Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Zdravím na fóru.

Jsem nováček a o hodinkách toho moc nevím.

Doposud jsem si pouze pročítal forum a až nyní po roce jsem se rozhodl založit vlastní téma ohledně výběru hodinek.

Za pár dnů budu mít třicetiny, a tak jsem si řekl, že je čas pořídit si kvalitnější hodinky.

Nejdříve jsem se díval na cenově dostupnější quartzky, než jsem se dostal od nejlevnějších k Tag Heuer ? Aquaracer ? Calibre S Chronograph CAF7012.BA0815 , u kterých jsem se rozhodl, že dávat víc jak 30k za quartz je nesmysl a že by se mi opravdu líbili pořádné automaty.

Tím jsem si začal dělat výběr hodinek, se kterým bych chtěl poradit.

První se mi líbili skeletony, a tak jsem vybíral, až jsem narazil na Oris Artelier Skeleton 734 7591 40 51 LS. Cenově jsou bohužel přes můj limit, který je okolo 30 až 35k. Takže pokud by někdo věděl, kde by se daly sehnat za dobrou cenu, tak prosím napište.

Pak jsem si udělal výběr klasických automatů:

Hamilton JazzMaster Maestro H32716839

Hamilton Khaki X-Wind Automatic H77616333

EDOX Les Vauberts 85006 3 NIN

Steinhart "Nav B-Chrono II with leather strap "

Steinhart "Nav B-Uhr II 44 mm hand driven" (ruční nátah - nevím, zda bych si zvyknul)

Steinhart "Nav B-watch II 44 mm Unitas PREMIUM LINE"

Oris 58175464054LS

Oris 58175464054MB

Prosím o vaše názory a doporučení i jiných modelů.

Velikost hledám okolo 44mm

Také by se mi líbila (např. u hodinek Oris 58175464054LS) funkce moon phase (jsem amatérský astronom, takže k tomuto mam blízko:). Ale na této funkci netrvám, jelikož pak hodinky vychází výrazně dráž než bez moon phase.

Upraveno uživatelem chef
Odesláno

Zkus se podívat na nabídku společnosti LUM-TEC.

Jedny hodinky od nich mám a jsem spokojen (recenze ZDE).

Teď je v prodeji jeden zajímavý model: více ZDE

Posted Image

Posted Image

Odesláno

Do Jihlavi jsem se chystal taky podívat, takže omrknu ty Mido.

V Jihlavě žádné hodinky Mido na ukázku nemají, nedávno jsem tam byl, ale možná se časy mění. Mrkni na jejich web, třeba ve Vídni je má asi 7 hodinářství.

Odesláno (upraveno)

před třema lety jsem řešil úplně stejnej problém (stejnej věk, stejnej rozpočet). Nakonec vyhrály TH Carrera a nelituju. Jsou sice asi trochu decentnější, než je Tvoje představa, ale zase se dají vzít skoro ke všemu od casual po oblek.

Posted Image

EDIT: přehlídl jsem tu velikost, tyhle mají 39.

Upraveno uživatelem Tomáš Kincl
Odesláno (upraveno)

Mido maji v Brne u Hanaka na Rasinove u Svobodaku.

Spis nez do Mido bych sel do Hamiltonu. Pokud uvazujes o pilotkach, mrkni take na Archimede. Moon phase je fajn, ale mohla by te potesit i funkce 2.casove zony/GMT, ktera je cenove dostupnejsi, napr. Hamilton Traveler.

Edit: whoops, too late.

Upraveno uživatelem martini
Odesláno (upraveno)

Děkuji všem za doporučení.

Nakonec jsem pořídil od Kamila nádherné automaty Armand Nicolet MO2 Big Date Small Seconds :)

Aaaaaa, zas jeden kousek, o kterém jsem tak dlouho přemýšlel, až ho někdo koupil. No nic, člověk nemůže mít všechno. :-) Gratuluji a at Ti slouží k radosti.

P.S.: zapomněl jsem napsat, ze jsou fakt nádherné.

Upraveno uživatelem Petr Svenda
Návštěvník Snow
Odesláno

Gratuluji. Na nováčka velmi vyzrálý výběr. Armand Nicolet je značka pro znalce.

Odesláno

Mido maji v Brne u Hanaka na Rasinove u Svobodaku.

Spis nez do Mido bych sel do Hamiltonu. Pokud uvazujes o pilotkach, mrkni take na Archimede. Moon phase je fajn, ale mohla by te potesit i funkce 2.casove zony/GMT, ktera je cenove dostupnejsi, napr. Hamilton Traveler.

Edit: whoops, too late.

Dnes jsem psal do klenotnictví Hanák v Brně a bylo mi řečeno, že Mido nemají. V ČR nemá Mido zastoupení. Po krachu Hibernie, lze naživo vidět pouze v zahraničí.

Odesláno

chef-vyřešil si to výborně,to sou krásný hodinky,taky sem po nic pokukoval

Díky:-)

Jsem z nich opravdu nadšenej.

Dokonce si jich už všiml i ředitel v práci, když šel kolem mě po chodbě, a obdivoval je... :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...