sect Odesláno 21. září 2011 Nahlásit Odesláno 21. září 2011 Protože jsem na fóru nenašel o těchto hodinkách žádné informace, zkusím něco napsat já..... Hodinky jsem koupil jako své páté Fortisky (vždy po prodeji předcházejících) a když jsem je doma rozbalil, bylo mi jasné, že se u mně dlouho neohřejí. Po předcházejících Marinemasterech mne hned ze startu zklamala jejich luminiscence. Zatímco Marinemastery svítily modře a vzhledem k velikosti indexů jako baterka, u těchto je lumi zelená a pocitově podstatně méně výrazná. Uvažoval jsem, že je obratem dám do prodeje, ale protože jsem je stejně chtěl jenom jako takové horsko-vodo-dovolenkové "víkendovky", dostaly šanci. A pak to začalo, postupně jsem je nosil čím dál častěji a v poslední době jsem se už musel přemlouvat, abych si aspoň občas vzal na ruku mé, do té doby nejoblíbenější, B Steelfishe . Dneska dostaly nový tah a je jasné, že jen tak brzo z domu nepůjdou. V nejbližší době si ještě zajedou na minitůning do Nestu, kde místo 24 hodinové lunety dostanou klasickou, potápěčskou. Důvod je jasný, 3 časové pásma využiju málokdy (čti nikdy),pivo se dá počítat i na lunetě minutové, ale stopnout je občas něco potřeba...... Hodinky jsou ocelové, mají 42 mm bez korunky, 46 včetně korunky a mezi stěžejkama mají 56 mm. V současné době jsou na origo tahu. Luneta je 24 hodinová a je na 60 kliků. Mají safírové sklo s výborným oboustranným antireflexem, černý matný ciferník má datumovku umístěnou na 3 (černý datový věnec s bílým písmem), a GMT funkci, kdy ručka ukazuje ve 24 hodinovém formátu na vnitřním "mezikroužku". Vodotěsnost je 200 m a čas odměřuje ETA 2893-2 s 25 kameny (nevím jestli kameny jsou podstatné, ale když už jsem to našel.....). Protože tyto hodinky nejsou ani na webu Fortisu, předpokládám, že se již oficiálně v této barevné variantě nenabízejí, což je podle mne celkem škoda. V současné době je jejich jediná chyba to, že při nastavování času a zasunutí korunky zpět se nepatrně pohne ciferník. Toto prý není závada, ale vlastnost a vzhledem k tomu, že čas upravuju maximálně jednou za týden, tak mně to vůbec, ale vůbec nes....nevadí . Ale stejně s tím, při výměně lunety, budu v Nestu v rámci záruky opět otravovat......
Peta-Biker Odesláno 21. září 2011 Nahlásit Odesláno 21. září 2011 (upraveno) Tome, Viktor na ně napsal recenzi. Upraveno 21. září 2011 uživatelem Peta-Biker
sect Odesláno 21. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 21. září 2011 Super, tak už tu jsou 2 , dík za upozornění.
Pavel K. Odesláno 21. září 2011 Nahlásit Odesláno 21. září 2011 Čtení o Fortiskách není nikdy dost a fotek taky.
StanoBare Odesláno 22. září 2011 Nahlásit Odesláno 22. září 2011 Komu nepasuje rozloženie cifru na Mariňákoch a preferuje ešte harmonickejšie bez chrona v rade B-42 nemá ani na výber - buď Off. Cosmo day date, alebo GMT Vybral si si veľmi dobre, páči sa mi nich práve tá okamžitá prehľadnosť. Kedysi som o nich silno presilne uvažoval, v užitočnosti day/date vs GMT vyhrála prvá možnosť...ale aj tak som rád že už zmizli z predajného vlákna...človek má potom kľud
sect Odesláno 30. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 30. září 2011 Na natu......trochu jsem z toho měl strach, ale nakonec jsem spokojený a kombinace se mi líbí: Pokus o fotku lumi:
Tomak Odesláno 18. října 2011 Nahlásit Odesláno 18. října 2011 Krásný i na NATO strapu, chtělo by to ještě fotku s ním na ruce.Koukám, že nosíš GMT lunetu s 12tkou nahoře. Já bych je tak asi nosil taky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se