Gordok Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 Prim má naopak velmi kvalitního designéra ( dokonce celou firmu ), pan prokop by mohl vyprávět Na nové neotřelé designy, s novými nápady a složitými komplikacemi je potřeba obrovský kapitál a ten se z klobouku nevytahne ... Toto není žádná laboratoř, Prim připravuje nový model a rozhodl se konfrontovat návrh s názory potencionálních zákazníků, což osobně velmi vítám. A nakonec se mi současná produkce Prim velmi líbí a určitě si jeden model pořídím a v budoucnu přijde možná na řadu i solitér A až bude mít Prim vlastní kalibr, tak to už pak bude úplně o něčem jiném ... Stačí si pročíst více diskusí, pan Prokop tu již nesčetněkrát vysvětloval vše, co se ti nezdá
noname Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 RK tvrdí... dnes se prodá jen masová levná produkce nebo zavedená značka Podle této logiky by se nedalo nikdy s ničím začít. Byly by zde velcí dovozci z Asie a pak pár šťastlivců, kteří se v minulosti staly zavedenou značkou. Bohužel je to v Čechách poměrně častý názor. Takže vzhůru do státní správy nebo do montoven. I dnes se dá ale začínat v garáži (nebo v případě Primu v menším rozsahu) a někam to dotáhnout. Musí se to jen zkusit. Buď se to povede nebo ne. Každopádně každé podobné iniciativě držím palce.
cigi Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 to RK..... mě se naopak zdá, že prim už má dneska mnohostrannější a novější a pružnější design než xemex, který neustále opečovává svůj prvotní dobrý nápad (i kdzž ne tak originální, např. ventura je jeětě mnohem vyspělejší design), ale dnes je to už vystydlá polévka a ještě ne kultovní design - i když proti gustu nic nenamítám, mně se ty hranaté docela líbí. Prim jde zdá se mi cestou, kterou jdou i jiné manufaktury - cílevědomně rozpracovává různé nápady v jakési jedné všeobecné filozofii, ne varianty v podstatě jednoho modelu. To se mi zdá potom samozřejmě dlouhodobější práce, nový nápad takové módní údernosti jako xemex nedostaneš každý den a rychle vyprchá spolu s dobou, pro kterou byl vytvořen.
31682 Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 Celkový dojem dobrý. Klady - oceňuji ztvárnění ručiček. Zápory - značení hodin 01 až 09 je ohavnost. To je jako pokus o digitálky ;-)
cigi Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 ještě bych doplnil poznámky - nikoli výtky: k lunetě - zářezy by skutečně měly být i zboku, aby se lépe otáčela - viz odklízeč. Stejně jako on si myslím, že ciferník je zatím oproti pouzdru a ručičkám zakřiknutý. K takovému agresivnímu tvaru pouzdra s ochranou korunky by skutečně nějaký takový decentně okatý způsob těsnění korunky (panerai) docela slušel., aby byla linka chráničů nepřerušená korunkou i za cenu, že by korunka byla tenčí/nižší. nehledě na funkční výhodu pro nešikovné oproti šroubování. Když to nepůjde, možná bych zvážil úpravu tvaru korunky v tomto smyslu - aby z linie tak nevyskakovala. Tlačítka stopek se mi velmi líbí, ale budou i lehce ovladatelná?
Petr22 Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 Takze, rucicky se mi na prvni pohled moc nelibi, vic by se mi libily rucicky ve stylu Fortis B-42 Flieger(myslim tvarem ne barvou), ale je pravda, ze jsou docele originalni a asi bych si na ne casem i zvykl a mozna by se mi zacaly i libit. (kdyz se na to divam dele, musim rict ze ty rucicky nejsou zas tak spatne... docela rychle menim nazor ) Pouzdro se velmi povedlo. Tlacitka jsou velmi decentni. K ciferniku se zatim nevyjadruji. Tam bych to urcite videl na vetsi zmeny.
odklizec Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 K takovému agresivnímu tvaru pouzdra s ochranou korunky by skutečně nějaký takový decentně okatý způsob těsnění korunky (panerai) docela slušel., aby byla linka chráničů nepřerušená korunkou i za cenu, že by korunka byla tenčí/nižší. nehledě na funkční výhodu pro nešikovné oproti šroubování. Tady budu s cigim zase ja nesouhlasit Mne by se v tomto pripade zaden lockovaci system ala "panerai" nebo podobny asi nelibil. Pouzdro je podle mne skoro dokonale, cokoliv navic by ho poskodilo. Mene je nekdy vice! Tlačítka stopek se mi velmi líbí, ale budou i lehce ovladatelná? Taky jsem nad tim uvazoval, specialne i nad faktem, ze jsou cvtercova. Myslim, ze by jim velmi slusel trosku protahlejsi tvar!
cigi Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 odklízeči - právě, že by to znamenalo zjednodušení tvaru - korunku snížit a nechat nějak více zapadnout do boční linky a toho využít , ne jako panerai přidat bochánek, nebo nedej bože ti angličani, co tam mají páčky, zámky a tak.
