Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Teď jsem obdržel od fy. Conrad winder pro dvoje hodinky. Má možnost otáčení na jednu nebo druhou stranu, ale pro oboje hodinky. Chci tam umístit Omegy Seamaster Prof. 2220.80 a Archimede Pilot. Můžete mně poradit jako laikovi, na kterou stranu z mého pohledu by jsem měl nastavit otáčení? Po směru nebo proti směru hodinových ručiček? Dík za radu.

Tak se podívej sem a uvidíš, vyber si to, co vyhovuje oběma.

Odesláno

Teď jsem obdržel od fy. Conrad winder pro dvoje hodinky. Má možnost otáčení na jednu nebo druhou stranu, ale pro oboje hodinky. Chci tam umístit Omegy Seamaster Prof. 2220.80 a Archimede Pilot. Můžete mně poradit jako laikovi, na kterou stranu z mého pohledu by jsem měl nastavit otáčení? Po směru nebo proti směru hodinových ručiček? Dík za radu.

No a střídání po a proti směru nemá???

Odesláno

No a střídání po a proti směru nemá???

Nemá, pouze volba CW - STOP - CCW. Manželka má ten samý, ale pro jedny hodinky, a je to to samé.

Odesláno

Tak po několika dnech mohu shrnout první zkušenost s Conrad watchwinderem pro dvoje hodinky. Poměrně dobře zpracovaný výrobek, byť pravděpodobně Čína. Je relativně tichý, byť na noční stolek bych si ho pravděpodobně nedal. Jednoduché ovládání zapnuto - vypnuto a pohyb buď CW nebo CCW. Beží vždy hodinu a tři hodiny pauzíruje. Držáky hodinek lze realativně jednoduše vyjímat i vkládat. Mají uvnitř pružinu, tak se snadno přizpůsobí velikosti řemínku či tahu. Mám trochu trable s Omegama "bondovkama" s kovovým origo tahem. Zápěstí mám téměř 20cm a tak je bohužel musím do winderu podložit molitanem, aby se tam volně neplácaly. Ale to je drobnost a spíše můj problém. Design je střídmý - neutrální, lze s ním žít, viz foto u Conrad http://www.conrad.cz/otocny-stojan-na-hodinky.k671685. Uvidím, jak se osvědčí v dlouhodobém provozu, zatím spokojenost za ty peníze.

Odesláno

Manželce jsem koupil ten samý (jen na jedny hodinky) jako vánoční dárek roku 2010 a od té doby maká ( tedy ten winder, ale manželka vlastně také) bez problémů a bez zvýšení hlučnosti.

Odesláno

Odpovedi jsi jiz dostal spoustu, ja take pridam muj postreh, Seika s 7s36 jsem daval z ruky natazeny (na ruce delaly cca 10s + za den) a na winderu na 2 dny se to krasne srovnalo, vyzkouseno mam ze pokud jsem je tam nechal vice jak ty 2 dny tak se ustalili na cca rezerve 5-6 hod z plne natazenych (36h). MIDO i Hamilton oboji ETA GMT se natahuji pekne a jsou stabilni a stale plne natazeny. Sklon winderu je zhruba stejny jako mas Ty. Jedine co mi we windru chcipne po cca 58 hodinach jsou Wictorinoxy, ale to mne moc nevadi, vzhledem ze tam je UNITAS tak se to dalo cekat :D

• po 5 týdnech...
Odesláno

ked je pre hodinky odporucany pocet otacok 650, ktory winder je vhodnejsi ? Ten co ma 600 alebo ten co ma 900 ? Do nastavitelneho winderu sa mi ist nechce, som v sporivom financom rezime.

• po měsících...
  • po měsících...
Odesláno

Mám jednu prosbu a nechci kvůli ní otevírat nové vlákno- po třičtvrtě roku začal odcházet strejdovi Modalo winder. Poslali jsme ho na opravu (k výrobci), po 2 měsících přišel a ejhle- sice podle papírů vyměněný strojek ale winder už nejede vůbec. Když ho člověk zapne, tak je slyšet motorek ale netočí se (respektive se i volně protáčí). Zkrátka to vypadá že je motorek uvolněný. Do Modala jsem psal, ale samozřejmě mi odepsali ať ho klidně znovu pošlu, ale to už se mi nechce vzhledem k poště cca 550,-Kč. Zkusíme ho podle zdejšího návodu otevřít a mrknout dovnitř. Ale i tak se chci zeptat, zdali nemáte někdo v ČR zkušenosti se servisem či šikovným opravářem, který by se na něj případně podíval?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...