Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pokud už to tady bylo, tak se omlouvám, tady to moc plevelit nebudu.

Najde se ochotný a hlavně trpělivý chronomagik, který mi bude ochoten popsat a vysvětlit všechna úskalí při nákupu na ebay? Budu se asi ptát na obecně známé věci, protože já už jsem starší pán a nemám v tom pražádné zkušenosti.

Pokud se někdo najde, tak prosím do SZ, ať ze sebe nedělám pitomce veřejně.

Odesláno

Pokud už to tady bylo, tak se omlouvám, tady to moc plevelit nebudu.

Najde se ochotný a hlavně trpělivý chronomagik, který mi bude ochoten popsat a vysvětlit všechna úskalí při nákupu na ebay? Budu se asi ptát na obecně známé věci, protože já už jsem starší pán a nemám v tom pražádné zkušenosti.

Pokud se někdo najde, tak prosím do SZ, ať ze sebe nedělám pitomce veřejně.

Ahoj, na eBay nakupuji několikrát do měsíce, jelikož jsem teď na iPadu, tak by mi více vyhovovalo ti poradit buď tady do vlákna nebo na mailu tomas@tomasmarek.com. Protoze to okno zprav se mi na iOS strasne spatne zobrazuje a rozhazuje mi to layout. Takže mi prosím napiš buď tady nebo do mailu na co se chces zeptat a rad ti odpovim.

Tomáš

Odesláno

Ahoj Tome, děkuji za reakci, jsi jediný, kdo je ochoten mě poučit a email mi zcela vyhovuje.

Takže k věci. Když si otevřu ebay, dejme tomu hodinky, tak na levé straně jsou pod sebou vyobrazeny jednotlivé kusy a napravo od nich je stručný popis a cena v Kč. Když si obrázek zvětším, tak tam navíc mám koncovou cenu i s poštovným do ČR. A teď, kde a jakým způsobem projevím o konkrétní hodinky zájem a jakým způsobem obchod probíhá.

Pokus se mi, prosím, odpovědět na tohle, ale já se budu určitě ještě ptát, protože jak jsem napsal, nemám s tímto druhem obchodování žádnou zkušenost. Chápu, že je to v dnešní době asi ostuda, ale je to tak.

Díky Václav

Ahoj, pevně věřím, že se přidají i ostatní členové fóra.

Dejme tomu, že máš vybrané hodinky přijdeš na eBay (ebay.com, ebay.de ...) a zadas vlevo nahoru do vyhledávacího políčku název hodinek (Bretling Navitimer) a klikneš na SEARCH. Vyjede ti seznam výsledků, kde nalevo máš miniaturu obrázku a krátký popis zboží a napravo je cena.

(uplně nahoře máš nad sloupcem s cenama okýnko "SORT BY" - tam si nastavuješ jak chceš vyhledané zboží řadit, já dávám vždy "PRICE + SHIPPING LOWEST FIRST" - to znamená, že ti vyjedou výsledky od nejlevnějšího včetně poštovného)

Můžou tu být dva tipy ceny buď je u ní napsáno "BUY IT NOW" - to znamená, že můžeš zboží za tuto cenu okamžitě koupit. U druhého tipu ceny není napsáno nic, jenom tam vidíš počet příhozů (BIDS) a to znamená, že to je aukce, kde se přihazuje.

Pokud na obrázek klikneš, objeví se ti detailní popis hodinek, více fotek v lepším rozlišení a detaily pošty.

Pokud máš o zboží zájem tak nahoře vedle fotky zboží (už musíš být v tom detailním popisu) máš okýnko "PLACE BID", kam zadáš maximální částku, kterou seš ochoten zaplatit a dál to funguje formou aukce, pokud je někdo ochoten zaplatit víc než ty, tak tě přehodí. (toto platí v případě, že jde o aukci s přihazováním).

Jestli se jedná o aukci, kde můžeš zboží okamžitě koupit - "BUY IT NOW", tak v těch samých místech, jako kdybys přihazoval, klikneš na button "BUY IT NOW".

Peníze pak převedeš pomocí PAYPAL - potřebuješ mít kreditní kartu a povolené platby na internetu (nemusí být embosovaná).

tady to je hezky vysvětlené i s obrázky: http://www.zive.cz/clanky/navod-jak-nakupovat-na-ebay-a-platit-pres-paypal/sc-3-a-142621/default.aspx

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...