Návštěvník kachna Odesláno 8. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 8. ledna 2006 Předně, nepochybně krok správným směrem. Zajímavé, svěží. Souhlasím s kritikou číslování typu 01. Vysunutí cifer mimo kruh vteřinové škály oproti původnímu modelu se mi také nelíbí, byť je to originální. V tomto hluchém prostoru je dost místa na nějakou tachymeter scale nebo něco podobného, co by dodalo hodinkám sofistikovanější dojem. Nebo při zachování vnějšího číslování jakožto originality by šlo kruh ještě uzavřít na vnějším okraji nějakou zkosenou škálou. Také mám rád kyklopy nad datumovkou, případně preferuji day ? date varianty. Na vizualizacích je na můj vkus příliš ?plátěný? drobný tah, preferoval bych masivní ocel nebo tlustou kůži. V diskusi je spousta zajímavých připomínek, chce to ale podle mě akceptovat jen několik, aby to nebylo přeplácané, jedině tak si to může zachovat originalitu. Chci ale především zdůraznit, že se mi těžko celkově posuzuje design ciferníku, když, obávám se, uchovává umístění subdialů z quartzového strojku. Modifikovaná ETA 7750 (asi ne 7751, jak uvádíte) má přece vteřinovku chronometru a chronografové ciferníčky jinde! Bez této změny se to docela těžko hodnotí a porovnává s jinými krasavci. Leč jde nepochybně o zárodek velmi pěkného a echt originálního krasavce. Jinak: Vašemu úsilí za znovuoživení tradice českých hodinek třikát zdar!!!!
bery Odesláno 9. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 jestli budou zapuštěné subciferníky a možnost doobjednat ručky se šikmým zakončením, tak vidím po létech své nové Primky !
Otto Odesláno 9. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 Já teda za sebe musím říct, že se mi vůbec nelíbí. Takový nemastný, neslaný. Přijde mi to jako taková moderna ale přitom nevýrazná s usedlými barvami. Dovedu si představit třeba oranžový ciferník s kombinací třeba červenou, nebo žlutou tak jak to dělá třeba ZODIAC http://www.zodiacwatches.com/product/ZO2232.html Ale i tak nelíbí se mi. Jsem asi staromilec a třeba hodinky odklízeče ZENA (replika leteckých longinů, co má ve fóru obvod zápěstí) jsou to pravé klasické pro mně. Takže PRIMe sorry.
Onisan Odesláno 9. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 Pokud se týká rozměru tak z mého pohledu krok správným směrem. Diameter 44 je fajn, zvláště v době kdy i holky nosí na ruce cibule jak pro kulturistu. Obecně bych se věnoval zvětšení průměru skla, to ale u těchto hodinek není tématické... .................................................................................................................................................... Prim napsal: Co mě zajímá, jak se díváte na grafiku čísleníku, design ruček, kroužku a design tlačítek? ..................................................................................................................................................... Grafika číselníku? No, alespoň na počítačové animaci mi to přijde trochu moc "asie". Pokud nebude přítomno alespoň zapuštění subciferníků tak ten dojem přeplácanosti bude ještě větší. Osobně bych byl opatrnější. Kolega si teď koupil Omegy Seemaster v ceně 85 000 a design číselníku je velmi jednoduchý, luneta barevně výrazná (oranžová) a celkovýdojem tak umocněn... design ruček? Tam tam bych byl asi nejvíc skeptický! Pro mně katastrofa! To bych přes srdce nepřenesl! Asi jsem moc staromilský! Kroužek? Výborně, nebál bych se i kroužku výraznějšího, když už je tam tolik železa, proč to víc neprodat a neudělat třeba výraznejší, nebo hustčí nebo kdoví jaké rýhování? Tlačítka? OK, opět bych se ale nebál větší robusnosti... Jak už tady zaznělo, pokud budu v Monte Carlo lehce pod vlivem měřit mezičasy, na rukou jezdecké rukavice a ma lokti zavěšená ordinérní blondýna, narad bych se přehmátl :-)
Gordok Odesláno 9. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 Prim tu již psal, že v současné fázi jde hlavně o pouzdro, kroužek, ručky a tlačítka Detaily přijdou později
babaq Odesláno 9. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 No asi jsem v menšině, ale vůbec se mi nelíbí. Připadají mi ošklivé, nejhorší jsou ty šedé kolečka uprostřed (korunu tomu nasazuje to centrální nečíselníkové) a ručičky s useknutýma špičkama, to je taky dílo... Za sebe jednoznačně "nelíbí ani trošku".
