Jungy Odesláno 30. října 2011 Nahlásit Odesláno 30. října 2011 poradPozdravujem ctené forum,som tu nový a chcel by som sa it(neviem či som v správnej sekcii)..pred rokmi som zberal vreckové hodinky,potom nejaký ten rok nastal utrum...a teraz som sa k tomu pozvolna vrátil...chcel by som Vás POPROSIT o bližšie údaje o týchto hodinkách ktoré som získal a velmi sa im teším:-))..dostupnost info o tých hodinkách,som bohužial nenašiel...17 kamenové,3-pláštové,14-karátové zlato...FRITZ MOERI s originálnou drevenou krabičkou...ornament bohužial vylúpnutý.. sú sj trochu poškodené(ulomená jedna ručička nedajú sa zatvorit) ...Dakujem velmi pekne za info.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Dr.Gaga Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Odesláno 31. října 2011 Jo, nedají se zavřít, protože ten přední plášť je prohlý - nemám pravdu? Zlatník nebo hodinář Ti to spraví, nedělej to sám, obvykle člověk nadělá víc škody, než užitku. Stroj je to parádní - šutry v šatonech, mikroregulace. I těch 17 kamenů nebylo běžných. Ručičku nech spravit také u hodináře. Buď dá novou podobnou, nebo tuhle spájí dohromady - to je normální. Jinak hodinky pěkné, samozřejmě po roce 1906, tipoval bych to na období kolem roku 1910.
Jungy Odesláno 31. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 31. října 2011 Jo, nedají se zavřít, protože ten přední plášť je prohlý - nemám pravdu? Zlatník nebo hodinář Ti to spraví, nedělej to sám, obvykle člověk nadělá víc škody, než užitku. Stroj je to parádní - šutry v šatonech, mikroregulace. I těch 17 kamenů nebylo běžných. Ručičku nech spravit také u hodináře. Buď dá novou podobnou, nebo tuhle spájí dohromady - to je normální. Jinak hodinky pěkné, samozřejmě po roce 1906, tipoval bych to na období kolem roku 1910.
Jungy Odesláno 31. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 31. října 2011 Zdravím doktore,ano,máš pravdu..dá sa povedat,že všetky plášte nezamykajú tak,ako by mali...chcelo by to odborne seřídit..do toho sa určite púštat nebudem..apropo,k tým 17 kamenom..neviem odkial som to nabral,ale na hodinkách vyznačené nie sú_:-))..osobne v svojom okolí nepoznám žiadneho zdatného zlatníka,resp.hodinára...tak mám obavy nechat ich zverit do rúk niekomu neznámemu...ešte by ma zaujímalo to gravírovanie MEMBRE DU JURY..MILAN 1906...HORS CONCOURS...ináč VDAKA ZA ODPOVED:-)
Karlos Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Odesláno 31. října 2011 (upraveno) Já bych dobu vzniku posunul až někam k roku 1920.A ten nápis si z francouzštiny můžeš přeložit sám třeba tady: http://www.google.com/language_tools Edit: překlep Upraveno 31. října 2011 uživatelem Karlos
gandalf Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Odesláno 31. října 2011 Mně by zajímalo, kdes vyčetl, že je tam 17 kamenů. Taky bys mohl ofotit puncovní značky.
Karlos Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Odesláno 31. října 2011 Ono tam původně mohlo být těch 17 kamenů. Ale teď už jich tam tolik není Někdo do středového šatonu nacpal mosazné ložisko.Spíš si říkám sbírá kapesní hodinky a nic o nich neví?
gandalf Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Odesláno 31. října 2011 No právě, já měl pochybnosti o svém zraku. To jsem si oddychl
Jungy Odesláno 31. října 2011 Autor Nahlásit Odesláno 31. října 2011 tak díky hoši za rady a postrehy,ale musím podotknút že nie som ziadny odborník co sa týka mechanizmu hodiniek.....asi slovo "zberatel" je prisilné...proste,ked som niekde natrafil na vreckáče a boli k mání ,tak som si ich kúpil..resp.vymenil za iné veci..mám ich pár kusov...nemám ich na desiatky:-))
gandalf Odesláno 31. října 2011 Nahlásit Odesláno 31. října 2011 tak díky hoši za rady a postrehy,ale musím podotknút že nie som ziadny odborník co sa týka mechanizmu hodiniek.....asi slovo "zberatel" je prisilné...proste,ked som niekde natrafil na vreckáče a boli k mání ,tak som si ich kúpil..resp.vymenil za iné veci..mám ich pár kusov...nemám ich na desiatky:-)) Ty puncovní značky tam jsou??
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se