Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravým nadšence a odborníky na kapesní hodinky.

Mám doma z dědictví kapesní hodinky Doxa. Když jsem je dostal, nešly natáhnout, měly prasklé péro a sklíčko. Nechal jsem je přes kolegu z práce opravit. Bohužel oprava se tak úplně nepovedla a hodinky jdou sice natáhnout, ale vydrží jít zhruba 4 hodiny, pak je třeba znovu natáhnout. Jdou celkem přesně.

Nedávno je objevil můj 3 letý synek, a povedlo se mu rozbít sklíčko a nalomit hodinovou ručičku. Podařilo se mi jí ještě narovnat a zatím drží, přesto bych asi rád ručičku vyměnil a dal opět nové sklíčko. Rád bych také aby běžely na jedno natažení déle, tedy pokud není doba chodu na jedno natažení 4 hodiny normální.

Připojuji několik fotografií a prosím o každou radu nebo nabídku pomoci/náhradních dílů či kontakt na opraváře.

Předem díky za reakce

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Upraveno uživatelem MichalW
Odesláno (upraveno)

Svěř je členovi s nickem mechano a budou šlapat zase jak mají.Pošli mu SZ /soukromá zpráva/,nebo raděj mail,má ho někde v profilu.

Upraveno uživatelem bohumil.talak
Odesláno

Čtyři hodiny není normální, hodinář asi použil část původního prasklého péra. Pružina je tak o kus kratší a proto nemají dostatečnou rezervu chodu. Skleněné sklíčko se hůř shání, ale dají se koupit plastové náhražky v ceně kolem 40 Kč.

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Dobrý den,

prosím o radu, kdo by mi opravil náramkové hodinky DOXA. Je u nich "vysunuté" natahovací kolečko s hřídelkou a potřebovaly by vyměnit sklíčko.

Jsou to hodinky po otci, docela mi na nich záleží. Dosud mi je opravoval - čistil jeden starý pan mistr, bohužel loni v lednu zemřel.

Všem děkuji za rady případnou pomoc a přikládám foto. František Žalud Český Brod

Upraveno uživatelem f.zalud
Odesláno

Dobrý den,

prosím o radu, kdo by mi opravil náramkové hodinky DOXA. Je u nich "vysunuté" natahovací kolečko s hřídelkou a potřebovaly by vyměnit sklíčko.

Jsou to hodinky po otci, docela mi na nich záleží. Dosud mi je opravoval - čistil jeden starý pan mistr, bohužel loni v lednu zemřel.

Všem děkuji za rady případnou pomoc a přikládám foto. František Žalud Český Brod

Kde mají nožičky na uchycení řemenu?Zkus Ateliér Knespl,Majzlík Praha,kontakt tu někde je Knespl & Majzlík

hodinářský atelier

Na dělostřílnách 4

162 00 Praha 6

A telefon je: 608252950, 721349689

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...