Prokop Odesláno 9. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 Člověk si na neděli vyrazí na lyže a nestačí se po návratu divit kolik toho tady je!:) Tak postupně: To Kamil: O šroubovacích stěžejkách také uvažuji. Integrovaný kaučukový řemen bude dost finančně náročný, ale neříkám dopředu, že nebude, protože bych ho na hodinkách tohoto typu také rád viděl. Universální tam bude určitě! Nerezový v nabídce bude a mohu slíbit, že se na našich současných hodinkách nesetkáte s plechovou náhražkou plnohodnotného nerezového tahu! To rango: trefil jste hřebíček na hlavičku! Skutečně je pro nás důležité mít svoje charakteristické ručky. Důležité je, že to má i praktický smysl. Jediné, o čem uvažuji je: umístit na konec tupého zakončení ručky ostrý tenký hrot, pro přesnější odečítání ze stupnice. To Oldaolik: Ano, budou dvě varianty, které se budou lišit tlačítky respektive absencí tlačítek (vizualizace je rovněž hotova) a číselníky. To odklizec: ručky jsou dle mého názoru jen otázka zvyku. Když jsem je někomu ukázal, většinou jsem zaznamenal velmi pozitivní reakce. Je důležité, že jsou ručky v něčem jiné a přitom má ta jinnost i své výhody (nevýhody se pokusíme co nejvíce eliminovat). Přesto se domnívám, že intuitivnímu odečítání času masivní iluminované konce jen prospějí. Otázku grafiky číselníku bych teď prosím ještě nerozebíral, protože by se snadno mohlo stát, že byste mne zahltili informacemi. Otočný kroužek bude určitě obráběný na CNC strojích - ražba by se v našem případě ani nevyplatila. Jeho design bude nejspíš ve dvou variantách, kdy jedna by měla splňovat vaše představy. Add software: Alias To Chronomag: Děkuji za podporu nového designu ruček. Skutečně na ně člověk musí koukat déle, aby si na ně zvykl. Já bych prostě nechtěl dělat ručky, jako má už někdo jiný, už proto, že krása hodinek je o jednotlivých detailech síše, než o celkovém tvaru pouzdra. To Saboter: zákaznická klinika neznamená, že si tam každý může dát co chce. Samozřejmě solitéry budeme dělat i nadále a určitě i na bázi pouzdra Codenis, ale základ by měl mít ručky stejné. Já vím, že je to risk, ale stále si ještě myslím, že když se na ručky budete dívat déle, nakonec mi dáte zapravdu. To Kamil a Chronomag: spuštění výroby bude odvislé od ostatních zakázek, ale počítám do konce května. Add. nápis o vodotěsnosti. Ten tam skutečně být nemusí, ale příjde mi fakt zbytečné hodinky "populisticky" hnát do pomyslné soutěže o hloubkový rekord. Kolik z vás se vloni potápělo hlouběji než do 50m? To cigi: Potěšil jste mne. Platíte tu za nejodvážnějšího experimetátora mezi skutečnými milovníky hodinek, a tak mě ani nepřekvapuje vaše reakce. Jsem rád, že jsem se nezmýlil. S tou úpravou minutové ručky souhlasím, už mě to také napadlo, že touto formou by to mohlo být OK. Jak už jsem výše psal, zatím stíhám myslet jen na pouzdro, kroužek a ručky. Číselník si necháme na později, protože jeho design bude variabilní. Jen chci upozornit....... Nechci vyrábět podobně přeplácané hodinky jako Breitling! Hodinky plné stupnic, ze kterých má potom člověk potíže odečíst čas! Všechny tyto imageové opičárny, které nikdo stejně v praxi nepoužije se na našich hodinkách neobjeví. Omlouvám se jestli se to někoho dotkne a ztratí o tyto hodinky zájem, ale jsem přesvědčen, že už i chronograf je pro značku PRIM trochu risk. To cigi: velikost pouzdra vychází z rozměrů chronografového strojku a z požadavků na snadnou ovladatelnost otočného kroužku. Menší to být nemůže. V tříručkovém provedení by to sice šlo, otázka však je, kolik lidí by to pak koupilo, když mne tady všichni přesvědčujete o tom, jak jsou velké hodinky žádoucí. To RK: Ještě jsem to ani nedočetl do konce a už mi příjde, že váš příspěvek není úplně fér. 1) my nevstupujeme na trh - my už na trhu jsme. 2) máme zcela jasno v tom, jaké hodinky chceme vyrábět a pro koho (viz www.prim.cz - info - filozofie firmy a filozofie kolekce). 3) neočekávám, že hodinky bude dolaďovat 50 lidí, které vůbec neznám, protože jsem se už s většinou z nich osobně sešel a jsou to lidé, jejichž názoru si vážím. Jak i z mých reakcí můžete vidět, nenechám se natlačit do všeho jenom proto, že to někdo napsal, snažím se jen vnímat, jestli nemáme v našem konceptu nějaké díry! 4) myslím, že by mi zde diskutující ani neodpustili, že bych jim nedal možnost se k hodinkám vyjádřit. Ano, je pravda, že se nemůžu dovolit šlápnutí vedle. Nemůžu si dovolit riskovat, že investice do vývoje tohoto modelu, který má být na dlouhá léta naším nosným sportovním modelem, vyhodím oknem. 