Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

zdravim, shanim hodinky s kompasem - nejlepe nejake presne, snadna vymena baterie, cena tak do 6000+-. Narazil jsem na suunto core, ale nevim jestli je to spravna volba - rad bych vodotesne, lehke, s rychlym kompasem - tzn kouknu a vidim...poradite ? samozrejme ze bych je kdyztak vzal od nekoho az tu ty sunta bude prodavat, nebo dam na doporuceni samozrejme zkusenejsich zde na foru. Diky za nazory, pripadne upozorneni.

Odesláno

Jeden Vector HR je teraz na predaj,mrkni do kolonky predaj.Su za stvorku co je zaujimava cena. Suunto ma toho viac treba len pohladat a na Ebay alebo amazon ich kupis o tretinu lacnejsie. Mrkni aj casio pathfinder.Tiez tam najdes nieco v tejto cenovej relacii.Zaujimava recenia a porovnanie outdoorovy hodiniek najdes v tu v recenziach.Hladaj,studuj je toho more.Tiez na co a ako ich budes vyuzivat.Ci len pre svoje uspokojenie alebo na vaznu turistiku ci lezenie.Aj Polar ma zaujimave hodinecky,ale samozrejme ajta cena uz dobieha Tissot.

Odesláno

Suunto Core mam a nevim teda jestli je to presny a rychly kompas, je tam cislo a takove 2 male carecky ktere ukazuji sever. Na druhou stranu da se tam zablokovat smer a pak opravdu rychle vidis kam se mas nasmerovat, sipka ulazuje jestli trochu nebo vic doleva/doprava atd. Ale je tu dalsi vec, kompas asi zere dost baterku a tak po par minutach se ti vypne a je potreba jej aktivovat stiskem tlacitka. Co se tyce presnosti tak nedovedu posoudit protoze to nemam s cim srovnat a navic to zapnu jen obcas doma a tam je to dost ovlivneny okolni masou zeleza atd. Ostatni Suunto to podle mne bude mit podobne. Casio Pathfinder jsem mel doma jen chvilicku a tam by jsem rekl ze je ten kompas jeste mene prehledny,ukazatel je tedy vyraznejsi ale ten cifernik pod nim je dost clenitej a tak se to jakoby ztraci.

Odesláno (upraveno)

Já mám Timex Expedition E-tide a ten kompas funguje v pohodě. V podstatě kvůli němu jsem si ty hodinky koupil a věnoval jsem dost času ověřování přesnosti. Po zkalibrování ukazoval dobře, nikde jsem nezaznamenal nějakou výraznou odchylku. Samozřejmě pod vysokým napětím jsem to nezkoušel, ale jak doma, tak venku ukazoval OK.

Edit : Jinak myslím, že všechny hodinky s kompasem ukazují směr jen po aktivaci čudlu a po omezenou dobu. Ty Timexy po dobu 20 vteřin.

Upraveno uživatelem Klotzman
Odesláno

Já mám ty shora zmíněné Pathfingery PAG 240, ono záleží jaké. Nicméně tyto malí solární napájení. Už si nepamatuji kolil stály ale určitě do třech tisíc i s daní, clem a poštou.

Ale casio kompasových dělá vícero a lacinější, já chtěl komplet senzor. Spokojenost veliká, zatím jsou i odolné ;) Jediná změna je, že mají NATO strap protože ten origo pásek mi nesedl.

Odesláno

S tim solarnim napajenim to vypada celkem zajimave...ale zase si to pak nevymenim sam :( ty timexy vypadaji taky dobre..i ty suunta :((( tak nevim, pro ktere se rozhodnout :) jsem obet fora :))) ctu si vsechno mozne i nemozne a vaham :) ty casia vypadaji dobre v te nejvyssi cenove, ale nevim jak moc jsou dobre :) kde byste mi poradili koupit casia ? myslim krome ebaye :) protoze rozdil v cenach je celkem...markantni :) pripadne ty timexy ... suunta jsou pekna, ale neprijdou mi az tak "odolna" jako ty timexy, pripadne casia.

Diky za nazory

Odesláno

Ještě k tomu solárnímu napájení-myslím, že strach z výměny aku není na místě, vycházím z toho, že jsem hoďky na měsíc odložil do šuplete a stále jsou nabité na max. Jasně, mají minimální odběr protože se nekompasuje, nebarometruje, nevýškuje a nesvítí. Ale i pokud počítáte s tím, že každý aku má nějaký počet dobíjecích cyklů tak bych tomu dal odhadem (třebas podle dobíjecí baterie v mobilu) řekněme pět let, pak se sníží kapacita ale to nám přece nevadí když máme solární dobíjení. I kdyby klesla na polovinu. Za dalších pět let jsme tedy odhadem na čtvrtině ale to stále neva, dobijí se průběžně. Stačí když bude mít alespoň "nějakou" kapacitu-odběr energie bez použití senzorů bude minimální a venku je v akci solár. Jak dlouho baterie vydrží fyzicky netuším ale tuším, že za pár let hodinky stejně obměním. Z výměny dobíjecí baterie bych strach neměl...

Bral jsem je z nywatchstore. Spolehlivý, rychlý a komunikačně dobrý obchod. I cenově.

Odesláno

Fajn, diky za tip. Ktere z produkce toho nywatchstore byste mi doporucili ?

Odesláno

Vypada to dobre :)) asi zvednu cenu na 8000 max... myslite, ze je lepsi to casio (solar) nebo suunto (vymenna baterie) ? ty wengery vypadaji taky moc dobre :)

Odesláno

jeeje to jste mi moc nepomohl :((( ted jsem jeste vice nerozhodnuty nez predtim :) ale diky

Odesláno

proti nim asi suunto core.. tak..mel nekdo oboje...nebo ma zkusenost s obojim ? suunto ma (dle meho) citelnejsi display a uzivatelsky (jestli jsem to pochopil) celkem snadno vymenitelnou baterii.. casio ma solar..takze asi "lepsi" kdo vydrzi lip "trosku horsi" zachazeni a kdo ma lepsi kompas ? diky za info :)

Odesláno

Gps hodinky jsem zatim zavrhl - z jedineho prosteho duvodu a to je vydrz - alespon dosavadni zkusenosti s gps ukazuji ze gps je dobry zrout energie (coz je logicke vzhledem k tomu jak funguje :)

ale napad mozna stoji za zvazeni :)

Odesláno
  V 23. 10. 2011 v 17:51, 'admira' napsal:

Vypadaji dobre. Ja bych rekl, ze Casio je v tomto smeru vynikajici volba. Jeste me napadlo, ze GPS hodinky prakticky zobrazuji taktez svetove strany. Garmin, MIO

Myslím, že tyhle Casia (nebo hodně podobné) má můj sportující švagr a pokud vím, nemůže si je vynachválit
Odesláno

Ja vedel, ze se nemam zapojovat do fora:( zase jsem tomu propadl:) ooooo ty nomad led Wenger vypadaji taky tuze moc dobre- vypadaji jako normalni a pritom... Je to dalsi hrac:) takze wenger casio suunto- vim, ze jsou to svycary (ty wengery samozrejme) ale nevim jak je to s kvalitou zpracovani a materialu(zadny flame) doufam ze take dobre:)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...