Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Kamil a X-Bob: Děkuji za informaci. ...... Tak prosté. A já myslel bůhví co to nebude za extravaganci. Já také raději obyč. jednoduché a přehledné. Sám jsem si dokonce před časem pořídil model SuperSport, ale na novinku jsem moc zvědavý. :)

• Odpovědi 321
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
... Nejdříve půjdou dostupnější modely pro obecnou veřejnost a mládež a pak teprve hodnotnější mechanické hodinky. Ty už v květnu nestihneme.:

...Cílem je, využít fotbalové horečky v době MS ve fotbale a marketingové podpory ze strany Petra Čecha.

Teprve v druhém sledu půjdou stejné 4 varianty, ale v mechanice.

Fandím vám a držím palce při uvedení nové řady na trh.

Neznám obecnou marketingovou strategii firmy a chápu snahu o stihnutí fotbalového šampionátu, z hlediska zaběhnutých a osvědčených marketingových pravidel jste však zvolili postup poněkud nestandartní.

Jako první se na trh uvádí spíše dražší varianty produktů pro náročnější, které si pořizují "Early Adopters", což jsou novinek a lepších kousků chtiví, povětšinou movitější zákazníci, kteří jsou ochotni vydat za své rozmary, či novinky vyšší častku. Ti zaroveň fungují jako "Opinion Leaders" což je kasta zákazníků, ke kterým zbytek potenciálních kupců vzhlíží jako ke svým vzorům a přebírá od nich nákupní zvyky - snaží se je nabodobovat. Prodej později uváděných levnějších variant produktů je tedy následně pozitivně ovlivněn.

Při opačném postupu hrozí určité nebezpečí, že levnější řada stanoví pro daný produkt jakousi laťku na "lidové úrovni" a to pak movitější, či exkluzivity chtivé zákazníky může od nákupu i lepší varianty takového modelu odradit.

Proč byl zvolen postup opačný ? Je to skutečně pouze daň za časovou tíseň?

Přeji vám uspěch při prodeji nového nodelu, který by určitě firmě Prim pomohl k dalšímu zlepšení pozice na trhu, jen doufám, že se ta převrácená strategie zbytečně nepodepíše na výsledcích :)

Odesláno

Ad základní marketingová strategie plně souhlasím s dehydem.

Nicméně, lze užít i "trik" s tím, že nějaká ikona, kterou ostatní v poptávce pak následují, případně určitá skupina osob (např. tým sportovců, někteří umělci a pod.), je tím, kdo koupí, užívá a případně se podílí na propagaci drahé řady produktu a z části modifikovaná, méně luxusní verze, je určena spotřebiteli běžnému, byť např. profilovanému jako skutečná střední třída (t.j. ne typ hodinek, které koupíte v hypermarketu, byť v "odborném, specializovaném koutku"). "Střední třídou" nemyslím skupinu osob definovanou pouze příjmem ale zejména mající určitý způsob života, názorů a pod. To ale asi všichni zde rozumí, co tím myslím ;)

Odesláno

A také existuje další cesta, kterou jde NOKIA. Uvedou na trh novinku, kterou ovšem za velice krátký čas následuje vylepšená verze "i", ale její vznik nebývá s dostatečným předstihem avízován :( Takhle jsem si naběhl už dvakrát, vědět o vylepšené verzi, pochopitelně bych si na ní pár měsíců počkal. Takže pokud nás PRIM upozornil, že to nejlepší příjde na konec, je to rozumné jednání.

Odesláno

Troškou otázka k širší diskusi a pošťouchnutí: Když je tady teď ukázaná -díky Prime :) -reálnější představa o nových Prim Sport/Codenis II, má vůbec smysl a myslíte, že by byl zájem, o remake Prim Sport I nebo II? A jestli ano, jaký by měl být? XL?Automat?Klasický nátah??? Tak co?

Odesláno
myslíte, že by byl zájem, o remake Prim Sport I nebo II?

Pokud je to opravdu námět pro širší diskusi, tak budu opět za škarohlída. Myslím, že tady v Eltonu už šanci propásli, bylo by to kříšení mrtvého dítěte. Možná že tak ještě koncem roku... Ruku na srdce, pánové, kdo byste byli dnes ochotni za remake těchto hodinek utratit 20 000 Kč? Jedná se o můj odhad, ve skutečnosti může být cena jiná.

Odesláno

jj, můj názor je, že takový případný model by byl velmi citlivý na cenu. Můj odhad je, že cena blížící se 20.000,- by pamětníky Sportek odradila (a asi ti by je chtěli, ne?) Ale myslím cena mezi 12-16.000 by byla velmi lákavá. Ale, asi ne pro Prim :)

PS pesimisté a škarohlídi jsou pro posuzování potřeba jako sůl, kolego 31682, samá chvála budoucí ikonu neudělá ;)

Odesláno
A také existuje další cesta, kterou jde NOKIA. Uvedou na trh novinku, kterou ovšem za velice krátký čas následuje vylepšená verze "i", ale její vznik nebývá s dostatečným předstihem avízován :( Takhle jsem si naběhl už dvakrát, vědět o vylepšené verzi, pochopitelně bych si na ní pár měsíců počkal. Takže pokud nás PRIM upozornil, že to nejlepší příjde na konec, je to rozumné jednání.