5) nemyslím, že bychom v posledních letech dělali nějaké zásadní omyly. Je snad možné model Orlík, Spartak a Elegant označit za omyly, když jsou tak dobře přijímány nejen zákazníky a obecnou veřejností, ale rovněž médii? 6) Hodinky Codenis navrhoval jeden z nejlepších českých designérů Michal Jelínek, bývalý šéf oddělení počítačového designu ve Škodovce. Kdo z Vás se zajímá o automobily bude vědět o studii Opel Antara, představené na autosalónu ve Frankfurtu nad Mohanem. Na ní pan Jelínek pracoval. Patří mezi několik málo vyvolených, kteří učí designérské práci designéry několika evropských automobilek a výrobců motocyklů. Nemyslím, že bychom používali malý kalibr. Faktem ale je, že záliba v hodinkách je velmi konzervativní zálibou, které nějaké extravagantní pokusy odsuzuje okamžitě k zániku. Proto jde umírněně extravagantní model s prvky klasiky. To 31682 a Petr22: Tak už jste minimálně 4, komu se líbí design ruček. Číselník bych zatím ještě vynechal z diskuze, jeho čas příjde později. To cigi: manipulaci s lunetou máme počítačově odsimulovanou, neměl by s ní být po stránce ergonomie problém! Ovládání tlačítek je ten nejmenší problém, který by mě trápil. Ergonomické testy vycházely podstatně lépe než u klasických tlačítek! Spíš mi dělá starost jak je vyrobíme. To cigi: locknutí korunky není v souladu s naší filozofií, pokud se bude jednat o viditelný mechanismus. To kachna: číselníky zatím skutečně (promiňte, ale už to píšu poněkolikáté) nechejme být. Číselník a pásek tam byl vsazen jen proto, abyste mohli posoudit komponenty pouzdra a ručky. Žádný jiný smysl moc neměl, i když je na něm také několik zajímavých nápadů. To Bery: výroba solitérů bude možná i do budoucna.
Prokop Odesláno 9. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 To Otto a Babaq: není se třeba omlouvat. Zaprvé je předčasné soudit hodinky, které ještě nejsou vyrobeny a fyzicky k prohlédnutí. Zadruhé nemáme ambici zalíbit se všem. To není nic osobního! Díky za názor.
Lukáš Odesláno 9. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 . Je logické, že firma nemá na kvalitního designéra, takže podle mne by se měla spíše možná obrátit na studenty škol, kde se tyto schopnosti vyučují a kde by originální nápad ani tolik nestál. Tak tady jsem se dost pobavil :)
Gordok Odesláno 9. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 To Prim: Já bych se ještě rád dotkl té vodotěsnosti. Tady opravdu nejde o potřebu. Ve sportovních hodinkách je silná konkurence a normální zákazník když srovná např. Codenis a jiný podobný model, tak vezme údaj o vodotěsnosti jako znak kvality. Čím více tím lépe. Moc dobře chápu Váš názor, ale už si nejsem jistý, že stejně to bude chápat normální zákazník, co si bude chtít koupit hezké sportovní hodinky. Uvidí hezké švýcary do 100m a české do 50m. Podle mě si pomyslí: "No jo, český hodinky nedokážou to samý, co švýcarský." Možná by stálo za to zlepšit vodotěsnost Codenisů, aby jste si za tím větším číslem stále mohl stát.
saboter Odesláno 9. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 To Saboter: zákaznická klinika neznamená, že si tam každý může dát co chce. Samozřejmě solitéry budeme dělat i nadále a určitě i na bázi pouzdra Codenis, ale základ by měl mít ručky stejné. Já vím, že je to risk, ale stále si ještě myslím, že když se na ručky budete dívat déle, nakonec mi dáte zapravdu. Hmm, tak si teda počkám na nejakú visualisation tej verzie bez chronografu v slušnom rozlíšení, aby som si ju mohol dať na desktop a intenzivne si na tie ručičky zvykať (myslím už tie s tými malými hrotmi na konci).... .
Prokop Odesláno 9. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2006 Nemyslím, že bych se chtěl (a musel) rvát o každého zákazníka. Budu se rvát o každého zákazníka, který chce primky! Zákazník, který vnímá u hodinek jenom jejich parametry není tak úplně naše cílová skupina. My se znažíme prodávat i kus emocí - radost.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se