Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dalsi zkusenosti z pruzkumu v terenu:

Hodinarstvi na Klatovske v bloku mezi Husovkou a Tylovkou.

http://www.hodinar.z....cz/hodinar.php

Sedi tam manik - sympatak. Ukazal jsem mu sve Prometheus Jellyfish, jestli by nesly seridit a on ze jo, hned mi to zadarmo promeril ve vibrografu (na boku v poho, ale na dynku a na sklicku nic moc). No zaver, ze by nebyla spatna generalka strojku, coz by bylo za litr. Vysvetloval mi tam vsemozne odborne veci, jak je uchacen vlasek v neklidu a mraky dalsich veci (Nejak jsem to uz zapomel:-)). Mam z toho hodne dobrej pocit, tak mu asi ty Jellyfishe sverim. (ale nejsem si jistej, myslel jsem ze je prodam - ted nevim). Zajdete to omrknout:-)

Schválně na to vem rozum proč to jde na břiše a na zádech jinak /tak jo na dýnku a na sklíčku/a proč musí bejt ausgerechnet generálka za talíř.....
Odesláno

Schválně na to vem rozum proč to jde na břiše a na zádech jinak /tak jo na dýnku a na sklíčku/a proč musí bejt ausgerechnet generálka za talíř.....

Ja chapu, proc jdou v kazde poloze jinak (jsou jina treni, gravitace z jineho uhlu atd.) Ale vibrograf, v urcitych polohach neukazuje caru (nebo krivku) , ale rozhazene body (coz znamena nestejnomerny chod), a to pry znaci bordel ve strojku (videl jsem na vlastni oci - snad to nepletu).

A protoze jsem si prodej rozmyslel a hodinky si chci nechat, tak jsem si rekl, ze mu je tam necham a uvidime.

• po měsících...
Odesláno

před 14ti dny jsem si vyzvedl svá Seika z opravy (na report dřív nebyl čas)

Hodinky jsem koupil použité (prostě se mi líbily a byly za pár korun). Po chvilce nošení jsem si všiml, že ručičky nejsou na ideálním místě (minutovka byla o cca 12min napřed) + někdy se natahovaly a někdy ne (blbě řečeno, ale 2x stejný pohyb ruky a jednou šly a jednou ne).

Hodinky jsem odnesl sem: http://www.hodinar.zlatnikplzen.cz/hodinar.php zde je ode mne přebíral zlatník, který v tom obchůdku taky pracuje. Po popsání mého problému mi sdělil, že hodinky budu mít za 2 týdny a vyjde to na ca 1000 korun.

Před vyzvednutím jsem do hodinářství zavolal, zda si pro ně mohu přijít.Teď už jsem mluvil s hodinářem: "hodinky máte připravený, mám je teď na ruce kvůli natažení".

Dle tohoto hodináře dostaly hodinky dřív někajou ránu a byly určitě pod vodou (kvůli stavu strojku a těm ručičkám). Údajně se taky v nich musel někdo dříve neodborně šťourat, kvůli šrámům na strojku. Jinak vyčistit strojek, vyměnil ložisko rotoru a srovnal ciferník, který byl dříve (dle jeho slov) proti datumu lehce pootočen.

Při předání hodinek jsem si všimnul nějaké černé nečistoty zevnitř na sklíčku, upozornil jsem na to hodináře, který se omluvil, že to dá hned do púořádku a za 3 minuty jsem měl hodinky zpět s čistým sklíčkem.

Dále mě upozornil, že si není jistý pravostí strojku, kvůli absenci třetího "čehosi" (nepamatuju si, jak se tomu říká, jelikož mi při tom popsal strojek součástku po součástce) - takový strojek prý mají prý Orienty, ne Seika.

Načež mi prozradil, že hujerky na jeho ruce jsou taky fake.

dostal jsem účet (práce 1000kč + ložisko rotoru 180kč), zaplatil a vyfičel.

