Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Jaký je rozdíl mezi gumou a kaučukem. Já si myslel, že to je to samé :)

Kaučuk je přírodní materiál (obdobně jako třeba latex), guma syntetický. V praxi by měl být kaučuk příjemnější na nošení (méně potu, bez zápachu) a alergie na něj je velmi vzácná.

Zkoumal jsem to teď v souvislosti s Prim Sport I. gen a jsem pro kaučuk víceméně rozhodnut.

no já se ve škole učil, že kaučuk je přírodní nebo syntetický. Stejně tak guma. Ale to je asi jenom matení pojmů :)

Kaučuk = guma.

• Odpovědi 321
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Kaučuk je přírodní materiál (obdobně jako třeba latex), guma syntetický. V praxi by měl být kaučuk příjemnější na nošení (méně potu, bez zápachu) a alergie na něj je velmi vzácná.

Zkoumal jsem to teď v souvislosti s Prim Sport I. gen a jsem pro kaučuk víceméně rozhodnut.

no já se ve škole učil, že kaučuk je přírodní nebo syntetický. Stejně tak guma. Ale to je asi jenom matení pojmů :)

Kaučuk = guma.

Přesně tak. Berme to tak, že co se týče řemenů, tak je asi zažité syntetiku nazývat gumou a přírodní kaučuk kaučukem. Je to asi vhodné vtzhedem k jeho zdroji. Asi? ;)

Odesláno

No fakt je, že řemínek, co jsem dostal k těm sportům nebyl guma, ale spíš nějaký plast. Připomínalo mi to ty zubaté stahovací pásky na kabely. Vyměnil jsme ho za kovový a ten k nim vyloženě pasuje. Dokonce i povrchovou úpravu má stejnou, jako nerez pouzdro, takové jemné broušení.

Odesláno

Původní Sporty II skutečně neměly iluminované indexy. Barva byla použita pouze reflexní.

Jinak existují různé odstíny luminiscenčních barev, ale nejlépe svítí ten s odstínem zelené. Jinak nejedná se v pravém smyslu o barvu neb je to prášek. Jeho aplikace je proto poměrně složitá na přesnost. Jinak má pravdu ten, kdo tu psal, že by svítivosti pomohla opakovaná vícevrstevná aplikace. Čím více vrstev, tím se ale snižuje vzhledová čistota, protože prášek si přeci jen při každé aplikaci sedne v mírně nestejnoměrné vrstvě. Povrch vícevrstevně naneseného indexu pak může být značně hrbolatý a pod lupou až ošklivý.

Kdybych měl kategorizovat kaučukové řemeny, asi bych je dělil na plastové, gumové, kaučukové a silikonové s tím, že kaučukovým rozumím pouze materiál na bázi přírodního kaučuku.

Odesláno

Jen historii, a to ještě dávnější.:) Paní Vláhová byla v minulosti zaměstnankyní obchodního oddělení ELTONu. Je to velmi schopná žena, která si zaslouží úctu. Může jen zamrzet, že nechce svou energii směrovat na prodej hodinek PRIM.:) I když je otázka, jak by si její lidé, zvyklí prodávat hodinky z nižších pater poradili s prodejem zboží, u kterého by museli použít úplně jiný systém prodeje.

Odesláno
Jen historii, a to ještě dávnější.:) Paní Vláhová byla v minulosti zaměstnankyní obchodního oddělení ELTONu. Je to velmi schopná žena, která si zaslouží úctu. Může jen zamrzet, že nechce svou energii směrovat na prodej hodinek PRIM.:) I když je otázka, jak by si její lidé, zvyklí prodávat hodinky z nižších pater poradili s prodejem zboží, u kterého by museli použít úplně jiný systém prodeje.

Dík za vysvětlení. Ptám se proto, že jsem to našel na záručním listu svých hodinek.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Do konce května by měly být první kusy, ale to hlavní přijde trošku později. Nejdříve půjdou dostupnější modely pro obecnou veřejnost a mládež a pak teprve hodnotnější mechanické hodinky. Ty už v květnu nestihneme.:(

Odesláno

Dostupnejsi znamena quartz? Bude zaroven s chronographem dostupna i ne-chrono verze? Osobne mi to sice k soucasnemu stop-stavu nakupu muze byt celkem jedno, ale slintat prece muzu, no ne? ;)

Odesláno

Codenis II bude k dispozici v první várce ve 4 verzích:

1) Quartz - 3R - pánský

2) Quartz - 3R - dámský / juniorský

3) Quartz - chrono - pánský

4) Quartz - chrono - dámský / juniorský

Cílem je, využít fotbalové horečky v době MS ve fotbale a marketingové podpory ze strany Petra Čecha.

Teprve v druhém sledu půjdou stejné 4 varianty, ale v mechanice.

Odesláno

Dík za info! Jéžiš, já jsem tak zvědavý, jak to bude definitivně vypadat, zvlášť ten 3R...

Odesláno

tak jo, to mám za to, že jsem zvědavý :) Teď teda jsem zvědavý ještě víc!

Odesláno

3 ručičky, (hodiny,minuty,vteřiny), tudíž žádný chronograf. Já radši trošku "obyčejnější", než chrono.... Co ty?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...