ty jsou zaplať pánbůh obě sice levé, zato celkem normální) jsouce potaženy takovým tím svítivým, zde je to vyrobeno z toho afroameričana z Matrixu, Neův břit se to jmenuje podle mého volného překladu, svítí jak světlušky, kterým EU dovolila výjimku na 100 wattové lucerničky. Podsvícení displaye je vyhovující a zajímavé,neboť díky inverznímu displayi svítí pouze těch několik digitů a jeden v noci nevypadá jak šantánová lucernička, která láká Holmesové na mechtle při cestě na toaletu z důvodu prostatické snové pauzy, kterak se Ona mnohdy mylně domnívá. Hodinky přišly (ano, donesli je pošťáci, ty šťourale) vybaveny gumovým řemenem, který jsem po půl hodině nahradil jakýmsi starým plastickohmotovým od soudruhů z NDR. Baterie by měla vydržet do tří let. Když jsem v návodu četl, kterak výdrž omezuje například jedno rozsvícení denně, myslel jsem, že mne klepne, zato se teď raduji, když to rozsvícení ušetřím. Asi by to chtělo solar ale nějak to přežiji protože šetřím kudy ležím.

Ono to vypadá, že na tyto hodinky žehrám ale není to až tak docela pravda. Líbí se mi, jinak bych je (ano ani kvůlivá Holmesové) nenosil. Mám rád černé cifry decentního či spíše klasického vzhledu a ani s tím inverzním displayem to není tak zlé naopak, jsem rád, že není na první pohled vidět, což byl trošku účel, proč mi zůstaly v hledáčku. Až je doplním resinovým řemínkem budou takřka dokonalé.

Odesláno

..ještě že nenechals v těch záložkách nějaké Rolexky..teď bys je musel nosit.. :D

..pěkné počtení..mám taky jedny quartz Casia z řady Edifice a spokojenost..ale podařilo se mě nevědomky škrabnout ten minerál.. :(

Odesláno

Dík.

Rolexky, rolexky... Mám pocit, že to bych Ji asi uškrtil. Jsem budgetový Watson, mít Rolex na ruce tak si celej vlezu do trezoru, nebo ho nosím na ruce :D

Jak říkal jeden nejmenovaný s knírkem z Němec:"Učinil jsem konečné rozhodnutí." A to, když dostanu nutkání, tedy hodinkové nutkání, tak jedině quartz nebo digi. Účel to u mne splní a nepřivede mne to (snad) na mizinu... Tikat si, halt, u toho budu ústy.

Odesláno

Dík.

Rolexky, rolexky... Mám pocit, že to bych Ji asi uškrtil. Jsem budgetový Watson, mít Rolex na ruce tak si celej vlezu do trezoru, nebo ho nosím na ruce :D

Jak říkal jeden nejmenovaný s knírkem z Němec:"Učinil jsem konečné rozhodnutí." A to, když dostanu nutkání, tedy hodinkové nutkání, tak jedině quartz nebo digi. Účel to u mne splní a nepřivede mne to (snad) na mizinu... Tikat si, halt, u toho budu ústy.

:) ..tikat ti může tajemná pí.Holmesová.. :D..třeba ústy.. :D

Odesláno (upraveno)

milý Watsone, Ty se vždycky tak hezky čteš..

kdybys ještě udělal pár fotek té lumi + podsvícení, abychom se mohli kochat..?

pokud bych si ještě někdy chtěl koupit anadigi casia, tak by to byly asi tyhle. jen bych zvolil variantu s modrozelenými doplňky.

edit: teď koukám, že modrozelená je jen EFA-131.. ty 132 vypadaj líp.

Upraveno uživatelem lub
  • po měsíci...
Odesláno

to lub: Promin, nějak mi ten post utekl. Svítivost tedy dodatečně, je to stejně houby vidět-mám starej foťák ale pro představu stačí. Podle mne (pro šťouraly latinsky IMHO) je lumi u těchto velmi povedená. Svítí dobře, zatím jsem je viděl jen cca po čtyřech hodinách (prostata je prevít...), čím méně toho svítí, tím lépe, indexy jen "tečky" a rafiky - nijak to nepůsobí násilně, barva je taková příjemná, třebas u edifice 527 je lumi subjektivně svítivější a přijde mi rušivější v noci, indexy to má "čárky".

Posted ImagePosted Image

Posted ImagePosted Image

Odesláno

to lub: Promin, nějak mi ten post utekl. Svítivost tedy dodatečně, je to stejně houby vidět-mám starej foťák ale pro představu stačí. Podle mne (pro šťouraly latinsky IMHO) je lumi u těchto velmi povedená. Svítí dobře, zatím jsem je viděl jen cca po čtyřech hodinách (prostata je prevít...), čím méně toho svítí, tím lépe, indexy jen "tečky" a rafiky - nijak to nepůsobí násilně, barva je taková příjemná, třebas u edifice 527 je lumi subjektivně svítivější a přijde mi rušivější v noci, indexy to má "čárky".

Ještě že jsi ty fotky lumi udělal, jinak by toto Tvé vlákno zapadlo jak vlastenec a já nemohl při úvodním čtení polít spolucestujícího minerálkou. Parádní příběh :smile_anim:

a taky slušné hodinky - někdy koukám, co všechno se dá od Casia úplně v pohodě nosit a ještě x hodin dumat, na co všechny ty "fíčury" jsou, v dalším levelu pak jak se ovládají a jen ti nejšťastnější dojdou do stádia správného nastavení ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...