Snad jsem na nic podstatnýho nezapomněl.

Subjektivně: Pán se zřejmě ví o čem mluví, ale s pečlivostí si nejsem jistý (kvůli té nečistotě na sklíčku), možná si jen nedával tak záležet kvůli tomu, že jde o Seika.

PS: tlakovou zkoušku nedělá, poslal by mě k nějakému kolegovi u nádraží (víc jsem nezjišťoval)

• po 3 týdnech...
Odesláno

Delsi dobu jsem se neozval - nechtel jsem delat unahlene zavery. Hodinky mam po generalce a kvuli presnemu serizeni jsem s nimi dochazel k hodinari cca kazdy mesic (tohle doserizeni dela zadarmo). Bohuzel se mu je nedarilo seridit na mnou pozadovanych 0 az +5 vterin denne, takze jsem se do toho musel pustit sam a nyni je mam prave na +5s denne( a tato odchylka je pravidelna , takze dobre zgeneralkovane, drive sly podstatne hure.). Takze pokud jde o me klidne mu sverim sve dalsi hodinky, napriklad monstra, skx007, atd. Nic drazsiho si stejne nemohu dovolit.

Odesláno

A kdybych po panu Stanikovi chtel aby mi je doseridil na +1s denne tak by to zvladl?

S "drobnostma" chodím k panu Staníkovi na Františkánské, blízko náměsti Republiky. Je to stará škola a je aspoň zatím OK.

Odesláno

Kurňa, co vlastníš za stroj ? Můžeš se jej doptat, číslo má ve žlutých ztránkách....

Třeba se domluvíte cheers.gif

A kdybych po panu Stanikovi chtel aby mi je doseridil na +1s denne tak by to zvladl?

Odesláno

Strojek Seiko 6R15, jak jsem psal, stala odchylka 5 vterin denne, teoreticky by tedy melo byt mozne dostat ho na +1s. Ale nema mikroregulaci jako ETA. Hrabu se v tom sam, a lepsi jak +5 to neumim. Stouchnu do regulacniho krouzku tak malinko ze to skoro ani pod lupou nevidim a z +5 jsem na -7.... Uz mi to se*e.... K panu Stanikovi mohu zajit osobne, ale po Plzni se nepotuluju denne, tak se ptam spise tady, jaky ma kdo zkusenosti.

Kurňa, co vlastníš za stroj ? Můžeš se jej doptat, číslo má ve žlutých ztránkách....

Třeba se domluvíte cheers.gif

Odesláno

Hlavně si tam nezanes nějaké nečistoty to by bylo ještě horší Jirka

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak jsem to dokazal. Stacil jeden mikrostouch ktery nebyl videt skoro ani pod lupou v pondeli v cca 16:00 a dnes (je ctvrtek) jdou o 3 vteriny napred:-) To je priblizne +1s denne. Nosim je stale na ruce, i s nimi spim (to vite, tritium:-))). Uvidime pres vikend, to je mam polozene na dynku, protoze pracuju na baraku.

• po měsících...
Odesláno

Takže, jakožto, že sháním hodináře v Plzni a zdá se to větší boj, než sem čekal, vkládám sem pro použití ostatních příspěvek z tématu ´Doporuč dobrého hodináře´. Doufám, že nikoho nepopudím duplicitou příspěvku a doporučením bez vlastní zkušenosti, ale snad to někomu ušetří čas, který jsem já věnoval tomu abych prošel 17 stránek jednoho tématu, kvůli jedinému tipu(je tam asi 10 otázek na hodináře v Plzni bez odpovědi a zničeho nic jen toto)......

Jarda_Prim user_popup.png

Publikováno 7.duben.2011 - 14:30

Doporučuju fakt výborného hodináře v Plzni - http://www.firmy-lide.cz/antonin-france-456810.html

Slušné ceny a poradí pro experimentování.

Pokud někdo zaznamená též pozitivní výsledek, bylo by dobré zanechat info. Děkuji

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...