Souhlasím, taky si s technologiemi v této oblasti užívám své, to je však jiná kategorie produktů.

Já myslím, že tohle je od Nokie (a všech ostatních) coby výrobce masproduktu záměrná taktika. Nechají zájemce nakoupit první verzi, protože jsou si vědomi, že po uvedení inovované verze ta stará u mnoha mobilo-neurotriků stejně honem poputuje do bazaru, takže prodej nové je beztak zajištěn.

Ale to je technologický trh - nový model je pomalu nutný každý kvartál, pokud chce člověk využívat nejnovější technologie, nebo být alespoň "IN".

Myslím, že u hodinek to takhle daleko nezašlo - jakpak by taky mohlo, u naší milované mechaniky - že ano? :)

U některých tradičních švýcarských výrobců jsem se též setkal se strategií, kterou připravuje Prim.

Nejprve uvedou "levnější" kvartzovou verzi a později "vylepšenou" mechanickou.

Rozdíl je však v tom, že u těchto firem se i quartzové verze pohybují v řádu desítek tisíc, takže i tyto kousky patří v zásadě do prestižní kategorie - zde nehrozí vytvoření nějaké "lidové" image, která by potenciálně odrazovala.

V případě Primu netuším, v jaké cenové relaci se budou quartz verze pohybovat, ale nepředpokládám, že by se jednalo o výše uvedenou úroveň.

Odesláno

Pánové, plně s vámi souhlasím v tom, že by bylo dobré to obrátit, ale pokud budou naši fotbalisté hrát alespoň trochu co k čemu, pak nám můžou právě ty levnější modely pomoci si vydělat na nákup strojů a zařízení na výrobu hodinkových strojků. Když půjde vše tak, jako v matematických modelech, klidně udělám ten mechanický kousek úplně zbrusu jinak.:) Krom toho, zároveň s levnějšími quartzovými půjde top model celé kolekce. Vybral si ho sám Petr Čech a jde o všem dobře známý model Tycho Brahe. Tentokrát však s lunetou z masivního zlata a taušírovaným podpisem na dýnku.

Takže to, co se bude doplňovat bude vlastně jenom "střední třída".:)

No,... hlavní rozdíl je v tom, že skutečné hodinky mají mechanický strojek ne?:)

Odesláno
Pánové, plně s vámi souhlasím v tom, že by bylo dobré to obrátit, ale pokud budou naši fotbalisté hrát alespoň trochu co k čemu, pak nám můžou právě ty levnější modely pomoci si vydělat na nákup strojů a zařízení na výrobu hodinkových strojků. Když půjde vše tak, jako v matematických modelech, klidně udělám ten mechanický kousek úplně zbrusu jinak.:) Krom toho, zároveň s levnějšími quartzovými půjde top model celé kolekce. Vybral si ho sám Petr Čech a jde o všem dobře známý model Tycho Brahe. Tentokrát však s lunetou z masivního zlata a taušírovaným podpisem na dýnku.

Takže to, co se bude doplňovat bude vlastně jenom "střední třída".:)

No,... hlavní rozdíl je v tom, že skutečné hodinky mají mechanický strojek ne?:)

Už se těším na první fotky! :) Hodinky bez mechanického strojku nemají život, jsou tak trochu mrtvé. Ale třeba ta Ventura V-tec je jeda vyjimka.

Odesláno

Protože nehrajete fotbal, jen pracujete a pracujete....:) Kvůli prodloužení by mohlo být např. prvních 15 mut žlutě, druhých oranžově, třetích červeně a pak normál.

Návštěvník Kamil
Odesláno
Nemohla by ze strany vylejzat malá kartička ?

:D :D :D

Nebo třeba dvě? Z jedný strany žlutá a z druhý červená.

Odesláno

Ty kartičky bych dal do medailonku zespodu - je nutné je mít pořád při ruce.

Jinak mě napadá - moji miláčkové z fortisu dělali v osmdesátých letech model (myslím, že se jmenoval clipper) velmi podobný sportII s výměnnou plastovou lunetou, bylo jich dodávaných myslím 5 a jedna byla údajně fotbalová, ale nikdy jsem ji neviděl.

Ale těch 45 minut, to je myslím povinnost!

Odesláno
...dokáži si představit kroužek s minutáží 0-45 a poslední čtvrtotáčku by dělilo opět 0-15, a ty by byly červeně.:)

Tak toto vypadá jako velmi seriózní záležitost.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...